Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewuszka_a

Yasminelle nowe tabletki antykoncepcyjne!!!

Polecane posty

Gość kkkasiaaax
Do "roozowa2682 " zacznij po prostu brac tabletkii od tejj gdzie jest napiasne ///środa/// aby sie nie pogubić :) to jest wygodniejsze jak bierzesz..przynajmniej dni ci sie nie pokręcą :) zaczniesz bracc w srode ii skonczysz opakowanie przy tej tabletce co zaczelas brac czyli dzien przed "wtorek" ps.ale to jest bez znaczenia tak naprawde z ktorego dnia wezmiesz.tabletka kazda taka sama jest :*** buzka ;)

Gość myszeczka23
w jakiej cenie sa te tabletki?

Gość kkkasiaaax
Ja niestety placilam 52 zl o ile dobrze pamietam.... troszke drogie w porownaniu do innych babsow... dlatego wymienilam, je na inne. i tez jest OK.

Gość lena444
jeżeli przyjmuje się tabletki antykoncepcyjne to jak jest przerwa 7 dniowa to w który dzień brać pierwsza tabletkę następnego opakowania w siódmy dzień czy osmy?

Gość ewcia1987
Hej mam pytanko właśnie kończę pierwszy blister tabletek Yasminell została mi jeszcze jedna tabletka a ja już dostałam okres czy wszystko jest ok? bo w ulotce czytałam że okres powinien pojawić sie w 2 lub 3 dniu

Gość kkkasiaaax
lenna444 nastepna tabletke wez w 7 dzien... przerywasz np w piatek tooo czekasz tydz i w piatejk zaczynasz brac.;) proste....

ewcia1987 wszystko jest ok. To jest dopiero Twój pierwszy blister,więc okres jeszcze nie jest wyregulowany.. Przy dłuższym stosowaniu także nie pojawia się on zawsze w 7 dniowej przerwie..może wystąpić 2-3 dni przed lub po niej

witajcie dziewczyny mam do was pytanie jak bierzecie te tabletki to pewnie wiecie , mam problem bralam inne tabletki i musialam odstawic bo tylam po nich lekarz przpisal mi te tabletki i powiedzial ze od nich nie bede tyc a jak jest u was trzyma sie waga czy nie bo nie wiem czy mam je brac bo strasznie sie boje tego tycia

Gość ddkjhdguareybv
następną tabletkę po 7 dniowej przerwie bierze się 8 dnia :/ jak skończyło się w pt skończyło to się w sobote zaczyna i co miesiąc masz ten sam dzien startowy:/ nie kumam was.... przecież w szkole uczą czytać ze zrozumieniem a w ulotce wszystko jest napisane :/ i ten post wcześniej że na bank w ulotce nie było napisane kiedy zacząć je brać.... pff żałosne. jak nie umiecie czytać i nie macie rozumku to zostańcie przy gumkach albo najlepiej w ogóle nie uprawiajcie seksu :/

Gość Julcia895
Mi też ginekolog przepisał te tabletki.......i wytumaczył mi troche inaczej jak na ulotce jak mam je brać,,,,,,tzn.pierwszą tabletkę mam wziazć w pierwszy dzień okresu??????Jeśli tak to jak bede wczesśniej współżyć z prezerwatywą zanim wezmę tabletki to czy jest możliwosć że zajdę w ciążę???????????czkeam na odpowiedz pomóżcie

Gość mysza88
boze niektozy sa zalosni.. albo chyba nie umieja czytac co pisze w ulotce albo chyba maja swoja wlasne fantazje. Pisze jasno w dniu okresu 1 opakowanie i wszystko ;).po 1 opakowaniu nie mozna robic (jak pyta sie jedna dziewczyna) 10czy 14 dniowej przerwy. Wiadomo przeciez ze sex to nie jest zabawa i ze w ciagu tych 10 dniu przerwy(pomimo, ze bralo sie wczesniej 1 opakowanie) mozna zajsc w ciaze. Przestaniesz brac i ryzyko zajscia w ciaze jest i to nawet ogromne..... ;)

