Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monikaapacz

Owłosienie po tabletkach !!!

Polecane posty

Gość Monikaapacz

Cześć Dziewczyny. Od ponad 2 lat biore tabletki anty. Jakoś wczesniej nie zwracałam na to uwagi ale teraz nie moge przestac o tym myslec! Zwiekszylo mi sie owłosienie, mam meszek na twarzy, jasny wąsik (dość gęsty) i nie wiem co mam z tym zrobic !! Czy jesli zmienie tabletki albo ostawie to mi to jakos zniknie albo zmniejszy? Jest taka szansa? Jestem zdesperowana :(:(

Gość Liza.
Czesc! Przezywam to samo,po roku brania anty zauwazylam dosc wyrazne wasiki po nosem!!! po odstawieniu pigul jeszcze gorzej zrobil sie ciemny i wiodoczny,nie moglam na to patrzec,spogladajac w lustro rzucaly sie w oczy te wasy wiec zaczelam je depilowac:(:( Bylam u ginekologa, poprostu zaburzenia hormonalne,sa na to leki diane ale to tez anty wiec nie chce tego brac bo czytalam ze po odstawieniu i tak wszystko wraca a po drugie chce zajsc w ciaze wiec to mija sie z celem! nie wiem co robic,musze je golic jak facet.Cos strasznego!!!

Gość Liza.
i jeszcze jedno,ja wlasnie myslalam ze jak odstawie tabsy to wszystkow roci do normy,ale niestety organizm szaleje i wasy jak sa tak sa ii tez nie moge sie z tym pogodzic,jakis czas po wydepilowaniu nie jest zle ale po jakims czasie znowu wyrastaja i nie moge na to patrzec!!!

Gość Monikaapacz
To jest cos okropnego :(:(

Gość Monikaapacz
A jakie tabletki bierzesz? Ja nie chce sie golic jak facet :(:(:(:(:(:(:(:(:( Płakać mi sie chce jak patrze w lustro :(

poprostu zajdz w ciażę a częsciowo ci sie zmniejszy.albo pzryjmuj hormony ale bez testosteronu bo to testosteron powoduje że pojawia sie zarost.

Gość Monikaapacz
Dzieki Plemnik. A wiesz moze jakie tabletki nie mają w swoim składzie testosteronu?

Gość anetkaaa23
Mam podobny problem:( Tyle że ja sama sobie zawiniłam...jak miałam 17 lat ogoliłam sobie wąsika(którego nie miałam!!!!) i teraz musze to robić regularnie:( Mam chłopaka od ponad 2 lat ale on jeszcze nie zorientował się że mam taki problem. Kiedy brałam tabletki nic sobie nie pogorszyłam na szczęcie ale właśnie od kiedy je odstawiłam zauważyłam pogorszenie:(

Gość Monikaapacz
Ja mam raczej jasny wąsik ale jest dosc gesty, przycinam sobie go ale i tak widac :( Calkiem nie ogole bo bedzie jeszcze gorzej:( Moze woskowanie to jakis sposob na tego intruza :(

Gość anetkaaa23
ja niestety mam tak że nie mogę wywoskowac bo za często spotykam się z chłopakiem i musze golić:(normalnie jak facet:( Jedno co mnie pociesz to to że jak odrastają to ich nie widać bo jestem blondynką i nie odrasta mi czarny zarost...ale to i tak smutne:(

Gość Monikaapacz
No ja wlasnie tez jestem blondynka i z moim chłopakiem spotykam sie codziennie:( Jestem taka świrnieta na tym punkcie ze juz nie wiem co mam robic :(

Gość anetkaaa23
a on wie o twoim problemie? Bo ja myśle że jakby się mój dowiedział to by sobie pomyślał ze jestem jakimś wybrykiem natury że sobie wąsa golę jak facet:(

Gość Monikaapacz
Ja nie gole wiec pewnie wie, nie ma szans zeby nie zauwazyl no ale co ma powiedziec? Nic nie mowi ale pewnie widzi :(:(

Gość cobra123
Dziewczyny z tego co wiem to gdy się goli włosy ,to odrastają jeszcze mocniejsze (na nogach lub pod nosem)

Gość Monikaapacz
Własnie dlatego nie gole, ale podcinam a to tez nic dobrego :(:( Juz sama nie wiem co robic Czy jest jakis lek który pozwoli sie tego pozbyc?

Gość mam tylko pytanie
dlaczego nie mówicie o tym swoim facetom, przecież kiedyś zamieszkacie razem, może ślub będzie i co dalej będziecie to w tajemnicy robić??? nie mówcie mi tylko, że nie myślicie o tak odległej przyszłości, bo jak dla mnie bycie z kimś z kim się nie zamierza być na zawsze jest bez sensu (wiem że później różnie bywa, ale póki się z kimś jest to się w to wierzy)

Gość cobra123
Kiedyś czytałam że po kremie do depilacji owłosienie jest coraz słabsze ale nie wiem i wątpię czy nadaje się on na wąsik.MOżE lepiej wosk.

Gość Monikaapacz
Ja przed moim nic nie ukrywam. Po prostu z nim o tym nie rozmawiam a widzi przeciez co jest bo tylko przycinam :( Wrrrrrrrrrr boje sie przyszłosci z tym gównem na twarzy i calym ciele !!!

Gość liza.
No dziewczynki ja nie moge ukrywac przed swoim mezczyzna bo jestem mezatka,maz wie ze borykam sie z tym problemem i jest mu przykro ze jestem z tego powodu smutna:(:( Ja wyrywam te wloski i odrastaja slabsze ale i tak sa!!! Jak patrze na moja twarz to odrazu je zauwazam.Mi sie wydaje ze sproboje wosk do depilacji(specjalny do twarzy).Nie przyjmuje juz zadnych igul bo probuje zajsc w ciaze ale to tez narazie sie nie udaje bo mam zaburzenia owulacji po anty:(:(:( do tego te owlosienie,plakac mi sie chce...

Dziewczyny, wloski na twarzy to najczesciej skutek zaburzen hormonalnych (czasem taka uroda). Usuwacie skutek a przyczyna wciaz w was tkwi. Idzcie do lekarza, zbadajcie sobie hormony ( za wysoki poziom testosteronu moze powodowac wysrastanie wloskow, ale tez zaburzac owulacje). Sa leki obnizajace poziom tostesteronu i wcale nie sa to tabletki anty. A jak juz wyleczycie przyczyne, najlepszy na ich usuniecie jest laser. Ale hormony musza byc OK zeby byl skuteczny. Inaczej chocby niewadomo co opowiadali w salonie do roku wloski odrosna. I nie golcie sie, wloski za kazdym razem odrastaja grubsze, i mocniejsze. O niebo lepsza jest depilacja woskiem. Zycze powodzenia.

Gość Monikaapacz
Dzieki Surfitka. Faktycznie przydaloby się isc zbadać hormony i ewentualnie zacząc przymować jakies lekarstwa, na laser jednak mnie nie stac ale warto zacząc robic cos w tym kierunku :(

ja mialam to samo...zaczely mi rosnac wlosy na placach u nog!!! meszek na twarzy..tezn ie zwracalam uwagi..dopiero pewnego dnia..to nei wina tabletek to wina zaburzen hormonalnych..

Gość Monikaapacz
No ale zaburzenia hormonalne to chyba od tabletek :)