Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Holy Doly

Suche dłonie-porady

Polecane posty

Gość Holy Doly

Mam bardzo suche dłoni...znacie jakieś domowe przepisy na maseczki na dłonie????Lub skuteczne kremy....???

Gość LenkaMi
oliwa z oliwek plus kilka kropel z cytryny - moczymy dłonie 15 minut, potem nie myjemy rąk tylko osuszamy papierowym ręcznikiem taka kąpiel wygładza skórę, usuwa przebarwienia, przywraca odpowiedni poziom nawilżenia kąpiel parafinowa – parafinę (można kupić w aptece) rozpuszczasz i na 15-20 minut zanurzasz w niej dłonie ekspresowa pomoc - kąpiel w mleku domowy peeling - łyżkę gruboziarnistej soli (albo cukru) rozpuszczasz w oliwce do ciała (lub oliwie z oliwek) i takż mieszanką przez kilka minut nacierasz ręce

Gość krem do rak z GARNIERA
bordowy..Rewelacja..sprawdzony i niezawodny.

Gość =====================
Cytryna Wspaniale rozjaśnia przebarwienia. Kuracja wybielająca: codziennie nacieraj skórę sokiem z cytryny. Złuszcza on zrogowaciałe, martwe komórki naskórka, wygładzając go i wybielając. Nagietek To częsty składnik kremów do rąk i maści leczniczych. Zawarta w nagietku witamina A zapobiega wysuszaniu i łuszczeniu się skóry. Kąpiel wygładzająca: 4 łyżki suszonych kwiatów nagietka zalej litrem wrzątku. Gdy napar przestygnie, zanurz w nim ręce. Pietruszka Zapobiega zmarszczkom dzięki witaminom A, C i E, które walczą z wolnymi rodnikami, wspomaga metabolizm komórek skóry. Ma także właściwości wybielające. Kąpiel rozjaśniająca przebarwienia: pół pęczka pokrojonej natki gotuj w litrze wody przez 15 minut. Gdy wystygnie, wymocz ręce. Ziemniaki To skarbnica białka, witamin i enzymów. Ugotowane bez soli wspaniale łagodzą podrażnienia i wygładzają szorstką skórę. Maseczka odżywcza: 2 ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj żółtko i 2 łyżki ciepłego mleka. Nałóż papkę na ręce, zmyj po kwadransie. Siemię lniane Zawiera śluzy roślinne, które goją drobne ranki. Olej z siemienia to ceniony składnik kosmetyków do suchej skóry. Kąpiel dla zniszczonych dłoni: 2 łyżki siemienia ugotuj w 1 litrze wody i odstaw, by napar trochę wystygł. Mocz dłonie przez 20 minut. Płatki owsiane Zawierają substancje śluzowe, które tworząc cienki film na skórze, chronią ją przed podrażnieniami. Ze względu na właściwości przeciwzapalne wyciąg z owsa jest cenionym składnikiem kosmetyków dla cery wrażliwej i alergicznej. Maska na podrażnione dłonie: szklankę płatków zalej szklanką gorącego tłustego mleka. Gdy wystygnie, nałóż na dłonie na pół godziny. Umyj, posmaruj kremem. Oliwa Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E. Regeneruje skórę. Maska wygładzająca: zmieszaj 3 łyżki oliwy i żółtko. Posmaruj dłonie, zmyj po 20 minutach.

Gość uppppppi

Gość LenkaMi
można grubo posmarować ręcę jakimś kremem np. nivea i założyć rękawiczki - zostawić tak na noc po każdym umyciu rąk wklepać krem do rąk- obojętnie jakiej firmy, może być i maś z witaminowa z apteki zmywać naczynia i wykonywać inne czynności wymagające użycia detergentów w ochronnych rękawiczkach gumowych

Gość korektor _
mozesz zrobic peeling ale przy popekanych dloniach to cukrowy a nie solny. ciekla parafina bylaby dobra ale nie wiadomo jak ja zdobyc wiec najlepiej dobry krem ja probowalam rozne ale dzis kupila LRP xerand i jestem zadowolona. i chyba przy nim pozostane. na noc nasmaruj rece mascia z wit. A i zaloz rekawiczki bawelniane. pozdrawiam :)

Gość co Ty z tymi LRP
wszedzie ?

Gość korektor _
bo ja uzywam LRP z kosmetykow leczniczych a dior z zapachow i upiekszaczy. i tym firmom ufam :)

Gość co Ty z tymi LRP
a ja wole kosmetyki naturalne: dr Hauschka Weleda Lavera itd :P ;)

Gość maska migdalowa..
Mi stan skory rak poprawil sie od kiedy zaczelam uzywac maski do raz migdalowej z The Body Shopu... Bylam na zachwycona.. Kiedy skonczalm opakowanie, postanowilam kupic jeszcze krem do rak Hemp (z olejkiem z konopii) z parze z rekawiczkami - do nocnej kuracji... Jestem jeszcze bardziej zadowolona ... !!!

