Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Holy Doly

Suche d艂onie-porady

Polecane posty

Go艣膰 Holy Doly

Mam bardzo suche d艂oni...znacie jakie艣 domowe przepisy na maseczki na d艂onie????Lub skuteczne kremy....???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 LenkaMi
oliwa z oliwek plus kilka kropel z cytryny - moczymy d艂onie 15 minut, potem nie myjemy r膮k tylko osuszamy papierowym r臋cznikiem taka k膮piel wyg艂adza sk贸r臋, usuwa przebarwienia, przywraca odpowiedni poziom nawil偶enia k膮piel parafinowa – parafin臋 (mo偶na kupi膰 w aptece) rozpuszczasz i na 15-20 minut zanurzasz w niej d艂onie ekspresowa pomoc - k膮piel w mleku domowy peeling - 艂y偶k臋 gruboziarnistej soli (albo cukru) rozpuszczasz w oliwce do cia艂a (lub oliwie z oliwek) i tak偶 mieszank膮 przez kilka minut nacierasz r臋ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krem do rak z GARNIERA
bordowy..Rewelacja..sprawdzony i niezawodny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 =====================
Cytryna Wspaniale rozja艣nia przebarwienia. Kuracja wybielaj膮ca: codziennie nacieraj sk贸r臋 sokiem z cytryny. Z艂uszcza on zrogowacia艂e, martwe kom贸rki nask贸rka, wyg艂adzaj膮c go i wybielaj膮c. Nagietek To cz臋sty sk艂adnik krem贸w do r膮k i ma艣ci leczniczych. Zawarta w nagietku witamina A zapobiega wysuszaniu i 艂uszczeniu si臋 sk贸ry. K膮piel wyg艂adzaj膮ca: 4 艂y偶ki suszonych kwiat贸w nagietka zalej litrem wrz膮tku. Gdy napar przestygnie, zanurz w nim r臋ce. Pietruszka Zapobiega zmarszczkom dzi臋ki witaminom A, C i E, kt贸re walcz膮 z wolnymi rodnikami, wspomaga metabolizm kom贸rek sk贸ry. Ma tak偶e w艂a艣ciwo艣ci wybielaj膮ce. K膮piel rozja艣niaj膮ca przebarwienia: p贸艂 p臋czka pokrojonej natki gotuj w litrze wody przez 15 minut. Gdy wystygnie, wymocz r臋ce. Ziemniaki To skarbnica bia艂ka, witamin i enzym贸w. Ugotowane bez soli wspaniale 艂agodz膮 podra偶nienia i wyg艂adzaj膮 szorstk膮 sk贸r臋. Maseczka od偶ywcza: 2 ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i rozgnie膰 widelcem. Dodaj 偶贸艂tko i 2 艂y偶ki ciep艂ego mleka. Na艂贸偶 papk臋 na r臋ce, zmyj po kwadransie. Siemi臋 lniane Zawiera 艣luzy ro艣linne, kt贸re goj膮 drobne ranki. Olej z siemienia to ceniony sk艂adnik kosmetyk贸w do suchej sk贸ry. K膮piel dla zniszczonych d艂oni: 2 艂y偶ki siemienia ugotuj w 1 litrze wody i odstaw, by napar troch臋 wystyg艂. Mocz d艂onie przez 20 minut. P艂atki owsiane Zawieraj膮 substancje 艣luzowe, kt贸re tworz膮c cienki film na sk贸rze, chroni膮 j膮 przed podra偶nieniami. Ze wzgl臋du na w艂a艣ciwo艣ci przeciwzapalne wyci膮g z owsa jest cenionym sk艂adnikiem kosmetyk贸w dla cery wra偶liwej i alergicznej. Maska na podra偶nione d艂onie: szklank臋 p艂atk贸w zalej szklank膮 gor膮cego t艂ustego mleka. Gdy wystygnie, na艂贸偶 na d艂onie na p贸艂 godziny. Umyj, posmaruj kremem. Oliwa 殴r贸d艂o nienasyconych kwas贸w t艂uszczowych i witaminy E. Regeneruje sk贸r臋. Maska wyg艂adzaj膮ca: zmieszaj 3 艂y偶ki oliwy i 偶贸艂tko. Posmaruj d艂onie, zmyj po 20 minutach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uppppppi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LenkaMi
