Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkk

Wtapianie brokatu, i różne tam ozdoby, kiedy??????????????

Polecane posty

Gość kkkkkkkk

Czy ktoś miły mi powie kiedy sie wtapia brokaty, i różne tam cacka:)? Czy wtapia sie po nałożeniu już pierwszej warstwy? czy dopiero na tej drugiej budującej? Jak wtapiam w tej drugiej to potem jak spiłowuję reszte żelu, to spiłowuję razem z tymi ozdobami, hologramami i wychodzi....buuuuuuuuu:)

Gość ktoria33
hejka ja wtapiam zazwyczaj w pierwsza warstwe żelu a szczegolnie brokat bo ja nakladam go zwilżona wykałaczką zeby nie bylo przeswitów i ta warstwa jest dosc gruba,mankamentem kładzenia na na pierwsza warstwe zelu to praca przy uzupełnianiu kiedy klientka chce zmienic wystroj paznokci no i musisz drzec te wszystkie warstwy żeby dojsć do dna heh......

Ja wtapiam ozdoby w tą pierwszą warstwę żelu, bo to najszybciej chyba i najskuteczniej. Jeżeli jednak chcesz wtopić w drugą wartwę, to musisz nałożyć też trzecią i dopiero potem piłować, bo faktycznie zedrzesz to, co wtopiłaś. Trochę dłużej to trwa, ale masz pewność, że ozdoby będą. Brokat nakładam takim cieniutkim pędzelkiem do zdobienia, do wykałaczek nie mam cierpliwości, ozdoby w zasadzie też. Natomiast cyrkonie i inne błyskotki wciskam w warstwę ostatnią, nabłyszczającą, w razie potrrzeby nakładam ją cienko, wkładam na pół minuty do lampy, pokrywam ponownie żelem i już na dobre utwardzam.

Gość kkkkkkkkk
dzięki dziewczyny....spróbuje w ta pierwsza warstwę:)