Gość =====================
Maseczki na dłonie warto nakładać nawet raz w tygodniu, najlepiej wieczorem. Po ich zmyciu trzeba posmarować ręce kremem odżywczym i założyć na noc bawełniane rękawiczki. To podziała jak zabieg w gabinecie kosmetycznym. Wygładzająca Rozgnieć widelcem dojrzały banan, zmieszaj z jednym surowym żółtkiem i niewielką ilością płynnego miodu (ok. pół łyżeczki). Taką owocową miksturę nałóż na suche dłonie na ok. pół godziny, potem zmyj letnią wodą. Skórę pokremuj. Odżywcza Łyżkę płynnego miodu wymieszaj z małą łyżeczką kremu (np. Nivea) lub łyżeczką oliwy z oliwek. Taką mieszanką posmaruj dłonie. Po godzinie umyj je ciepłą wodą bez mydła, potem delikatnie osusz i pokremuj. Rozjaśniająca Do trzech łyżek ostudzonego naparu z owoców dzikiej róży dodaj trzy łyżki utartego na papkę świeżego ogórka i łyżkę olejku kamforowego. Wymieszaj wszystko tak, aby powstała jednolita masa. Nanieś ją na dłonie na ok. 20 min. Po zmyciu papki wklep starannie krem do rąk.

Gość blankkaa
Witajcie, ja również mam mi, problem z bardzo, bardzo suchymi dłoń. Wypróbowałam już chyba wszystkie dostępne kremy do rąk i w końcu znalazłam coś naprawdę EXTRA! Jest to krem Cerkoderm 15, jak posmaruję nim ręce to przez jakieś 5 minut strasznie szczypią i robią się takie aż czerwone, ale po kilku razach to się stabilizuje. Po posmarowaniu widać przeogromną różnicę, rączki mam gładkie i o wiele mniej suche. Krem polecam, uwierzcie warto!!!

Gość Ale co zrobić
żeby bez żadnego kremu były normalne? Jaka jest przyczyna, że ni z tego ni z owego z normalnej skóry robi się suchy wiór?

Gość Martyna895
Do suchych dłoni mogę zaproponować krem z olejem z wiesiołka GAL. Zawsze miałam problem z suchą skórą dłoni, a teraz różnica jest olbrzymia.

Gość gość
Najlepszy domowy przepis: podgrzać delikatnie olej rzepakowy i moczyć w tym dłonie przez parę minut. Działa bardzo skutecznie dzięki witaminie E którą ma w składzie.

Gość Ulka2345
Ja polecam krem z naturalnych składników z olejem z wiesiołka i nagietka z firmy Gal. Sprawdza się do dloni suchych.

Gość gość
SRALA spamerko! :/

Gość gość
Krem ziołowy do rąk od HB - super efekt, duża zmiana na plus, używam raz, mam przez całą dobę święty spokój. Jak to wygląda u was? Jakie efekty? Myślę, że duże znaczenie ma naturalność kosmetyku, a przynajmniej tak było u nas.

Gość gość
suche dłonie były moją zmorą. Szczególnie kiedy były niższe temperatury (jesień, zima) dawało mi się to we znaki. Ale znajoma poradziła mi wypróbować krem- kompres regenerujący do rąk i paznokci od eveline. I już po pierwszej aplikacji poczuła nieziemską ulgę :) dłonie błyskawicznie odzyskały normalny wygląd oraz zostały zregenerowane.

Gość gość
Krem ziołowy do rąk od HB wystarczy. Pojawiał się na forum wcześniej. Dla mnie największe znaczenie ma systematyczność i wtedy ta cera wygląda całkiem normalnie. Nie spodziewajcie się od razu cudów, dopiero z czasem można uzyskać naprawdę fajną zmianę. A jak u was?

Gość fioletkovva
sam krem nie wystarczy, jeśli nie będziecie odpowiedni złuszczać suchej zrogowaciałej skóry. Można peelingiem albo skuteczniej maską epiltouch by oleie

Gość Basia193
A co to za maska? Pytam, bo uzywalam róznych rakietowczek do dłoni i średnio ;/ szukam czegoś co zrobi na mnie wrażenie wow

Gość Gilliama
To taka maska w rękawiczkach. Zakładasz je na 20 min. potem zmywasz i w tym czasie złuszcza i pielęgnuje skórę. Bardzo dobra. :)

Wynaleziono już coś takiego jak kremy do rąk. One naprawdę pomagają. Serio! I co więcej, można je kupić w każdym sklepie drogeryjnym! Łaaaa...

Gość gośćAnitaAnitamta
No to świetnie, ale zanim użyjesz tego świetnego wynalazku jakim jest krem, użyj jeszcze lepszego wynalazku jakim są maski złuszczające epiltouch byolie, po nich krem się dużo lepiej wchłonie a dłonie będą gładkie i piękne od razu.