Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja . .

oxybrazja

Polecane posty

Gość ja . .

Czy któraś z was stosowała ten zabieg. . .prosze o informację, jakie efekty, czy pomaga na blizny i przebarwienia??

Gość ja . .
. . .??

Gość gość
Ja zdecydowałam się na oxybrazję głównie z tego względu, że mam dość wrażliwą cerę i dla mnie mikrodermabrazja nie była zbyt dobrym pomysłem. Zabieg robiłam w Beauty Tower w Krakowie i mogę polecić ten salon. Jest bardzo profesjonalny.

Gość M0nikaKowal
Chyba sporo dziewczyn nie wie co to w ogóle jest. To może wyjaśnię raz, a dobrze, bo jestem w temacie już od dwóch lat - sama zaczęłam korzystać z zabiegów. Oxybrazja - złuszczanie odbywa się za pomocą dyszy, z której pod wpływem ciśnienia wydobywa się sól fizjologiczna i tlen, i to właśnie sól fizjologiczna jest czynnikiem złuszczającym w tym zabiegu. Warto też pamiętać o dobroczynnym dla naszej skóry działaniu tlenu (świetne efekty w przypadku tzw. skóry palacza). Zabieg OXYBRAZJI jest delikatną formą złuszczenia naskórka, nadaje się do każdej skóry, również wrażliwej i naczynkowej, w tym również z trądzikem różowatym i łuszczycą, mogą z niego korzystać kobiety w ciąży, zalecany dla osób, które lubią chłodne zabiegi. Bezpośrednio po zabiegu nie ma zaczerwienień, skóra jest napięta, wygładzona i rozświetlona. Mam nadzieję, że tym samym wyczerpałam ten temat i wszyscy wiedzą co z czym się je. Ja robiłam zabiegi w klinice polecaną przez gwiazdę wysokiego formatu dr. Beatę Dethloff. Klinika jest czysta, pracują w niej specjaliści, a urządzenia są nowe - a to ważne.

Gość Pirmiri
Byłam na zabiegu. W zasadzie to na serii zabiegów. Walczę z trądzikiem. Wprawdzie trądzik mam już w duzej mierze zaleczony to jednak nie mogłam wybrać się z tego powodu na kwasy i inne inwazyjne sposoby złuszczania twarzy. Oxybrazja jest przy tym o wiele delikatniejsza i potrafi dawać bardzo dobre efekty. Sama widze, ze moja cera jest o wiele lepiej oczyszczona, wygląda ładniej. Na tej stronie jest opisany zabieg: https://beautytower.pl/blog/co-to-jest-oxybrazja/ Polecam sobie poczytac.