Gość Anioosia
Hej chcialabym pwoiedziec wam drogie dziewczyny juz od ponad roku stosuje tabletki antykoncepcyjne yasminelle jak dla mnie nie jest to trafny wybor gdyz strasznie przytylam po tych tabletkach przed wazylam 52 kg a teraz waze 61 kg:( nie wiem czy te tabletki tylko na mnie tak dzialaja na moj organizm trzeba pamietac ze tabletki dzialaja inaczej na kazdy organizm kobiety:)

Gość Kafere
Mam pytanie, wzięłam do tej pory dwa opakowania, teraz mam przerwę. Yasminelle to moje pierwsze tabletki i generalnie czuję się po nich świetnie. :) Nic nie przytyłam, za to biust mi się interesująco powiększył ^^ Generalnie, wszystko ok. Za to mam problem w tym tygodniu przerwy. Za pierwszym razem, jak i teraz tak gdzieś od drugiego dnia odstawienia cierpię na ciągłe bóle glowy. Mniejsze lub większe, ale praktycznie cały czas. Czy to może mieć związek z tabletkami? czytalam o bólach głowy w trakcie brania, ale przy przerwie...Będę bardzo wdzięczna za konstruktywną odpowiedź :)

mam problem bo biore dopiero pierwsze opakowanie tabletek i wczoraj zapomnialam wziac jednej i wzielam ja po 12 i pol godzinie do konca zostaly mi 3 tabletki na opakowaniu pisze ze jezeli sie wzielo po uplywie 12 godzin to nalezy nie robic przerwy tylko wziac kolejne opakowanie...a czy jest tot konieczne czy moge zrobic przerwe normalnie w koncu to tylko pol godziny???prosze o szybka odpowiedz

Gość Miraa
Witam :) Mam pytanie, dziś byłam u Ginekologa i przepisał mi tabletki własnie yasminelle. Chciałam się dowiedzieć czy w przerwie po 21dniach moge współżyć przez te 7dni? Czy przez ten czas musze sie zabezpieczyć np prezerwatywą?

Gość majeczka88
Witajcie:) Tydzień temu byłam u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne.Poprosiłam go o takie lepsze i nie zatrzymujące wody w organizmie.Przepisał mi yasminelle.Teraz czekam na pierwszy dzień miesiączki.To są moje pierwsze tabletki anty i trochą się boję po przeczytaniu tej ulotki. Te które już biorą-jesteście zadowolone z tych tabletek? Pogarszają czy polepszają cerę? Pozdrawiam:) Ps.U mnie kosztują one 38 ZŁ a w aptece pod lwem jeszcze mniej:)

Gość justa004
u mnie kosztuja dokladnie 40zl i 20 gr wiec nie duzo dopiero co zaczelam je brac narazie bylo mi niedobrze ale moze to minie. pozdrwiam serdecznie

Gość xx87
mozesz wspolzyc w czasie przerwy:) a jak myslicie: w srode wzielam ostatnia tabletke, w czawrtek sie kochalam, a teraz po tej przerwie 7dniowej nie mam zamiaru brac wogole juz tabletek i zrobic przerwe, ale na ulotce zas pisze ze jesli sie omnielo 1 lub wiecej tab. w pierwszym tyg. a w poprzedzajacym sie wspolzylo to jest mozliwosc zjacia w ciaze, a ja nie wezme wogole a wsumie to nie wiem co mam robic?pomozecie?

