Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panienka1989

Wziernik u dziewicy czy to nie uszkodzi błony dziewiczej

Polecane posty

Gość zaden normalny lekarz
nie zastosuje u dziewicy wziernika, chyba że po obejrzeniu blony dziewiczej uzna, że jest ona rozciagliwa bądź półksięzycowato-brzeżna, tzn tylko w małym stopniu przysłania wejście do pochwy ergo otwór jest na tyle duży że wziernik mu nie zaszkodzi, ale to nie zdarza się często.

Gość a jakie błona ma znaczenie
??? chyba chodzi o sam fakt dziewictwa a nie błone..

Gość PROWOKACJA................
:O:O:O idz gnoju odrabiać lekcje

Gość glicerynowy albo
gprsez jest badanie palcami,oj jak bol! wziernik jest ok i nie boli

Gość dziewica.............
badanie przy pomocy wziernika boli bo pochwa nie jest rozciągnięta. błonę przerwałam sobie przy zakładaniu tampona, wiec u mnie nie było dylematów

hmm ja poszlam jak juz nie bylam dziewica :) i mnie badanie ziernikiem nie bolalo ale jak mi palce wsadzil i nagniotl brzuch to myslalam,ze....bylam spieta i mi sie wszystko "zacisnelo" podskoczylam na lozko ale to szczegol... nic dziwnego ze od 2 lat nie bylam u ginka,boje sie :( ale czas sie wybrac :):)

Gość o matko ale problem
ja jestem dziewica i ani badanie palcami ani wziernikiem mnie nie boli specjalnie. Nie bądźcie takie wrażliwe:o jakby wam to mieli w tyłek wsadzać, to co innego, normalny jest odruch obronny. Ale w sumie, chociaż jestem dziewicą, to uważam, ze pochwa jest od tego, zeby w nią wkładać i nie widzę problemu.

Gość Nie mozliwe a jednak
Tez zle wspominam pierwsza wizyte, choc nic nie bolalo, ale wstyd jaki czulam ... Niczym trauma Mialam 24 lata, niby duza dziewczynka, ale dla mnie to jest okropne Na trzezwo do gina nie chodze, wciagam kreche amfetaminy i jestem tak wyluzowana ze mnie nic nie rusza, moge lezec okrakiem na fotelu nawet kilka godzin

Gość dziewica.............
o matko ale problem może dla ciebie to nie problem jak wkładasz sobie tam różniego rodzaju przedmioty to pochwe masz rozciągniętą