Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ArmaniMania

Uczulenie na antyperspirant? Prosba o pomoc!!

Polecane posty

Gość ArmaniMania

Witam, odkad pamietam uzywam dezodorantow/ antyperspiantow Nivea, seria z kulka... Chyba juz z 7/8 lat. Głównie dlatego, poniewaz na inne jestem uczulona i tylko te mnie jak do tej pory zadowalaly. Niestety od okolo 2 miesiecy pod pachami skora zrobila sie strasznie sucha, zaczerwieniona oraz swedzaca, co doprowadza mnie do czestego drapania w tym miejscu. Dodam, ze jestem przekonana, ze to nie wina depilacji - tak przynajmniej wynika z mojej obserwacji. I stad moje pytania: 1. Czy moze byc jescze inna przyczyna takiego stanu skory niz w/w. Proszek do prania tez nie wchodzi w gre. 2. Macie moze jakies pomysly na dobre NIEUCZULAJACE dezodoranty? Ew. kremy, masci, ktore by poprawily stan mojej skory? 3. Jak sadzicie czy wystarczy zmienic dezodorant, czy powinnam sie udac do dermatologa? Dzieki, pozdr.

Gość przeciez
antyperspirant toleriane z LRP. bardzo go lubie bo jest bez alkoholu, bezzapachowy i bardzo lagodny a skuteczny :)

Gość ArmaniMania
Miedzyczasie wyprobowalam juz kiedys go. Niestety nie dal dobrego efektu, dlatego pozostalam przy Nivea. Ale dzieki za propozycje! Zastanawiam sie czy nie przetestowac Vichy, Anti-perspirant deodorant 48h. Moze ktoras go miala? Na sieci czytalam, ze sie sprawdzil u wielu kobiet.

Gość przeciez
ja mialam vichy ale problem w tym, ze nie lubie antyperspiratow "w kulce" tylko w sztyfcie wiec dla mnie toleriane jest ok. milego dnia