Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grafitova

Boję się pierwszego razu

Polecane posty

Jak to jest podczas pierwszego razu??? Mam 24 lata i jeszcze jestem dziewicą. Nie żebym była jakimś pasztetem którego nikt nie chciał ruszyć - jestem atrakcyjną dziewczyną, miałam chłopaków ale zawsze coś powstrzymywało mnie przed zrobieniem \"tego\". Niestety zaczełam uświadamiac sobie, że im dłużej z tym zwlekam, tym bardziej boję się tego pierwszego razu. Powiedzcie mi jak to jest? Jakie to uczucie? Jaki to jest ból i w ogóle? Obecnie jestem w związku, chłopak zaczyna nalegać, a ja nie potrafię się przemóc. Może to śmieszne, ale boję się nawet włożyć tampon podczas miesiączki. Spróbowałam dzisiaj pierwszy raz założyć, i było to dziwne uczucie, że coś się ma w tym miejscu. Zaczeło boleć, jakby szczypać i nie włożyłam go do końca, bałam się, po kilku minutach wyjełam, bo czułam dyskomfort. Nie wyobrażam sobie tam czegoś o większych rozmiarach, czuję że to będzie bolało, krwawiło i wogóle. Czy moje obawy są uzasadnione? Jak to jest? - pytanie do tych które mają to już za sobą. Czy są tu dziewice z podobnym problemem?

Gość Anielica19
ja tez jestem dziewica... podobno jestesmy ak wino im strasze tym lepsze;)

Gość slonceeee
U mnie pol przescieradla zalalo krwia, bolalo bolalo.. ale wkoncu chyba musialam miec to za soba. Poboli i przestanie. Naprawde nie ma sie czego bac. Ja swojego misia kocham i dlatgo sie przemoglam ion sprawil ze nie bylo to takie straszne.

Gość prezenterka
Klucz do problemu jest tutaj: "jestem atrakcyjną dziewczyną, miałam chłopaków ale zawsze coś powstrzymywało mnie przed zrobieniem "tego". " Pytanie co to jest to 'coś'??? Czy jasno to sobie uswiadamiasz czy nie? Poza tym jak sie zdaje masz problem z akceptacja swoich sfer intymnych. Lekcja nr 1: wziac lusterko i dokladnie je obejrzec dotykajac. Lekcja nr 2: Zrobic to samo przed duzym lustrem np. na fotelu lub krzesle ogladajac z roznych stron i dotykajac na rozne sposoby. Powtarzac te lekcje az sie calkowicie oswoisz i stanie sie to normalne. Zamiast probowania z tamponem probowac najpierw palcem az sie nauczysz rozluzniac.

Gość mysiaaaaa24
Witaj.Chyba kazda z nas miala przed swoim pierwszym razem podobne obawy-ja rowniez i moge Ci powiedziec tylko tyle ze nie ma okreslonej reguly bedzie bolalo,krwawilo itd czy nie? Stracilam dziewictwo majac 17 lat,nigdy tego nie zalowalam ale wiedzialam i czulam ze to ten odpowiedni facet-moze wlasnie dlatego wspominam to jako wspaniale przezycie.Nie mialam zadnego krwawienia,bolalo lekko przy wkladaniu ale tylko przez chwile,pozniej bylo juz tylko coraz lepiej.Teraz kocham seks i nie wyobrazam sobie zycia bez niego:),wiec zycze i wam dziewczyny zeby wasze przyszle pierwsze razy bylu bardzo bardzo udane.Pozdrawiam goraco!

