Ona ... 0 Napisano Luty 19, 2007 Czesc. Mam pewnien problem zdrowotny i pozstanowaiłam wybrac sie z nim go ginekologa (mam 17 lat) innego niz dotychczas. na wizyte czekałam 2 tyg. Gdy zaszłam dzisiaj do przychodni, zostałam odesłana spowrotem do domu z powolu mojej ,, niepełnoletności\" Pani ginekolog stwierdziła ze nie przyjmnie mnie i nie zbada bez zgody rodzica, ( musi rodzic przyjśc z dowodem osobistym). Pani doktor stwierdziła ze nie chce sie włóczyć po sądach i kazała mi przyjśc w innym terminie np z mamą.. Czy to normalne? czy ktoś sie z tym spotkał / Do tej pory byłam u 2 ginekologów ( 1 raz jak miałam nawet 14 lat) i nikt nie kazywał mi przyjsc z opiekunami!! :/:/:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śnieżynka 19 0 Napisano Luty 19, 2007 To nie jest zbyt normalne:OJa tez byłam u ginekologa jak miałam 17lat i nie miałam z tego powodu zadnych problemów:O Nie rozumie o co chodziło tej kobiecie.... Wiele moich kolezanek równiez było u ginekologa przed pełnoletnoscią z podwodów zdrowotnych i kazda z nich bez najmniejszego problemu była przyjęta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zgodnie z prawem Napisano Luty 19, 2007 Pani doktor postapila zgodnie z prawem, tak neistety jest ze osba ktora nei ukonczyla 18 lat nie moze samodzielnie o sobie decydowac a proces diagnostyczny i leczniczy w tym badanie , przepisanie lekow itp tego wymaga, to ze inni tego nei robia to ryzykuja, albo nei chca robic klopotow dziewczynom, ale pewnie coraz czesciej tak bedzie skoro coraz nowe afery w sluzbie zdrowia sa, lekarze beda bardziej formalistami i pacjenci zycie trudniejsze beda mieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Luty 19, 2007 no mnie tez zamurowało poprostu Lekarka tłumaczyła sie ze nie chce latać po sądach .. że bedzie bezpieczniejsza przy badaniu itd :/ Raz byłam u gin jak miałam 14 lat.,, wszystko było ok. Później zmieniłam lekarza.. tez nie było problemów... A teraz gdy za rok bede pełnoletnia... kazą mi z rodzicami przychodzic.. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zgodnie z prawem Napisano Luty 19, 2007 no nei jest fajne ale masz jeszcze opiekunow prawnych , moze miala pani dr nieprzyjemnosci jzu z nastolatka ktorej pigulki bez zgody rodzicow przepisala i zagrozenie sademm i teraz sie pilnuje, takie prawo jest i z punktu widzenia etyki i prawa miala racje niestety dla Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Podróżniczka 0 Napisano Luty 19, 2007 To niezgodne z prawem! Ona miala prawo odmowic ci przepisania tabsow ale nie miala prawa cie nie przyjmowac....................... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zgodnie z prawem Napisano Luty 19, 2007 miala jezeli nei bylo zagrozenia zdrowai i zycia, jesli nei bylo takiej sytuacji mial obowaizek wyznaczyc kolejna wizyte i poinformowac zebys przyszla z rodzicem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach