Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olisandra

do której godziny poprawiny?

Polecane posty

Gość olisandra

nie bedzie orkiestry..muze sami bedziemy puszczac..do ktorej mamy sie szykowac?

to od Ciebie zalerzy do której.Możesz mieć do 17 jak również do rana

Gość mi sie podobalo
jak bylo od 15 (wszyscy zdarzyli sie wyspac - spalismy w hotelu) do 2 w nocy

Gość naturalna metoda
tez takie mam miec. Od 13.obiad, kawa herbata ciasto i kwestia kiedy zjedzą. Do 3 godzin maks, potem sie rozjeżdzają juz. ja myslę ze u mnie to do godziny.

Poprawiny na których ja byłam zaczynały sie zazwyczaj o 16-17 ej . A trwały ? Hmmmm ... dopóki goście nie wyszli :) Nieraz do 2-3 ej w nocy. Jak poprawiny to poprawiny :classic_cool:

Gość Tarnowianin
Z tymi poprawinami to jest różnie,zaczynają się zazwyczj od 16.-,17.- i trwają zazwyczaj do godz.1.-,2.- .Dwudniowe wesela/kapela w pierwszy i drugi dzień/częściej organizowane są na wioskach,osiedlach,gdzie tradycja jest ponad wszystko,czasem i zdrowy rozsądek/większy koszt wesela/W domach weselnych/w restauracjach,klubach/często organizowane są poprawiny bez kapeli,wystarczy "samograj".Przewaga wesel jednodniowych jest znacząca,tak to mogę określić.80% to wesela jednodniowe.

Ja zamiast tradycyjnych poprawin bedę mieć obiad dla gosci o 14 i koniec. Nie lubie takich imprez zreszta wiem ze bede zmeczona po weselu. A gdy bylam na poprawinach u innych par to tak jak juz tu wspomniano od 16 - 1 w nocy.

my mieliśmy od 15 do 20 ... i tyle grała orkiestara, nie dało rady przedłużyc bo jeden pan z orkiesty szedł na drugi dzien do szpitala, poza tym myśle ze tyle zdecydowanie wystarczyło, szczególnie mojemu mężowi, hehe

Ja mialam miec sam obiad o 15h, ale jak sie juz wszyscy zeszli to sie impreze na nowo zaczela i skończyla po 2h nad ranem :)) Dodam, ze pierwszego dnia wesele trwalo do 7.30 rano - padałam z nóg :P

Gość już mężatka
u nas wesele trwało do 7.00 rano, poprawiny były od 15.00 do (oficjalnie) 22. Jednak część gości zdecydowanie wolała zostać i zostali na tarasie zamkniętego już lokalu, z wódeczkę, zakąskami i gitarką do 4 rano. My wytrzymaliśmy z nii do 1 resztę czasu spędzili już sami.... Właściciele lokalu mówili potem, że jeszcze nigdy tak długo nie trwała impreza.