Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana0909

POCHWICA zapraszam do wypowiedzi

Polecane posty

Gość żalisz się czy chwalisz czy có
ś... Dziecko, Ty nie masz pojęcia czym jest pochwica... Nie obrażaj dziewczyn, którym i bez Twoich durnych historyjek jest ciężko... A jeżeli to prawda i lekarz tak Ci powiedział, to bałabym się, żeby mnie taki "kompetentny" lekarz dotknął... :(

Gość xarea23e
dziewqczyny bylam na stronei pana Setmana. powiedzcie mi czy tylko osobista wizyta moze pomoc ?/ bO jest tam nr tel i mail do Tego PAna?

Ból przy seksie, problemy z napiętymi mięśniami to b.często efekt zespołu bolesnej miednicy (pps), to się rehabilituje, a nie leczy u psychiatry. Podrażnienie, palenie itp. może być również reakcją na histaminę (drażni zakończenia nerwowe).

Gość _mariola_
Mnie lekarz gin powiedział, ze mam pochwicę, który pomagał mnie rozłączyć z partnerem w czasie stosunku przez podanie zastrzyku w pupę. Były na poczatku problemy z wejściem penisa, bo czułam ból, ale silne pchnięcie spowodowało taki skurcz i wypełnienie, że mały ruch uwolnienia partnera powodował bardzo silne bóle pochwy. Lekarz ginekolog, który prywatnie przyszedł z pomocą, to powiedział, że to pochwica i powinnam unikać stosunków z dużymi penisami, bo mam silne skurcze pochwy i zgłosić się do przychodni na badania, które zlokalizuje powody skuczu pochwy.

Wiem, że dziewczyny które nie przechodziły tego nie zrozumieją. Zresztą wystarczą mi niektóre powyższe wypowiedzi. Ja chorowałam na pochwicę 9 lat. Wiem - bardzo długo, tylko że na początku bardzo długo nie wiedziałam że to pochwica. Mam męża, z którym pierwszy raz uprawiałam seks 4 lata po ślubie,a przed ślubem byliśmy razem 5 lat. Żeby nie było - uprawialiśmy seks oralny. Mąż zresztą jak żaden facet nie wytrzymałby tyle lat ''bez niczego''. Dla mnie pochwica to bardzo ciężka choroba i współczuję dziewczynom które na nią chorują. Ja bardzo cierpiałam, miałam niesamowite doły psychiczne i kłótnie z mężem. Myślałam, że to może ja jestem nieprawidłowo zbudowana, że mam za grubą błonę dziewiczą. Każdy z trzech ginekologów u których byłam mówił to samo: "nic pani nie jest, trzeba się tylko przełamać" Taaa, jasne. Mówić jest łatwo, gorzej wykonać. W końcu jeden mądry ginekolog poradził mi żebym poszła do seksuologa. Minęło trochę czasu, ale w końcu poszłam. Chodzilam najpierw do jednego przez dwa miesiące, niewiele pomógł, potem poszłam do innego i on dopiero konkretnie podszedł do sprawy. Najpier kazał mi wkładać palec do pochwy, żebym wiedziala jak jestem zbudowana. Próbowałam w domu i rzeczywiście da się. Potem miałam próby z mężem ale ból jak zwykle nie pozwalał na żadne akcje. Pan doktor więc przepisał mi żel znieczulający i dopiero wtedy się udało. Nasz ''pierwszy raz'' nie był przyjemny, ja znieczulona nie czułam żadnej przyjemności, a wręcz ból, ale jednak udało się! Byliśmy tacy szczęśliwi. Teraz nadal nie uprawiamy typowego ostrego seksu, bo jeszcze nie do końca jestem przełamana, ale to jest niesamowite, że robimy to co robimy. Wszystkie nieszczęśliwe kobietki, próbujcie bo to jest wyleczalne!!

