Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molina

czy za ok 1500zł kupie wszystko dla niemowlaka?

Polecane posty

zreszta nie wam to oceniac, i nie schodzmy na inny tor bo temat jest o czyms zupełnie innym

Gość Ty po studiach buhahaha

Molin aja sie z Ciebie nie nabijam! Ciekaw jestem gdzie tak zajebiscie płaca?? Kurwa da sie za to wyzyc ??

bibik😘 jak się mają chłopcy? molina- dziecko MUSI jeździć w foteliku od dnia narodzin!!!

Gość katkamatka
noworodek ze szpitala jedzie w foteliku!!! nie mówię nawet, że za wiezienie dziecka "na rękach" grozi mandat! ale w razie wypadku, czy nawet gwałtownego hamowania nie utrzymasz dziecka! poleci!!! fotelik, lub specjalnie zapinana gondola to konieczność!!! nie musi być nowy, ale kup!

no ale przewaznie foteliki sa dla dziecka ktore juz umie siedziec wiec co mam kupic lezacy a pitem siedzacy? wiele razy widziałam jak autem przewozono dzieci na rekach nie w fotelikach jak tu takie małe niemowle wsadzic do fetelika

Hej Julia!! Dzieki-dobrze :) Molina-dziecko musi byc w foteliku od poczatku,nawet jak wracasz po porodzie do domu. wiesz,ze 30 % smiertelnosci u noworodkow to wlasnie wypadek w drodze do domu??? Moze nie w Polse ale to straszne i KONIECZNIE kup fotelik jak najszybciej!! Nie przejmuj,zbieraj sobie pomalu,dasz rade

dziewczyny, ale czy dla niemowlaczka sa inne foteliki----lezace, bo wiadomo potem jak udziecko umie siedziec to trzeba taki z operadłek zeby siedziało a nie lezało....wiec na to wychodzi ze trzeba kupic dwa

Gość agnieszka 27
spokojnie przecież nie wszyscy muszą kupować wózek za 1500. Nie przesadzajmy. Można spokojnie kupić naprawde dobry wózek za 500 zł. A ubranka nie muszą być firmowe!!!!!

Sa specjalen foteliki dla noworodkow,do 9 kilo albo taki kombi z wkladka dla noworodkow,ktory starcza na starsze dziecko do 18 kilo. Ja mam taki i suuuper zdaje egzamin i nie musisz co chwile wydawac na nowy fotelik

molina- pierwszy fotelik jest to nosidełko, taki \"koszyczek\", gdzie dziecko ma pasy bezpieczeństwa i jest zabepieczone w razie wypadku! poza tym nie wiem, czy ten topik to jest merytoryczna dyskusja nt\" wyprawka dla niemowlaka\", czy też jakieś rojenia pt- co jest potrzebne a co nie! jeżeli masz samochód- to fotelik jest niezbędny! pzdrm

Standardowy fotelik jest dla niemowlaka, pasy są regulowane, a samo siedzisko też, do pozycji leżącej. Jak jest starsze to się poluźnia pasy, zakłada zagłówek i spokojnie ten sam fotelik starcza do 3 r.ż. W żadnym wypadku nie wolno trzymać na rękach a tłumaczenie, że inni tak robią jest poniżej krytyki:/ !

poprostu szok, kilka lat temu nikt nie słuyszał o zadnych fotelikach i jakos dzieci sie ibez tego wychopwały a teraz moze jeszcze kask na głowe i na kolana dla niemowlaka...bo kto wie i meteoryt moze rabnąc....juz mam dosc chyba wezme kredyt wózek 1000zł foteli 300zł drugi za jakis czas nastepne 300zł zwatpiłam a wy ?

ktos zwatpił nerwowo i finansowo, jak przekonał sie ile trzeba wydac na rzeczy czasami zbedne dla dziecka da sie przezyc bez fotelika jakis durny wymysł i wszyscy musza sie do niego stosowac, przeciez nikt mi nie zaglada do samochodu czy mam fotelik czy nie to juz lepiej jechac bussem z dzieckiem bez fotelika ciekawe czy wszystkich stac na foteliki i inne duperszance.

