Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość askakaska

Gdzie sprawdzic w kompie, jaka mam prędkosc netu? bo nie wiem

Polecane posty

Tak, innymi słowy to szybkość lub prędkość :D a 1 Mbps na 4 kompy to i tak dobrze, zważywszy że na pewno wszystkie na raz zawsze nie chodzą.

Gość ale ja pytam powaznie
jaki Ty jestes kochany ze na wszystkie pytania odpowiadasz, widac masz ogromna wiedze b. dziekuje:)

Gość ciekawe jak
No może tak być.... kuzyn ma neostrade 512 i u niego szybkośc jest taka jak być powinna .Faktycznie jestem w sieci osiedlowej ...ale co w takim razie nie opłaca sie mi na nich nakrzyczeć;) bo to i tak nic nie da .

Gość fasoleczkaa
a oprocztej stronki ktora ktos podał, gdzie jeszzce mozna zobaczyc u siebie w kompie jaka sie ma predkosc? nie chodzi mi o stronki, tylko gdzie w kompie,,mozna sprawdzic?

ciekawe jak ---> nic to nie da, po prostu w osiedlówkach zasadniczo nie ma gwarantowanych przepustowości. To działa tak, że mają np. łącze 2 Mbps (2048 kbps) i podłączają ze 200 userów. Jeśli w jednym czasie siedzi na necie 50 ludzi, to średnio na jednego przypadnie te 40 kbps, ale jak ludzi będzie więcej, to i prędkość u każdego mniejsza.

To jak ja mam 54,0 Mb/s (tak mi sie wyswetla na kompie) a mam podobno jakis 512 MB to jest OK?

Gość ciekawe jak
Rozumiem dzieki za odpowiedz ,w najbliższym czase maja mi podnieść szybkości do 160 kb poza godzinami szczytu w tej samej cenie , więc może będzie lepiej przynajmniej jesli chodzi o korzystanie z takich urzadzeń jak telefonia Voip, bo w tej chwili jakosc rozmow jest nie zawsze zadowalająca .Na razie .:)🖐️

Pariss ---> prawdopodobnie masz radiówkę w standardzie \"g\" - jeśli tak, to w tym wypadku 54,0 Mb/s to nie przepustowość Twojego łącza, tylko prędkość działania karty radiowej.

ja mam modem, ale mam bezprzewodową z routera i na mojej ikonce tak sie wyswietla

Czyli łącze masz kablowe, a radiowym routerem net jest dostarczony do Twojego kompa. Prędkość działania urządzeń radiowych (czyli komunikacja na trasie komp -> router) wynosi 54 Mbps, choć realnie i tak jest tylko ok. 20-25 Mbps. Natomiast prędkość połączenia z netem jest taka, jak na modemie, czyli tyle ile podpiął Ci dostawca - nie ma to nic wspólnego z owymi 54 Mbps.

Gość fasoleczkaa
a do czego słuzy swetch, a do czego modem?czym te urzadzenia roznia sie ze soba?

Gość fasoleczkaa
czyli jak cche miec w domu 3 kompy to musze mies modem i swetch?

Gość Swan Lake
Wyniki: Download Speed: 9773 kbps (1221.6 KB/sec transfer) Upload Speed: 1889 kbps (236.1 KB/sec transfer)

To zależy od łącza - możesz mieć takie, które nie będzie potrzebowało modemu, tylko karty sieciowej. Natomiast do podzielenia netu na więcej kompów służy router :)

Gość fasoleczkaa
sorry pomylilo mi sie..chciałam zapytac nie o modem tylko o router do czego słuzy i switch?

Gość fasoleczkaa
czyli modem, router i swetch to 3 odrebne urzadzenia?

Download Speed: 491 kbps (61.4 KB/sec transfer) Upload Speed: 244 kbps (30.5 KB/sec transfer) ja mam takie wyniki

Wyniki: Download Speed: 841 kbps (105.1 KB/sec transfer) Upload Speed: 192 kbps (24 KB/sec transfer) Dobrze? Zle?