Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migdałowa

pit-11 kopia czy orginał do urzędu skarbowego?

Polecane posty

Gość migdałowa

Gość migdałowa
nie wiecie? :O

Jeśli składach w imieniu pracodawcy, np. za innych pracowników to kopia bo orginał idzie do podatnika. A jak to ty jesteś podatnikiem i dostałaś taki pit od pracodawcy to nie składasz go nigdzie.

Gość migdałowa
dostałam kopię i oryginał od księgowego firma sama nie wysyła do urzędu :O więc dla mnie oryginał a kopię wysyłam do mojego urzędu? :)

tak odnoscie pitow tez mam pytanie pracuje od pazdziernika na umowe o prace na caly etat dostalem juz pit 11 ale w sierpniu pracowalem jeszcze na umowe zlecenie w sumie dostale z tamtad prae groszy jakies 120 zl i nie dopstalem od nich jeszce pita nie wiem co mam zrobic czy musze jakos sie z nimi kontaktowac zeby przeslali mi tego pita

Gość edek bez kredki
Z pit-11 przepisujesz pozycje do swojego pit-37. eh :O

Gość edek bez kredki
stefan telefan - tak musisz, albo poczekać albo samemu się do nich udać, a oni powiedzą że ci przyślą pocztą. Przecież pracowałeś, płaciłeś podatek.

Gość motyka
Ja ,kiedy oddaję do urzędu skarbowego lub ZUS-u jakiekolwiek dokumenty to robię to zawsze w dwóch egzemplarzach,jeden zostawiam a na drugim pani przywala mi pieczątkę z napisem kopia ,którą zabieram do domu.. tak mi kiedyś poradziła urzędniczka....