witam.mam pytanie zaczełam brac tabletki yasminelle przy pierwszym opakowaniu ginekolog powiedział mi ze musze odczekac 6 dni zanim tabletka zacznie działac.ok wiec odczekałam .ale taraz nie wiem czy na poczatku kazdego blistra mam odczekac 6 dni ,kazdego miesiaca.czy miało to byc tylko przy pierwszym opakowaniu.tak czy siak boje sie ze jest ryzyko zajscia w ciaze bo chłopak miał orgazm we mnie gdy wziełam 21 tabletke z opakowanie potem zrobilam 7 dniowa przerwe ale jak wiadomo plemniki moga zyc w organizmie nawet kilka dni.w trakcie przerwy dostałam okres po 3 dniach ktory byl jakis inny niz zwykle było go mniej i był jakis jasny kolor?co wy na to?prosze o rady i pozdrawiam

Gość myszka88
Witam właśnie mam siedmiodniową przerwę po tych tabletkach.Nie mam po nich żadnych objawów tylko mnie troszkę na początku głowa bolała.Jedno mnie tylko niepokoi..............gin mówił mi że w czasie tej siedmiodniowej przerwie dostanę okres i będzie on trwał tak z trzy dni i może być skąpy.Dostałam okres i trwa już 5 dni i jest bardzo ale to bardzo obfity.Czy jest to normalne????

Gość malsiiiii
to normalne gdyz twoj organizm nie jest jak kazdy. kazda osoba inaczej reaguje na tabletki ja mam okres po yasminelle gora 4 dni i sa skape. a co do terminu to wez sroda wtedy nie pomylisz sie a i tak wrocisz do tego dnai na sam koniec ja biore sobota i zaczynam od tego dnia :)

Gość ifyouwant
witam, mam pytanie. ostatnio wyczytałam gdzieś na forum, że yasminelle jest przeznaczone dla dziewczyn szczupłych, w wieku 16-20, ponieważ zawierają za małą dawkę hormonów, by utrzymać cykl. Jak to się ma z prawdą.?

Gość CameliaSlim
witam. boże dziewczyny ja naprawdę nie mam pojęcia gdzie wy kupujecie te tabletki że są one aż tak drogie! ja przed kupieniem tych tabletek po chodziłam po kilku aptekach i też ceny były bardzo różne ale w końcu znalazłam taką w której kosztują one 35 zł i tylko tam się w nie zaopatruje.

Gość CameliaSlim
Do Anioosia. witam ja stosuje yasminelle już około 2 lata i dziewczyny daje słowo są zajebiste!!! nie przytyłam, mam ładniejszą cere nie miewam żadnych mdłości czy zawrotów głowy. uważam że są warte swojej ceny! pozdrawiam.

Gość ilonka86
Pomocy!!! Dziewczyny, czy któraś z was miala taka systuację ze wzieła pierwszą tabletke z nowego blistra nie 8 dnia tak jak powinno byc ale dzien pożniej? bo przeczytałam ulotke i nic w niej nie ma na ten temat jest tylko powiniecie tabletki w pierwszym tygodniu, pomóżcie bo nie wiem co robić.

Gość agnieszka 89
Witam. Mam pytanie właśnie zaczęłam brać te tabletki są one moimi pierwszymi tabletkami i mam po nich lekkie krwawienie i bóle brzucha, czy to sie zdaża?

Gość margariitka
witam:) ja mam do Was male pytanie ostanio bylam u ginekologa i przpisal mi yasminelle zazylam dpiero drugiego dnia cyklu ,nietety wymiotowalam i nastepna tabletke zazylam napewno po uplywie 12h co mylsicie na ten temat czy tabletki dalej bede dzialaly antykoncepcyjnie?:/ chcialabym jeszcze dodac ze pierwszy raz stosuje tabletki antykincepcyjne;/

Gość justicae
Witajcie Mam do sprzedania 3 opakowania Yasminelle, oryginalnie zapakowane. Wykupiłam na zapas ale już ich nie potrzebuje. Cena za 3 opakowania to 80 złotych. Jeśli ktoś bedzie zainteresowany proszę o kontakt pod numerem gg 6908437