Gość dzievica 22letnia
Zgłaszam sie, problem podobny do Twojego z tym, że w moim przypadku tego "odpowiedniego faceta" brak. Podobno odrobinka alkoholu "przed" pomaga na rozluźnienie. ;)

A ja bym w sumie mogła to już zrobić... Tylko, że jest kilka problemów: - tymczasowo mój chłopak ma mnie gdzieś:o - Nie mogę teraz brać pigułek, a mam dziwny okres i owulacje w jakims beznadziejnym czasie, wcale nie 14 dni przed okresem, potem bym umarła ze stresu, ze coś nie tak poszło, a w ciąży nie chcę być. - Pewnie nigdy nie będe nawet w 90% pewna, ze ta osoba, z którą to zrobię, będzie ze mną już zawsze, a tak bym chciała... i pozdrawiam inne dziewice🖐️

Gość tez dziewica
ja tylko mam opor przed tym ze prezerwatywa moze peknac....nie chce byc w ciazy ale chce miec ten pierwszy raz za soba

Gość dziewczyna85766
Ja mam 20 lat jestem dziewcą,nie boje sie pierwszego razu ale mój facet narazie jest daleko :(

Kurde ale wy tu porowokujecie:O

Gość spać idz ale juz
tez dziewica - no i w czym problem? Zastosuj pigulki, to nie musisz sie martwic o pekajace gunki.

Gość spać idz ale juz
gumki*

Gość tez dziewica
a moze ja nie chce pigulek??

Gość spać idz ale juz
to badz dziewica przez nastepne lata z powou strachu przed peknieta gumka i nie marudz 🖐️

Ja na razie nie mogę pigułek, a też się boję, zę coś pęknie, albo że nawet się nie zorientuję, że coś będzie nie tak... Ale o ciąży nie ma mowy, wiec stosuje najlepszą metodę antykoncepcji- brak seksu:p Ale tak poważnie, to bym bardzo chciała chociaz móc się popieścić z moim chłopakiem:( I strasznie mi przykro, ze nic nam nie wychodzi, ze mieszkamy 50km od siebie, ze nie mamy czasu, że wszystko jest nie tak, jak byc powinno:(

Gość leon zawodowiec02
czego boisz się głupia zgłoś się do mnie

Gość 25latka
czesc miałam ten sam problem jak Ty, miałam wielu facetów,ale zawsze coś mnie powstrzymywało, teraz mam stałego partnera (3 lata) od ok 2 lat współzyjemy, mnie nic nie bolało, nawet krwi nie było, ale na poczatku ja cały czas sie bałam ze zajdę w ciązę, z czasem na szczescie to przeszło. powodzenia;)

Gość 25latka
rybka, ale dopasowanie seksualnie miomo wszystko też jest bardzo wazne w związku, niektórzy mogą się bardzo kochac, wspaniale dogadywać, ale w łóżku dwie kłody to chyba nie jest dobre;)

Gość rybka 20
wcale nie jestem zadna kloda ;-) lubie sie prztulac i piescic z moim partnerem ale wlacza mi sie jakas wewnetrzna blokada jak ma dojsc do czegos wiecej. Musze tu zaznaczyc ze moj facet nie przejawia szczegolnej inicjatywy w tym kierunku... jest bardzo kochany ale tez bardzo niesmialy w tej intymnej sferze zycia :-) w naszym zwiazku wbrew pozorom to ja przejawiam wieksza inicjatywe... czy to jest normalne u faceta zeby po takim czasie trwania zwiazku nie chcial zaczac sie kochac? pomozcie :-)

Gość rypka 20
Ponadto przyłapałam go ostatnio jak wkładał sobie w odbyt marchewkę. Czy to normalne? Powiedzcie mi, czy on już nie jest dziewicą?

Gość
Dziewica - \"Satyra na leniwych chłopów\"

Gość i jutro sie stanie... u mnie
bo dlurzej tego nie wytrzymam, troche sie boje lecz coz strasznie mnie chlopak pociaga, szkoda tylko, ze go nie koham,,,,heheheheh

Gość Ja tak samo
Bo mnie tam boli jak dotykam :/

Gość balajlama
kurcze we mnie tes siedzi syndrom maryji dziewicy... chlopak nalega, jestesmy ze soba rok i wypadaloby skonsumowac zwiazek,chce sie z nim kochac chocby z ciekawosci, bo nie jestem juz taka mloda ale boje sie ze przestanie mnie szanowac... to nie bedzie seks z milosci predzej z ciekawosci :(