Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawska Panna

Maseczki-ile razy w tygodniu?

Polecane posty

Gość Ciekawska Panna

Dziewczyny, mam pytanie: ile razy w tygodniu stosujecie maseczki? Ja mam chyba 3 różne, zauważyłam, że bardzo dobrze wpływają one na moją cerę tylko nie wiem, czy mogę używać chociaż jedną z nich tak co 2 dni, wybiórczo, czy 1-2 razy w tygodniu w ogóle? Jak to jest u Was?

Gość Ciekawska Panna
Prooooszę, niech ktoś odpowie :)

Gość maseczki z reguły
uzywa sie raz w tygodniu

Gość zależy od rodzaju cery
ale np. peelingująca maseczka na pewno nie co drugi dzień

Gość Ciekawska Panna
Chodzi mi o zwykłe oczyszczające, np. z białą glinką, z wyciągiem z drzewa herbacianego ... A typ cery to mieszana.

Gość no to 2 lub trzy razy
w tygodniu

Gość Ciekawska Panna
Dzięki :)

Gość upupup

Witam Teoretycznie maseczki stosujemy raz w tygodniu, wieczorem po kąpieli, gdy możemy się zrelaksować... bo ten zabieg wymaga chwili poświęconej tylko własnej osobie. Szczególnej uwagi potrzebuje skóra tłusta, sucha i wrażliwa. Wymaga dobrze dobranych składników... Tłusta (również z rozszerzonymi porami): np. wyciągu z drzwa herbacianego, kwiatu lipy, drożdży, siemienia lnianego, rozmarynu... Maseczka oczyszczająca Przy rozszerzonych porach i tzw. brudnej cerze, można zrobić raz lub dwa razy w tygodniu maseczkę z białka. Najpierw jednak trzeba poddać twarz parowej kąpieli rumiankowej (UWAGA: przy popękanych lub rozszerzonych naczynkach krwionośnych nie należy robić parówki). Następnie spłukać zimną wodą i pokryć cienką warstwą piany ubitej z białek, pamiętając, by nie nakładać maseczki na okolice oczu. Po 15-20 minutach spłukać twarz ciepłą wodą. Po takim zabiegu skóra wygładza się, pory ulegają ściągnięciu. Na koniec wklepać w skórę krem nawilżający Sucha: rumianek, szałwia...

MASECZKA ZIOŁOWA DLA CERY TŁUSTEJ 2 łyżki kwiatu rumianku pospolitego, 2 łyżki kwiatu lipy, 2 łyżeczki lawendy, łyżeczka szałwi. Wszystko to ucieramy na proszek w fajansowej miseczce, zalewamy wrzątkiem w takiej ilości, aby uzyskać gęstą papkę. Przykrywamy na chwilę, aby zioła dobrze namokły. Dolewamy jeszcze nieco wrzątku i ciepłą masę nakładamy na twarz (z wyjatkiem powiek) i szyję. Nakrywamy maseczkę płatkami ligninyi pozostawiamy na 20 min. Maseczkę tę polecam wczesną wiosną raz na tydzień POLECAM

dobrze jest zar na jakiś czas stosować peelingi, jeśli to skóra tłusta to mogą być nawet gruboziarniste nop. z łupinami orzchów, skóra taka potzrbuje odświerzenia i na pewno nic się jej nie stanie po takim zabiegu... dodatkowo polecam artykuły na temat aromaterapii i wykorzystania dobroczynnych właściwości olejków eterycznych, jednakże pragne zwróciś uwagę na to co jaki olejek kupujemy, tzn. producenta... polecam POLLENA AROMA, długoletni specjalista w tworzeniu tych cudów jakimi są olejki eteryczne...

tak z tek strony skorzystałam, polecam gorąco, fachowo opisane problemy i porady...

Gość gość
Na tubce z daną maseczką czy peelingiem masz napisane ile razy w tygodniu używać.