Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suche usta

każda szminka wysusza

Polecane posty

Gość suche usta

Mam takiego pecha, że w sumie każda szminka czy błyszczyk wysuszają mi usta na wiór - tak że aż czasem bolą :/. Próbuję z uporem maniaka różnych "dobrych" marek, bo mam blade usta, które umalowane wyglądają o niebo korzystniej niż saute :) Może znacie coś, co nada kolor ustom, a równocześnie nie zrobi mi z nich spekanej pustyni....?

Gość troczek
nakladaj na usta najpierw odzywcza pomadke ochronna (bezbarwny sztyft) a dopiero potem blyszczyk lub szminke

Gość suche usta
właściwie robię tak, ale wystarczy jeden dzień bez pomadki ochronnej i już masakra :( Mam nadzieję, że może jednak wyprodukowano coś dla mnie... Czy błyszczyki vichy są dobre?, tego nie próbowałam

Gość taka jedna kobietka
Może problemem jest to że bez przerwy coś ustom fundujesz w postaci błyszcyków i pomadek? A miodek na noc? Kilka dni przerwy od kosmetyków dobrze by im zrobiło ( ewent. tylko bezbarwny sztyft) A o błyszczykach vichy słyszałam że są bardzo dobre

Gość suche usta
nie sądzę, żeby to było problemem, bo czasaem tygodniami nie używam żadnych szminek czy błyszczyków. Miodowy blasam Tisane mam zawsze przy sobie :)

Gość taka jedna kobietka
oj, no to problem rzeczywiście, może nieświadomie oblizujesz usta na mrozie?

Gość suche usta
sama już nie wiem... moze po prostu musze przyzwyczaić się do moich bladych ust pokrytych grubą warstwą ochronnego balsamu Dziś kupie sobie ten błyszczyk Vichy. Mama i siostra są zachwycone, bo ciągle dostają ode mnie ledwo napoczęte szminki ;/

Gość suche usta
fajnie, gdzie to kupujesz?

Spróbuj na noc domowego sposobu i posmaruj usta miodem :) Na dzień, dobry jest błyszczyk do ust Vichy Nutrilogie, nie uczula i można do stosować jako podład pod szminkę. Ja tak robię i jest to świetna metoda więc polecam! Szczególnie zimą.

Gość suche usta
Dzięki za rady :)

Gość kasiaxxxxx
Ja bym Ci radziła spróbować coś naturalnego o właściwościach pielęgnacyjnych. Ja lubię np SMACEKRSY NATURAL z woskiem pszczelim. Ładnie pachną a przy tym świetnie pielęgnują. Fajny jest też Badger mam akurat miętowy. Smaruję nim usta na noc i nie narzekam na pierzchnięcie. Zobacz stronę z błyszczykami gdzie jest ich z milion www.BUTIK4GIRLS.pl ja tam właśnie się zaopatruję. Jest tanio ale dobra jakość nie trzeba zaraz przepłacać :) Najlepiej też używać błyszczyków jednej marki bo wtedy jest mała szansa na podrażnienie. Jak testujesz wszystkie produkty to jest duże prawdopodobieństwo że coś Cię uczuli. pozdro :)

Gość gość
Ja zamawiam na abckosmetyczne.pl szminkę Makeup Revolution i nie wysusza mi ust.

Gość gość
nie prawda że każda szminka wysusza. trzeba po prostu trafić na odpowiednią :) tym bardziej że cały czas wychodzą nowe udoskonalone produkty jak np. miss sporty wonder smooth które w ogóle nie wysuszają ust i długo trzymają się na ustach

Gość gość
dokładne! Sama używam wonder smooth z miss sporty i też uważam, że nie wysuszają. Maj fan konsystencję, są kremowe i nawilżają. Warto wypróbować tym bardziej że kosztują grosze

Nie kazda, np pomadki z GR sa bardzo dobre, nawet te matowe nie wysuszaja tak mocno jak innych marek. Do pomadki dobierz dobra konturowke, mozesz to zrobic przy pomocy aplikacji "zgrany duet GR" na adroida, a nawet za jej pomoca kupic wybrane produkty :)

Gość gość
przestaw się na nawilżające

Gość olkos
Teraz jest moda na pomadki matowe i ja jej uległam, ale u mnie kompletnie się nie sprawdziły. Niestety pomadki matowe bardzo mocno przesuszają usta, co nie wygląda zbyt estetycznie. Używma teraz pomadek Adua trend od eveline, one mocno nawilżają usta, mają ładne kolory, także mogę polecić.

Gość trisza3
Ja używam Oh my Lips matowe, ale nie przesuszają ust, jak inne, do tego w zestawie jest dołączona konturówka, warto przetestować.

Gość weronka3

Marka eveline ma dobre pomadki matowe, ja testuję właśnie matt magic i dobrze się sprawdza ten produkt. Jak na drogeryjną pomadkę, to jest dość trwała, ale jednocześnie przystępna cenowo.