Szczyt !!!!! Jakos sie wychowaly-tak,te ktore nie zginely!!!!! Jeju-zarty sobie robicie??? Lepiej uzywany wozek za 250 i konieczny fotelik (za 150) a nie miec potem zycie badz kalectwo dziecka na sumieniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jesli z dziekiem wyjezdza sie gdzies raz na 2 mies czy radziej po kij mi fotelik? bo ja nie mam pojecia co miałabym z nim robic.

dara- mam nadzieję, że twoje słowa to tylko prowokacja.... poza tym- w polsce, przewożenie dziecka bez fotelika, jest nielgalne, więc skoro nie przemawia do ciebie argument: zdrowie i bezpieczeństwo twojego dziecka, to może kup fotelik chociaż ze względów czysto merkantylnych- by uniknąć mandatu....

Dara,no jak nigdzie nie jedziesz to mozesz na ta chwile od kogos pozyczyc. Ale osoba,ktora czesciej porusza samochodem MUSI MIEC FOTELIK DLA DZIECKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mellania
biki jestes z rocznika 81 zapytaj twoja mame czy woziła cie w foteliku pewnie ci powie ze nie, ale co sie zmieniło tak samo ludzie umieraja teraz jak i 26 lat temu wiec o co chodzi.

Gość starczy..
1500 zł starczy na ubranka, kosmetyki, pieluszki (zapas), łóżeczko, komplety pościeli, ręczniki kąpielowe, wyprawkę do szpitala, wanienkę, przewijak (nie jest aż tak bardzo potrzebny, ale mi się przydał) i tyle mniej więcej wydałam. Wózek to osobny wydatek, jedni wydają 500 zł, drudzy 5 tys.

Gość mellania
ja sie poddaje nie stac mnie na dziecko tut mir laid

Gość mniammmmmmmmmmmmmm
leid** kup se za te kase slowniczek niemieckiego jak chcesz zaszpanowac :P

Gość mellania
and so what

Jasne,ze nie bylo wtedy fotelikow. Kiedys nie robili przeszczepow i ludzie musieli umierac. Jesli mozna zapobiec nieszczesciu to warto wydac nieco wiecej,zwlaszcza jesli chodzi o skarb jakim jest wlasne dziecko

Gość 1500 to sporo
Ja nie wiem ile wydałam. Kupowałam rzeczy dla dziecka od samego początku, kiedy tylko dowiedziałam się o ciąży i może dlatego nie odczułam, że te wydatki są aż tak duże. Kupowałam wszystko stopniowo, wykreślałam kupione rzeczy z listy, teraz mam już wszystko i nie czuję, żebym była bankrutką. Mieszkamy na trzecim piętrze, często psuje się winda, muszę taszczyć wózek po schodach, dlatego na wózek naprawdę sporo wydaliśmy, ale to tylko dlatego, że im droższy, tym lżejszy.:( Ceny wózków są kosmiczne tylko w necie, w sklepie widziałam śliczne wózki za 500 zł, które na pierwszy rzut oka w niczym się nie różniły od tych za kilka tys. Nie zgadzam się z opinią, że rzeczy dla dzieci są drogie. Jeśli ktoś kupi zabawki i ubranka w Smyku, to wyda na wyprawkę kilkanaście tysięcy, ale śliczne i prawie nowe ubranka można kupić w lumpexie. Pieluszki też zawsze można kupić tańsze od Pampersów, nie trzeba kupować łóżeczka za 1000 zł z baldachimem, wielką szufladą i wysuwanymi szczebelkami, można kupić śliczne łóżeczko za 100 zł i wszystko do niego kupić osobno- taniej wyjdzie.

Gość bezpieczny fotelik
od 350zl -? wiadomo ze musi byc nowy

nowy fotelik? a uzywany nie moze byc jesli nic nie jest uszkodzone

no oczywiscie ze mozna wiele rzeczy kupic tanio na allegro ubranka w ciuchlandzie ale i tak to jest koszt a dziecko rosnie szybko

Gość bezpieczny fotelik
a skad bedziesz wiedziec czy jest bezwypadkowy?