Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina83

Postanawiam zadbać o siebie!!!

Polecane posty

Micek na tłustą cerę polecam maseczkę z płatków owsianych. Ja nie mam tłustej, ale z problemami trądzikowymi, więc ją stosuję raz w tygodniu. Przy tłustej mozna częściej. Dziewczyny maja tutaj różne przepisy na tą maseczkę. Ja poprostu mielę kilka łyżej płatków w młynku do kawy, pyłek zalewam wrztkiem, porządnie wymieszam i jak nieco przestygnie nakładam na buzie. Trzymam to tak 15 - 20 minut. skóra jest po tym gładziutka i czyściutka. Jak stosuję tą maseczkę regularnie, to syfków nie ma :) Może trochę przed okresem..

ja sie tez przyłanczam juz od paru dni krece hula hop smaruje sie gimnastyka jem zdrowo tak trzymac laski

Właśnie o to chodzi, że ja też nie miałam od jakiś trzech lat żadnych krostek. Przyszło mi teraz do głowy, że to nie muszą być krosty trądzikowe, tylko coś w rodzaju potówek. Zdałąm sobie sprawę, że śpię na wznak i rękę układam tak, że przedramię opiera się na czole. To może być powód?

Jakieś dwa tygodnie na pewno. Ale uczulenie tylko na czole? Nie używam żadnego kosmnetyku tylko na czoło. Dziwne to, ale mam nadzieję, że je pokonam. :) A najważniejsze co muszę zrobić w tym kierunku to zwyczajnie nic przy nich nie dłubać. A rączki aż świerzbią :)

Skoro już dwa tygodnie, to może idź do dermatologa...coś przepisze i problem z głowy. Ze świerzbiącymi rączkami tez mam ten sam problem. Staje przed lustrem i szukam niedoskonałości - wszystko bym najchętniej zlikwidowała, a potem tydzień wygladam jak potwór.

Robię tak samo. Jak już się dorwę do swojej twarzy to potem przez dwa dni mam czerwone ślady. Przerzuciłam się z tym działaniem na swojego faceta, zadowolny to on nie jest :P

Gość huba buba
dołaczam się do Was,girls.Ja żłopię herbatę z bratka,dobrze działa na cerę,choc w smaku jest okropna

Gość Pychotka B.
Witajcie dziewuszki! :) Widzę, że jest nas więcej Brawo Malwina83 z tymi kaloriami 🖐️ A co Ty na to, aby zamaist liczyć kalorie po prostu zmienić nawyki żywieniowe? Jeść 5 posiłków ciągu dnia, porządne śniadania, po 18 już nic nie jeść? Taka drożdzówka na śniadanie to jeszcze nic tragicznego, gorzej zjeść słodkości tuż przed snem. No i drożdzówka jest troszkę lepsza niż batony, wafelki czy czipsy. Wiem jak ciężko zrezygnować ze słodyczy :( Dziś kolejny dzień A6W. Robiła to któraś? Zaczęłam też robić pompki, na razie tylko kilka, bo słaba jestem. Mam jeszcze taki przepis na maseczkę do twarzy: 2 łyżki płatków owsianych zalewamy 2 łyżkami ciepłego przegotowanego mleka; odstawiamy aż płatki napęcznieją, potem nakładamy na twarz na 20 minut; zmywamy letnią, a potem zimną wodą (mineralką). I maseczka działająca przeciwzapalnie i oczyszczająco - może pomogłaby Tobie Micek: 2-3 łyżki zmielonych suszonych koszyczków rumianku, zalewamy wrzątkiem, mieszamy do uzyskania papki; trzymamy na twarzy 20 min.; potem przemywamy ciepłym naparem z rumianka albo nagietka. Z tym wyciskaniem to ja już nie wiem co robić, chyba tylko silna wola albo obecnośc osób trzecich jest w stanie pohamować takie zapędy. Też się ztym męczę.