Gość golden flower
kurcze nie wierze... nie mialam pojecia ze takie cos istnieje, a choruje niestety na to na pewno. probowalam sie kochac z moim chlopakiem, ale ja jestem tak zamknieta ze on nawet nie moze wlozyc na 2 cm... nic tatalnie nic. jestem zalamana ;(

Gość margollcia
Cze, mam tez problem z pochwica. zastanawiam sie nad poproszeniem o pomoc Pana Setmana. agamart czy mozesz zdradzic ile zaplacilas Setmanowi za pomoc.

Gość agamart
nie chcę za bardzo się chwalić na forum ile zapłaciłam, poza tym temat pieniędzy i ustalenie kosztów to również część terapii :) ps. widziałam, ze ruszyło nowe forum dla kobiet z pochwicą, zapraszam do pisania! www.setman.pl/forum pozdrawiam,A.

Gość stokrotka555555555555555
no nie wiem mi to pachnie czesto na vestivulvodynie - czyli moim zdaniem to co ja mam - lekarze ginekolodzy nic nie mowia bo tej choroby nie znaja przynajmniej nie w polsce....wejdzcie na strone jej poswieconej....nie wiem czemu tyole dziewczyn zaslania sie pochwica ...pochwica z tego co ja wiem wystepuje jak jest lek przed wspolzyciem - a w wielu historiach widac ze nie mial by sie skad wziasc- a po drugie objawy ustepuja przy wkladaniu tamponow czy badaniu - sa polaczone tylko z sexem jako takim dlatego wydaje mi sie ze to raczej vesti... nie wiem co mam robic choroba przyszla znikad, do pewnego momentu wszystko bylo wspaniale a posypalo sie po nieprawidlowym badaniu lekarskim....a ja zostalam z depresja i niezaspokojonym partnerem....zupelnie sama...

Gość pochwica
Polecam stronę: www.pochwica.pl

Gość XXX2010
ja też mam taki problem....mam 26 lat i nadal jestem dziewicą....każda próba kończy się totalna porażką....

Gość Pochwiczanka:(
Witam! od jakiegoś czasu śledzę to co tu piszecie... Opowiem o sobie: mam 23 lata i tylko raz kochałam się z partnerem; towarzyszył temy silny ból. Potem były próby, ale już nic z tego nie wyszło... Mam także kłopoty z badaniem u ginekologa:( Zaczęłam w styczniu terapię z moim partenrem u seksuologa (kobiety), ale póki co ją przerwałam. Chyba tracę już jakiekolwiek nadzieje na "cudowne uzdrowienie"... JEST TU KTOŚ Z TRÓJMIASTA???

Gość ava sapiens-sapiens
Błagam o pomoc. Prosze o jakiekolwiek namiary do specjalisty w celu walki z tym strasznym schorzeniem. Czuję się niepełnosprawna, nie moge być prawdziwą kobietą. Nie wiem czy jest szansa na uleczenie. Moja pochwica jest wynikiem nerwicy. Jesli ktokolwiek moze mi pomóc.. :(

Gość cacaraca
Mam ten sam problem :( a Co myślicie o wzieciu jakiegoś leku rozkurczowego? nospa? cos mocniejszego?

Gość pochwica
Polecam stronę:www.pochwica.pl

Gość po_przejsciach
WITAM WSZYSTKICH!!! Drogie Panie KONIECZNIE przeczytajcie to co do Was apeluję. Rok temu miałam ten sam problem co Wy. Dotychczas miałam jednego partnera o seksie nawet nie było mowy, ani palca, ani tampona nawet nie potrafiłam włożyć! To było dla mnie straszne. Ile ja sie napłakałam z tego powodu... Bałam sie że mój ukochany ode mnie odejdzie, ale jak sie okazało to wszystko było przez niego samego. Zapoznałam go kiedy miałam 16 lat i on zaczął nalegać na seks, a ja jeszcze nie byłam gotowa... Kiedy więc spróbowaliśmy(chciałam to zrobić dla niego, bo bałam sie że odejdzie) on szybko włożył penisa we mnie poleciała mi krew a ja wyłam z bólu.. Od tamtej pory mineły 2lata a ja wciąż nie mogłam uprawiać seksu(myśle, że sie bałam). W końcu powiedziałam sobie dość. Nie chce mieć żadnego faceta i nikogo męczyć moją pochwicą... Zostawiłam mojego ukochanego, ale po 4 m-cach zjawił sie ktoś nowy. Rok starszy ode mnie(tamten był 4lata starszy), zaczeliśmy się spotykać i po pół roku poprostu to zrobiliśmy. Bałam sie starsznie ale zacisnełam zęby i powiedziałam sobie, albo teraz, albo nigdy. Od tamtej pory normalnie kocham sie z moim partnerem i jestem SZCZĘŚLIWA. Więc moje Drogie Panie jeżeli macie przykre przeżycia ze swoim partnerem trzeba go wymienić. Przemyślcie to co tutaj napisałam. Życzę powodzenia :)