mo偶na grubo posmarowa膰 r臋c臋 jakim艣 kremem np. nivea i za艂o偶y膰 r臋kawiczki - zostawi膰 tak na noc po ka偶dym umyciu r膮k wklepa膰 krem do r膮k- oboj臋tnie jakiej firmy, mo偶e by膰 i ma艣 z witaminowa z apteki zmywa膰 naczynia i wykonywa膰 inne czynno艣ci wymagaj膮ce u偶ycia detergent贸w w ochronnych r臋kawiczkach gumowych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 korektor _
mozesz zrobic peeling ale przy popekanych dloniach to cukrowy a nie solny. ciekla parafina bylaby dobra ale nie wiadomo jak ja zdobyc wiec najlepiej dobry krem ja probowalam rozne ale dzis kupila LRP xerand i jestem zadowolona. i chyba przy nim pozostane. na noc nasmaruj rece mascia z wit. A i zaloz rekawiczki bawelniane. pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co Ty z tymi LRP
wszedzie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 korektor _
bo ja uzywam LRP z kosmetykow leczniczych a dior z zapachow i upiekszaczy. i tym firmom ufam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co Ty z tymi LRP
a ja wole kosmetyki naturalne: dr Hauschka Weleda Lavera itd :P ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maska migdalowa..
Mi stan skory rak poprawil sie od kiedy zaczelam uzywac maski do raz migdalowej z The Body Shopu... Bylam na zachwycona.. Kiedy skonczalm opakowanie, postanowilam kupic jeszcze krem do rak Hemp (z olejkiem z konopii) z parze z rekawiczkami - do nocnej kuracji... Jestem jeszcze bardziej zadowolona ... !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 =====================
Maseczki na d艂onie warto nak艂ada膰 nawet raz w tygodniu, najlepiej wieczorem. Po ich zmyciu trzeba posmarowa膰 r臋ce kremem od偶ywczym i za艂o偶y膰 na noc bawe艂niane r臋kawiczki. To podzia艂a jak zabieg w gabinecie kosmetycznym. Wyg艂adzaj膮ca Rozgnie膰 widelcem dojrza艂y banan, zmieszaj z jednym surowym 偶贸艂tkiem i niewielk膮 ilo艣ci膮 p艂ynnego miodu (ok. p贸艂 艂y偶eczki). Tak膮 owocow膮 mikstur臋 na艂贸偶 na suche d艂onie na ok. p贸艂 godziny, potem zmyj letni膮 wod膮. Sk贸r臋 pokremuj. Od偶ywcza 艁y偶k臋 p艂ynnego miodu wymieszaj z ma艂膮 艂y偶eczk膮 kremu (np. Nivea) lub 艂y偶eczk膮 oliwy z oliwek. Tak膮 mieszank膮 posmaruj d艂onie. Po godzinie umyj je ciep艂膮 wod膮 bez myd艂a, potem delikatnie osusz i pokremuj. Rozja艣niaj膮ca Do trzech 艂y偶ek ostudzonego naparu z owoc贸w dzikiej r贸偶y dodaj trzy 艂y偶ki utartego na papk臋 艣wie偶ego og贸rka i 艂y偶k臋 olejku kamforowego. Wymieszaj wszystko tak, aby powsta艂a jednolita masa. Nanie艣 j膮 na d艂onie na ok. 20 min. Po zmyciu papki wklep starannie krem do r膮k.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blankkaa
Witajcie, ja r贸wnie偶 mam mi, problem z bardzo, bardzo suchymi d艂o艅. Wypr贸bowa艂am ju偶 chyba wszystkie dost臋pne kremy do r膮k i w ko艅cu znalaz艂am co艣 naprawd臋 EXTRA! Jest to krem Cerkoderm 15, jak posmaruj臋 nim r臋ce to przez jakie艣 5 minut strasznie szczypi膮 i robi膮 si臋 takie a偶 czerwone, ale po kilku razach to si臋 stabilizuje. Po posmarowaniu wida膰 przeogromn膮 r贸偶nic臋, r膮czki mam g艂adkie i o wiele mniej suche. Krem polecam, uwierzcie warto!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale co zrobi膰