Gość Pychotka B.
Z tymi maseczkami oczyszczającymi to trzeba uważać. Najlepiej robić je raz na tydzień. Za to maseczki odżywcze czy nawilżające można częściej. I najlepiej robić je ok. 18. Malwina83 czy będziesz miała robiony makijaż u kosmetyczki? Dobrze, by było, abyś miała nawilżoną skórę, wtedy makijaż wytrzyma dłużej ;) Pomyśl o maseczkach nawilżających. huba buba, piłam kiedyś bratka i to więcej niż miesiąc. Mi nie pomógł, ale mojej koleżance pomaga, Ona pije cały czas. A dziś zjadłam na sniadanie musli z jabłkiem, rodzynkami i orzechami, dodałam troche miodu. Na drugie śniadanie kanapkę z serkiem i pomidorem. Ćwiczenia zrobiłam z rańca. Jak chcecie troszkę zrucić to warto ćwiczyć na czczo - wtedy łatwiej spala się tłuszcz. Dziś będę robiła maseczkę nawilżającą. Własnie szukam przepisu. 🖐️

Gość Mannuela
Witam fajnie że piszecie :) Strasznie dużo roboty mialam dzisiaj. Micek To dotykanie czoła w czasie snu może być przyczyną, pot po prostu. Kiedys miałam straszne krostki w okolicach brody, bo podpierałam brodę rękoma, siedząc na wykładach. Bardzo ładnie regeneruje skóre sienie lniane. Mozna kupic takie mielone siemię i dodawać do maseczki z płatków. Zaraz idę na rowerek.

Czy Ktoś może mi powiedzieć jak działa chińska bańka? Czy pomaga na cellulit, jak wykonuje się masaże? Ile kosztuje?

Gość Mannuela
Malwina Ja tę wizytę odpękałam jesienią, chodzę kontrolnie co rok na cytologię. Ostatnio odwiedziłam też dentystę, wyczyściła mi zęby z osadu. Zanim wejde na rowerek wmasuję sobie we włosy żółtka z olejami i sokiem z cytryny. Dzisiaj chciałabym przerobić też parę lekcji angielskiego z Wyborczej - wycinam z poniedziałkowej - no i w końcu zacząć czytać "Kafkę na brzegu" Murakami. podobno jest niezła.

Witam ponownie dziwczyny! Pycotka B. --> chodzi Ci zapewne o makijaż ślubny...? Ten będę miała robiony u kosmetyczki. Wolę się sama nie stresować, bo wszystko wyjdzie na opak :) Wiem, że muszę nawilżać skórę, dlatego chętnie podpatruje przepisy na Wasze maseczki domowej roboty. Chemii staram się stosować niewiele, bo po kilkuletnim leczeniu trądziku moja skóra przechodziła od tłustej poprzez mieszaną ... a teraz to chyba mam już poprostu suchą, ale ze skłonnością do trądziku i bardzo wrażliwą . Dużo kosmetyków mnie podrażnia...wynik mojej kuracji. A co do kalorii... Nie liczę ich aż tak dokładnie. Raczej w przybliżeniu, bo mi się zawsze wydaje , że mogę zjeść więcej niż mogę :) A po tej drożdżówce ja już zdrowo ... banan i serek Danio mniammm Mannuela ----> Ja do dentysty też niestety muszę :( Mam jednego zęba zaatakowanego próchnicą. Pójdę prywatnie, ale chyba w przyszłym miesiacu dopiero, bo już mi się finanse kończą. No to ja dziś planuję na wieczór maseczkę z płatków owsianych i parę ćwiczonek. Mam tylko nadzieję, że w domciu nie będzie jakiegoś suuuper pysznego obiadu :) bo wtedy ciężej mi się kontrolować nad ilością :)

Mauela jakie oleje dodajesz do tej maseczki z żółtkami i z cytryną?? Co ta maseczka daje? wygładzenie, błysk?

Gość Mannuela
generalnie zmniejsza wypadanie włosów, szybciej rosna, błyszczą. dodaję olej rycynowy, sojowy, jojoba. poćwiczyłam - 20 km na rowerku + gimnastyka i zjadłam obiad, dzisiaj już nie jem. rany, w biodrach mam 98 cm, nie potrzebuję lepszej motywacji. gdy jestem głodna wieczorem piję inkę z mlekiem, 2 kubki i nie chce mi sie jeść.