Gość kjnsxkas
wciagnij sobie sciezkę , zapal skreta (zioło) wez amfe ! zapewniam pochwica minie ! ale to na poczatek , potem nalzey próbować bez tego inaczej mozna sie stac nałogowym narkomanem

Gość po_przejsciach
Prosze Was nie słuchajcie takich durnych postów o treści 'trawka, czy amfetamina" Alkohol też Wam nic nie pomoże :)

Gość matacz ,,,... ..
a tu to sie nie zgodze , byc moze nie wszystkim - to na pewno , ale nie ktorym ... tyle , ze to niebezpieczne i trzeba miec soilną wole

Gość niekobieta:(
ile z was usłyszało od swojego ukochanego ze nie czuje sie przy was mężczyzną..? :( powiedział to w złości, bo jestesmy razem 4 lata, od jakichs 3 sie nie udaje, gdyby tak było naprawde to dawno by odszedł, a nie odchodzi.. Jest bardzo młody,byłam jego pierwszą kobietą, mógłby, ale nie ma innych na boku, mam bardzo analityczny umysły i natychmiast bym go namierzyła.. mam do niego pełne zaufanie, obdarzony jest przez nature normalnie, bez fajerwerków ochów i achów, poprostu dla mnie w sam raz.. Ginekolog twierdzi że zbudowana jestem prawidłowo, z nawilżeniem sobie radzimy, gra wstępna moze trwac godzine, zabezpieczamy sie, tak bardzo chce, mówie sobie tym razem sie uda.. I sie nie udaje.. :( rozrywający ból, łzy, jego rozczarowane westchnienie.. :( nachodziły mnie nawet takie głupie myśli żeby mu zaproponowac otwarty zwiazek.. Tylko że mi by to nie pomogło.. miałam przed nim 2 partnerów, zawsze to samo.. Pierwszy raz i kilka kolejnych ok, nastepne bolesne do granic wytrzymałości.. Nie zostałam nigdy skrzywdzona fizycznie, mój pierwszy raz odbył sie z opóźnieniem ale prawidłowo, ale emocjonalnie potraktowno mnie jak ostatnia szmate.. Byłam szaleńczo zakochana, w trudnym dla mnie okresie.. Mówił że kocha, kiedy opierałam sie jego podchodom przyznał że mówił to wszystko bo chciał sie ze mna tylko przespac.. Nie chce mu sie juz czekac bo nie widzi tu żadnych możliwości... Czy tu szukac przyczyny..?

Gość Kasia*8*
Ja dopiero zaczynam mailować z Andrzejem. Martwię się tym, że spotkania mogą drogo kosztować. No i moja nieśmiałość nie wiem czy sobie poradzę w rozmowie z Andrzejem, mam nadzieję że mój chłopak ze mną pojedzie, z nim jakoś wszystko staje się łatwiejsze.

Gość dla Wszystkich
z pochwicą: żel KY lub inny poślizgowy oraz różnej średnicy dilda i zacząć trening od najmniejszego. Trening 3 x dziennie, czyli ruchy frykcyjne dildem aż do uzyskania orgazmu. Po jakimś czasie zwiększać rozmiar, aż wreszcie pochwa przyjmie rozmiar penisa Waszego mężczyzny. Ot i cała filozofia, na którą konowały(ginekolodzy i seksuolodzy) nie wpadli. Dodatkowo można zastosować środki rozluźniające mm. pochwy.

