Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyyttaaannnnieeeee

Kolczyk w języku ...

Polecane posty

Gość pyyyttaaannnnieeeee

hmmm ... jedno pytanie ... prawdą jest to że jak sie zrobi kolczyk w jezyku nie wolno jesc białka przez tydzien ?

Gość tak to prawdaloda tez nie
mozna zrobić :O

Gość kkkkllllllllllllllkkkkkkk
nieprawda.

loda też robiłam bez problemu

Gość pyyyttaaannnnieeeee
tsssaa ;)) ale tu nie o to chodzi ;D podobno mozna przez jedzenie białak w pierwszym tygodniu dostac czegos takiego ze bedzie jechało z jezyka da sie wyleczyc ale cóż, pytam ;D bo kolczyka zrobiłam ;D jadłam odrazu ;d ale usłyszałamw czoraj i sie obawiałam ...

Gość czikuczikulinka
nie można jeść nabiału!!! w którym znajduja się np. żywe kultury bakterii. Wtedy łatwo o zakażenie. Poza tym można jeśc wszytsko o ile da się radę. Niestety u niektórych język jeszcze długi czas jest opuchnięty i długo sie goi.

a ja bym chciala soytaac czy bardzo boli przekucie?Bo mam straszna ochote sobie przekuc!Tylko mnie strasza ze moga sie mi jaies nerwy uszkodzic jesl kosmetyczka mi zle to zrobi i wogole:(

Gość pyyyttaaannnnieeeee
haa ... ja miałam szczescie ... nie bolało, nie sepleniłam ... spuchło troche ale nic ... wiekszosc w nocy sie meczy, miałam dszczes cie ... normalnie zasnełam ;)) a co do kosmetyczki, nie poszłabym ... juz predzej do salonu !! kosmetyczka mzoe bardzo bardzo zepsuc !! mi robiła kolezanka ... usiadłysmy w domq kupiłysmy igłe ona nałozyła rekawiczki wysunełam jezyk i wbiła igłe ;D po wsyzstkim ;) krew mi szczególnie nie leciała ani nic ;)) na pocztaku dziwne uczucie i dziwnie sie przełyka ... ale da sie przyzwyczaic ;))

Gość ekspertyzatorka
lepiej do salonu bo samemu można nerw uszkodzić i paraliż połowy twarzy do końca zycia murowany :O

pyyyttaaannnnieeeee - o moj Boze :O Do kosmetyczki bys nie poszla, ale kolezance pozwolilas na cos takiego?? ekspertyzatorka ma racje - mozna sobie naprawde niezle kuku zrobic :O

Gość pyyyttaaannnnieeeee
jest małe pradowpodobienstwo ;) gorzej jak ktos sie boi ... ja byłam zdeycodowana i jest ok :) ale najbezpieczniej isc do salonu ;)

Gość pyyyttaaannnnieeeee
pozatym kolezanka robiła pierwszy raz w zyciu ... bałam sie jak mi przekuła ... dopiero wtedy zrozumiałam na co sie naraziłam ;)) ale byłam dorbze nastawiona itd ... i chyba latego nic sie nie stało bo uwierzyłam w to ze nic mi sie nie stanie ;))

Gość czikuczikulinka
wszytsko zależy od tego jak masz unerwiony język.... niestety u każdego człowieka jest z tym inaczej, dlatego niektórzy w ogóle nie odczuwają bólu a inni tak. Chodzi o to,by kosmetyczka lub osoba z salonu trafiła w odpowiednie miejsce więc musi to zrobić profesjonalista. Poza tym teraz są różnego rodzaju znieczulające aerozole i maści wiec myśle,że dzisiaj ból stanowi mniejszy problem. Krwi przy takim zabiegu nie ma za wiele ponieważ język to mięsien. Aby zminimalizować skutki przekłucia polecam kostki lodu z rumankiem.Tzn. zamrozićherbatkę rumiankową i ssać. to zmniejszy obrzęk i opuchliznę. Nie życze ale u niektórych język w ogóle się nie goi...

no jasne.........laska kosmetyczki nie poleca, ale sama w domu se zrobiła.No to mialaś szczescie że paraliż tważy cię ominął. Jeśli chodzi o jezyk to najlepsza jest kosmetyczka a nie salon. choćby ze względu na sterylnośc.