偶eby bez 偶adnego kremu by艂y normalne? Jaka jest przyczyna, 偶e ni z tego ni z owego z normalnej sk贸ry robi si臋 suchy wi贸r?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyna895
Do suchych d艂oni mog臋 zaproponowa膰 krem z olejem z wiesio艂ka GAL. Zawsze mia艂am problem z such膮 sk贸r膮 d艂oni, a teraz r贸偶nica jest olbrzymia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepszy domowy przepis: podgrza膰 delikatnie olej rzepakowy i moczy膰 w tym d艂onie przez par臋 minut. Dzia艂a bardzo skutecznie dzi臋ki witaminie E kt贸r膮 ma w sk艂adzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ulka2345
Ja polecam krem z naturalnych sk艂adnik贸w z olejem z wiesio艂ka i nagietka z firmy Gal. Sprawdza si臋 do dloni suchych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
SRALA spamerko! :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Krem zio艂owy do r膮k od HB - super efekt, du偶a zmiana na plus, u偶ywam raz, mam przez ca艂膮 dob臋 艣wi臋ty spok贸j. Jak to wygl膮da u was? Jakie efekty? My艣l臋, 偶e du偶e znaczenie ma naturalno艣膰 kosmetyku, a przynajmniej tak by艂o u nas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
suche d艂onie by艂y moj膮 zmor膮. Szczeg贸lnie kiedy by艂y ni偶sze temperatury (jesie艅, zima) dawa艂o mi si臋 to we znaki. Ale znajoma poradzi艂a mi wypr贸bowa膰 krem- kompres regeneruj膮cy do r膮k i paznokci od eveline. I ju偶 po pierwszej aplikacji poczu艂a nieziemsk膮 ulg臋 :) d艂onie b艂yskawicznie odzyska艂y normalny wygl膮d oraz zosta艂y zregenerowane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Krem zio艂owy do r膮k od HB wystarczy. Pojawia艂 si臋 na forum wcze艣niej. Dla mnie najwi臋ksze znaczenie ma systematyczno艣膰 i wtedy ta cera wygl膮da ca艂kiem normalnie. Nie spodziewajcie si臋 od razu cud贸w, dopiero z czasem mo偶na uzyska膰 naprawd臋 fajn膮 zmian臋. A jak u was?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletkovva
sam krem nie wystarczy, je艣li nie b臋dziecie odpowiedni z艂uszcza膰 suchej zrogowacia艂ej sk贸ry. Mo偶na peelingiem albo skuteczniej mask膮 epiltouch by oleie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Basia193
A co to za maska? Pytam, bo uzywalam r贸znych rakietowczek do d艂oni i 艣rednio ;/ szukam czego艣 co zrobi na mnie wra偶enie wow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gilliama
To taka maska w r臋kawiczkach. Zak艂adasz je na 20 min. potem zmywasz i w tym czasie z艂uszcza i piel臋gnuje sk贸r臋. Bardzo dobra. :)

Udost臋pnij ten post

Wynaleziono ju偶 co艣 takiego jak kremy do r膮k. One naprawd臋 pomagaj膮. Serio! I co wi臋cej, mo偶na je kupi膰 w ka偶dym sklepie drogeryjnym! 艁aaaa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰AnitaAnitamta
No to 艣wietnie, ale zanim u偶yjesz tego 艣wietnego wynalazku jakim jest krem, u偶yj jeszcze lepszego wynalazku jakim s膮 maski z艂uszczaj膮ce epiltouch byolie, po nich krem si臋 du偶o lepiej wch艂onie a d艂onie b臋d膮 g艂adkie i pi臋kne od razu.

Udost臋pnij ten post