Gość jeszcze coś
oprócz ww. rzeczy, dla rozluźnienia i psychicznego nie zaszkodzi kieliszek koniaku. Powodzenia. A jak i to nie zda egzaminu, to pozostaje tylko anal. Dla faceta frajda bo ciaśniej, ale czy kobieta uzyska orgazm analny to wątpliwe. No, ale facet przynajmniej nie ucieknie a później jakoś się wszystko ułoży zwłaszcza po urodzeniu dziecka, jeśli tylko uda się zapłodnić.

witajcie moje drogie!przechodziłam przez to samo.Stosunek sprawial mi ogromny ból,z resztą moja błona była b.gruba,nie do przebicia(ze tak się wyrażę:) )Na początku chciałąm nawet iść do lekarza żeby przeciął mi błonę (bo są takie metody).Pewnego Sylwestra nie wytrzymałam psychicznie,opiłam się i wtedy udało się mojemu ukochanemu rozdziewiczyć mnie (pomimo ogromu piwa i tak czułam ból).Myślałam ze juz bedzie z górki.Niestety.Nie sprawialo mi to zadnej przyjemności,wręcz przeciwnie-dalej wielki ból.DZiwiłam sie jak to moze ludzi podniecac skoro ten caly seks nie daje rozkoszy tylko cholernie boli. Rada dla was-jakieś dwa,trzy tygodnie przed łykajcie sobie delikatne środki uspokajające (móimy tu o ziołowych)np. Valused,persen Forte zgodnie z ulotką.W Dniu w którym macie się kochać weźcie 3 tabletki No-spy.(120 mg) Nie zaszkodzi wam,to lek rozkurczowy. Mi ten zestaw pomógł. od 3 lat nie wyobrazam sobie zycia bez dzikiego seksu z moim przyszlym mezem.Nie macie nic do stracenia.Powodzenia!

Gość po czasie
witam, przejrzałam ten wątek i wydaje mi się, że najczęstsze rady skorzystania z porady ginekologa lub używania środków uspokajających są niewystarczające. Dobrze od tego zacząć, może wystarczy. Ale z mojego doświadczenia wiem, że lekarze ginekolodzy często ten problem bagatelizują, zwłaszcza jeżeli dotyczy młodych niezamężnych. Jeżeli zdajemy sobie sprawę z głębszych przyczyn, to warto pójść do psychologa lub, jeszcze lepiej, do seksuologa. Jeżeli problem tkwi w psychice dobrze go rozwiązać, zamiast narażać swoje związki i siebie na trudne przeżycia. Ja dopiero przy czwartym partnerze mogłam normalnie przeżyć stosunek, wcześniejsze próby wiązały się z bólem i fizyczną blokadą, pomimo wielu starań i zaufania do partnerów. Kiedy zdesperowana poszłam prywatnie do pani ginekolog przedstawiając swoje problemy, spotkałam się tylko z pobłażliwymi uwagami i głupim uśmieszkiem. Zarówno ten brak profesjonalizmu, jak i problemy w łóżku, odbiły się z pewnością i na związkach i na mojej psychice. Teraz od razu zdecydowałabym się na wizytę u seksuologa zamiast narażać się na dodatkowe kompleksy w tej i tak delikatnej sferze. Pozdrawiam

Gość a o czymś takim
jak systematyczny trening różnej wielkości dildami nie pomyślałyście? Co tydzień srednica dilda większa o kilka milimetrów i trening aż do skutku. Dildo można zostawiać w pochwie na noc i wreszcie pochwa nabierze właściwych rozmiarów by penis wszedł bez bólu.

Gość a o czymś takim
seksuolog czy ginekolog czegoś takiego nie poleci, bo straci klientki i kasę, dla niego najlepiej faszerować latami chemią lub pierdolić farmazony by wizyt było jak najwięcej. Przecież taki trening to tak proste jak budowa cepa!!