Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza wizyta

Jutro po praz pierwszy w życiu odwiedzę ginekologa.

Polecane posty

Gość pierwsza wizyta

Mam już 23 lata i to będzie moja pierwsza wizyta. Pewnie bym nie poszła, gdyby nie fakt, że ostatnio dokucza mi strasznie świąd - już ze trzy miesiące. Napiszcie jak taka wizyta wygląda i co to może byc ten świąd. Grzybica?

gratuluję :O 🖐️ i przygotuj sie na długie i kosztowne leczenie 🖐️

Katarina ---> 🖐️ nie mam racji ?? chodzi to to pewnie z jakimś grzybem i do lekarza sie po 3 mesiacach wybiera :O :O

Wiecie co? Pewnie mnie tu zaraz któraś objedzie, ale jak czytam takie posty, to szlag mnie trafia na miejscu. Dorosła baba, pewnie już dawno współżyje, i pyta teraz, jak wygląda wizyta u lekarza, bo ona bidula pierwszy raz idzie. Normalnie złapałabym za głupi łeb i o glebę walnęła.

Gość pierwsza wizyta
nie współżyje i też bym Cie chetnie o glebe walneła wredna małpo

teoria masz masz jak najbardziej :) Ja sie tak zastanawiam czy ona aby jeszcze kogos przy okazji nie zdazyla zarazic tym \"swiadem\" :O watershine ja cie nie objade ;)

Nie ma co, milutkie jesteście. Pierwsza wizyta --->> niczym się nie martw. Mam nadzieję, ze trafisz do dobrego lekarza, który będzie zarówno delikatny, jak i profesjonalny. Wypyta cie na pewno o współżycie, miesiączki, operację itp. Zbada Cię, powinien także zbadać piersi. nie wstydź sie i powiedz, że to Twoja pierwsza wizyta i że jestes troche zestresowana, na pewno zrozumie. Nawet jak to faccet. Faceci czasami sa lepsi od kobiet. Powodzenia! :)

To nawet jeśli nie współżyjesz, to jak mniemam, nie mieszkasz na głębokiej prowincji, i wiesz chyba, że raz do roku robi się cytologię, i inne badania kontrolne? Ech, a niektórzy dziwią się, że nastolatki są głupiutkie...

Gość pierwsza wizyta
dziękuje Lulanka wiem, że już dawno powinnam pójść, ale mam pietra nic nie poradzę

Gość pierwsza wizyta
nie wiem, bo nigdy nie byłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki za pomoc

Gość AJOłKA
PIERWSZA WIZYTA może być troche dłuższa . lekarz zapyta o pierwsza miesiączkę ,czy współżyjesz ,jak regularnie ,czy chorowałaś i czy się leczysz ,czy bierzesz jakieś leki a to co opisujesz u siebie to grzybek jest to częsta przypadłość u kobiet można to złapać nawet po antybiotykach ale spoko da się wyleczyć ... poproś lekarza o zbadanie piersi ,powinien to zrobić sam lecz nie zawsze tak jest... Myślę,ze dobrze iż pytasz o to wszystko ,zawsze lepiej wiedzieć wczesniej co nas czeka....hej..

Gość pierwsza wizyta
Bardzo dziękuję AJOŁKA. Niestety jest na tym forum sporo przemądrzałych osób, które wskoczą na kogoś, nie znając sprawy....

No ale co? Mam pochwalać głupotę? A dlaczego? Zwykłam nazywać rzeczy po imieniu. Jeśli dorosła kobieta przyznaje otwarcie, że w wieku 23 lat nie odwiedziła jeszcze ginekologa, to moim zdaniem jest głupia i dziecinna. I strach nie ma tu nic do rzeczy. Wstyd też nie. A jeśli przez 3 miesiące chodzisz z jakimś \"swędzącym\" problemem, a jednak dalej nie skłoniło Cię to do odwiedzenia specjalisty, to sama sobie odpowiedz na pytanie, co można Ci innego napisać.

wpisz sobie tu w wyszukiwarke \"pierwsza wizyta u ginekologa\" i na pewno cos znajdziesz bo ostatniobylo kilka takich tematow ale nie ma sie czego bac ja wole facetow bo sa delikatniejsi jesli beda wiedzieli, ze to 1 wizyta to zrobia badanie delikatnie - maja juz doswiadczenie. tylko mozesz uslyszec jakies zdanie, ze powinnas sie zglosic wczesniej bo trzeba sie kontrolowac

Gość być dobrze
watershine nie każda zebrała taką ilosc doswiadczeń - czytaj tyle spółkowań co Ty, wiec moze mieć dziewczyna lęk przed wizytą u gina.

być dobrze -----> Pozwól, że Cię wyprowadzę z błędu. Nie wiem, jakie akurat Ty masz za sobą doświadczenia, ale ja poszłam po raz pierwszy do ginekologa z powodu bolesnych okresów. I tak na marginesie. Jak się za dużo spółkuje to trzeba odwiedzić wenerologa, a nie lekarza dowcipnego :D

Gość być dobrze
A w ogóle, to jesteś głupią rurą.

Gość pogromczyni debilek
Ty za to jestes plytka i glupia, skoro wyzywasz ludzi, tylko dlatego, ze nie postepuja tak ja ty. Chcesz latac co chwile, aby robic cytologie? Ok, super, twoj wybor, ale nie kazdy musi wybrac taka droge, takze przestan sie osmieszac.

Gość być dobrze
watershine wenerologa gdy sie zmienia tabuny partnerów. I jak piszesz poszłas też wtedy do gina gdy cipka bolała.... bez powodu nie poszłabyś.. A nasza autorka tez dopiero teraz ma problem wiec idzie... Dziewczyno wiecej tolerancji popatrz na inne....one zachowałysię koleżanki po płci , a Ty jak kat! weź na wstrzymanie albo daj sie dobrze przelecieć temu twemu co nie powoduje choroby wenerycznej....

No jesli ktos wiaze kontrolne wizyty u ginekologa (juz nie wspomne o wizytach w zwiazku z jakims problemem zdrowotnym) z jakze wstydliwym tematem uprawiania seksu ( :D ) to naprawde gratuluje :D Mamy zdrowe i wyedukowane spoleczenstwo :D

Gość być dobrze
być dobrze A w ogóle, to jesteś głupią rurą. TO NIE JA sorry

pogromczyni debilek - \"Chcesz latac co chwile, aby robic cytologie?\" - cytologie, jak juz wspomniala watershine, robi sie raz do roku by wykryc raka :O

być dobrze W związku z tym, co napisałaś powyżej, nie mam Ci nic do powiedzenia. Mam na myśli to rurę.

Gość być dobrze
Katarina Witt jesteś w błedzie... nie naganiaj ginom klienteli...

Gość Pierdolenie o szopenie
Dziewczyna jest dziewica i prawidlowo postepuje- cos zaczelo dolega i idzie, tylko powinna isc od razu a nie po 3 ms Kazdy ginekolog powie ze jesli nie uprawiasz sexu, nie masz niepokojacych objawow to z wizyta nie trzeba sie spieszyc A 23 lata to nie duzo, Ja mialam 25 i bylo w porzadku, poszlam bo rozpoczelam wspolzycie, choc nie lubie to chodze, jestem zdrowa i ginekolog wcale nie byl zdziwiony ze przyszlam dopiero w wieku 25 lat

Gość pierwsza wizyta
no to troszkę mnie pocieszyłaś, bo już łapałam dołka

Gość pesymista
co tam dołek, ty lepiej sprawdź czy syfa nie złapałaś :D:D