Dziewczyny, może ja się też dołączę? Muszę się wziąć za siebie, bo widzę, że się odrobinę zapusciłam. Jestem szczupła, ale mam klasyczną figurę gruszki: od pasa w górę mało, w dół więcej :) Chciałabym nie tyle schudnąć, ile trochę \"się ujędrnić\". Staram się nie jeść po 18, co mi jakoś szczególnie nie doswiera, bo nie miałam zwyczaju jadać kolacji. Tak więc dzisiaj poprzestałam na obiedzie o 16:00, trochę poćwiczyłam i jest nieźle. Może jeśli do Was dołączę, to dotrwam do chwili, kiedy to efekty będą widoczne. :) Pozdrawiam

Dziendoberek! Witaj Onyks! :) Zapraszamy do towarzystwa wzajemnej MOTYWACJI :D No wczorajszy mój dzień zakończyła sukcesem! Po 18:00 zjadłam tylko 2 jabłuszka takie malutkie. Dzisiaj rano brzuszek był o wiele bardziej płaski niż zwykle z samego rana, bo nic w nim nie było :) Kurde ale fajne uczucie. No ale już wrócił do normy po lekkim śniadanku. Miałam wczoraj trochę zajęć w domu i wkońcu zamierzonaj maseczki i gimnastyki nie odbyłam :( Ale może bieganie po domu zaliczę sobie na konto gimnastyki :) Będę się lepiej czuć!

A ta maseczka Manueli na włosy bardzo mi się podoba. Muszę tylko kupić te oleje i napewno sobie ją zaaplikuję. Tylko, czy po takiej maseczce włosy nie przetłuszczają się bardziej? Bo moje i tak szybko sie przetłuszczają.

Witajcie! Dziejszy dzień zaczełam od ćwiczeń i lekkiego śniadania. Na razie jestem pełna zapału, mam nadzieję, że za szybko mi nie przejdzie. :) Malwina83 ---> Bieganie po domu to też niezły wysiłek, więc nie miej wyrzutów sumienia! :) A co do tej maseczki, to ja mam bardzo przetłuszczające się włosy, muszę je myć codziennie, więc mimo że ta maseczka brzmi zachęcająco, to bym nie ryzykowała, przynjamniej na pewno nie wtedy, kiedy miałabym gdzieś wychodzić. Znając moje włosy to szybko wygladałyby nieciekawie. Może przetestuj ją jak będziesz miała jakiś wolny dzień?

Gość Mannuela
Cześć dziewczyny Ja też mam mocno przetłuszczające sie włosy. Ważne żeby do olejów dodać 1-2 żółtka, wtedy ładnie sie zmywają. Wczoraj po umyciu miałam super włosy - były takie "treściwe", wydawały sie duzo gęstsze. Oleje kupowałam na stronie www.ecospa.pl mogę też polecić olej z pestek moreli - jest w wielu odzywkach do włosów, chcę też wypróbowac makadamię - kiedys była taka seria GlissKura z makadamią właśnie. Nie mieszam wiecej niż dwa oleje naraz. Nie należy tez mieszac rycynowego z tym z pestek moreli - obydwa sa dośc gęste i ciężko się wmasowują. Dzisiaj kupiłam Shape'a, bo dali płykę z tańcem brzucha, wygląda zachęcająco. Dietetycznie tez sie trzymam, wczoraj po obiedzie zjadłam tylko wieczorem 2 kawałki chlebka chrupkiego. na razie

Malwina mnie zainspirowała tym bieganiem po domu. Idę w końcu posprzątać. Poodkurzam sobie, to i troche kalorii spalę. :) Mam jeszcze takie pytanie: znacie jakiś dobry preparat na celluit? Oprócz tego ruchu i diety chyba powinnam się czymś zacząć smarować, bo moja skóra robie sie jakaś podejrzana... Peeling z kawy na przykład odpada z tego co wiem, bo mam skłonność do pękających naczynek. Ech, coś pomaga na jedno, a szkodzi na drugie. Zycie...:D