Gość ekspertyzatorka
czikuczikulinka ---> z tego co wiem od jakiegoś roku nie stosuje sie tych aerozoli tylko przekłuwa na zywca ale podobno bol jest do zniesienia pytanieee ---> to dziekuj Bogu i kolezance , ze nie jestes sparalizowana :O

Gość pyyyttaaannnnieeeee
racja, kazdy przezywa to inaczej ;) niektórym nawet ropa moze płynac ... co do krwi ... moja siostra robiła u kosmetyczki i bardzo jej leciała ... ale to nie od kosmetyczki zalezy tylko od osoby ;)) a pozatym kosmetyczki sa niedoswiadczone ... sa takie które nieswiadomie zrobia pistoletem w jezyk ;)) ... naprawde bardziej sie bałam kosmetyczki niz kolezanki ;))

stosuje sie znieczulenie.Ale podobno w salonach to nie jest TRENDY czy DZEZI czy jakoś tak

Gość ekspertyzatorka
można było iść do salonu piercingu ?? :O

dziewczyny! nie chodźcie do kosmetyczki w sprawach piercingu (ona wam może zaledwie uszy przebić). Jak już to do salonu tatuażu - oni się tam lepiej na tym znają. A przebicie nie boli.

no nie słyszałam żeby kosmetyczka zrobiła to pistoletem-ile ty masz lat i kto ci takich bajek nagadał.

Gość ekspertyzatorka
kkkkllllllllllllllkkkkkkk ---> moj facet przekłuwał sobie język w salonie 3 lata temu i dostał znieczulenie jego koleżanka w lipcu 2006 w tym samym salonie juz takiego znieczulenia nie dostala tylko przekłuli jej na żywca p.s to najlepszy salon piercingu i tatuażu w Polsce

Gość pyyyttaaannnnieeeee
ejjj spokojnie ;)) mi sie wydaje ze wystarczy wierzyc i sie nie bac ... kolczyk mam ładnie zrobiony podoba mi sie ... grunt to byc dorbze nastawionym ... kosmetyczka nie jest lepsza niz salon, uwierz !! miałam szczescie fakt ... ale jest ok ;)) cuzje sie z tym dobrze ... ale wiem ze trzy dni potym widziałam jak ta dziewczyna robiła innej osobie ... i nie dałabym drugi raz zrobic ;D tyle ze ta dziewczyna sie bała tak bardzo ze co chwile zabierała jezyk ... krew tez jej bardzo leciała ... ma kolczyk z boku ... ale jest ok ;)) naprawde jest bardzo małe prawdobodobienstwo ze sie cos stanie ;))

u kosmetyczki na ścianie powinien wisieć certyfikat i u mojej wisi. skończyła kurs przekłuwania. w żadnym salonie takiego "papierka " nie widziałam

Gość ekspertyzatorka
KULT W KRAKOWIE

Gość pyyyttaaannnnieeeee
poczytaj w internecie ;)) sa kosmetyczki które są takie głupie ze w jezyk pistoletem ;)) kosmetyczki sie na tym nie znaja ;p

Gość ekspertyzatorka
kkkkllllllllllllllkkkkkkk ---> akurat w tym o ktorym pisze certyfikatow jest od groma albo i wiecej :O widocznie bylas w salonie do ktorego ja bym nie weszla nigdy :O

Gość pyyyttaaannnnieeeee
kazdy wie swoje ;)) ja o kosmetyczkach sie za duzo naczytałam ;))

niestety nie wystarczy być dobrej myśli. radze postudiować anatomię i fizjologię układu nerwowego człowieka. poprostu mialaś szczeście i nic więcej. a mogło się to skończyć bardzo tragicznie.