Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ja jestem pechowcem

skad się biorą pechowcy?

Polecane posty

Czy macie jakas koncepcję tej teorii? Nie wiedzie mi się w zyciu i zastanawiam się dlaczego.

uwazam, ze czlowiek dzialajacy w pojedynkę niewiele moze a przeciez nie siądę i nie będe płakać, bo nigdy nie wyjdę z kłopotów

Gość na wieki wiekow
Bog kaze niektorych ludzi za grzechy swiata i to oni musza odpokutowac za grzechy innych.

na wieki wiekow -->hehe

Gość na wieki wiekow
Bog nie kocha pechowcow Bog sprzyja lepszym :)

Gość a tak z ciekawosci
ponosisz konsekwencje dokonywanych przez siebie wyborow. sprobuj przeanalizowac jak to sie dzieje ze trafiasz tam gdzie dzieje Ci sie cos niedobrego:) ale nie pod katem "pecha", czyli sily wyzszej, ale pod katem podejmowanych przez siebie decyzji i dzialan, ktore skutkuja ze jestes w danej chwili tam gdzie jestes w stanie w jakim jestes:)

Gość na wieki wiekow
Albo Boga nie ma i wszyscy zyjemy w wielkim zludzeniu optycznym

a tak z ciekawosci -->masz rację, wlasnie tak postepowalam, ze analizowalam i wiem skad to się bierze

tylko sama siebie oklamywalam

Gość pech......
to też moja specjalność To jest jak fatum przyciągam wszystko co zle na tym świecie . czy mi też to dał Bóg jako dar ??????

Myślę że taka wytwórnia musi się nazywać cos jak pechowcownia, czy cuś. :o

Gość pech......
pechowcownia --muszę to wbić sobie do łepetyny ;(

Gość a tak z ciekawosci
przewaznie tzw. pech to wynik: lenistwa, niedbalosci, zaniedbania, braku wiedzy, ryzykownych zachowan, braku umiejetnosci przewidywania, brak rozsadku itp. nie ma czegos takiego jak "pech":) jest cos takiego jak "szczescie":)

Gość pechowiec_do_potęgi0000
mnie tez jakies fatum przesladuje od nowego roku najpierw zajechałam do holandii i sie okazało ze nie ma pracy, załatwiłam sobie inną, po paru dniach rozwaliłam oko jak by mi ktos przywalił nastepnego dnia wstałam rano cała spuchnieta od zęba (po drugiej stronie) musiała zjechac do domu miałam zabieg resekcja zęba i usuwanie torbiela musiał lezec okładac lód na opuchlizne wziełam 2 serie antybiotyków od których mam wyjałowiony organizm i mam teraz straszne zaparcia i zapieczony odbyt a i w miedzy czasie zagubiłam dowód rejestracyjny z auta (auto siostry) ale na szczęście sie znalazł . . . Powiedzcie mi czy ja nie mam pecha w tym roku

Gość pechowiec_do_potęgi0000
no i za miast zarabiac sobie spokojnie to siedze w domu cały styczen i lutu a kasa leci a nie przybywa chciał sobie kupic mieszkanie i tez nie kupie bo za co czy to jest pech??

Myrevin--->:D pechowiec_do_potęgi0000 ---> podnieś się i do ataku dzięki, rozbawiliście mnie (zwlaszcza Myrevin:))) a tak z ciekawosci -->masz rację Georg Szapetny Ciebie te zpozdrawiam...piszcie, piszcie, zajrzę potem :) jak zlikwiduję mojego pecha tup tup

Gość a tak z ciekawosci
szczescie: pozytywne rozwiazanie sytuacji pozornie z gory zmierzajacej ku katastrofie:) nie ma pecha, moze byc jedynie brak szczescia. a co do osob z zespolem DOWNA i innych uposledzen. powiem im tak: nikt nie wie dlaczego tak naprawde znajdujemy sie tu gdzie sie znajdujemy. niektorzy uwazaja ze naszym celem jest bycie szczesliwym i tworzenie "dobra". kto wie, moze fakt ze znajdujesz sie w takiej a nie innej sytuacji o czym zdecydowal los sprawia ze bedziesz szczesliwy i dobry?:) ladnie?

o rrany :o...napiszcie coś optymistycznego, proszę, lepiej 🌻

Gość anonim19
Co sądzisz na temat sensu ludzkiego cierpienia?