Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

efekt_motyla

jak wyglądałoby moje życie, kim bym była teraz-gdyby nie trądzik..

Polecane posty

Gość fhjk
cena leku jest nizsza ale i tak przesadna, bo nie kazdego ratuje 10-20 mg, wiekszosc ludzi bierze 40 mg a to kupa kasy, powinni ten lek refundowac, nie rozumiem tego, ta cena jest straszna

Gość trarara
podobno za granica jest refundowany:( Przynajmniej tak czytałam i do tego dużo tańszy. najgorsze jest to, że "znawcy" uważają, ze tradzik, to nie choroba:o i potem mało kogo stać.

Gość paulinas84
Trafiłam dzisiaj na tą dyskusję i jestem w szoku ile osób ma podobny do mojego problem. Co prawda nie mam stricte trądziku tylko dermatozę ale jest to chyba jeszcze gorsze. Wyciskam twarz masakrycznie bo czuję pod spodem grudki a tam nie ma żadnych pryszczy tylko ewentualnie taka woda. To jest okropne. Próbowałam już wstrzymywać się od drapania na wiele sposobó ale nic nie pomoga. Mam już ślady takie ubytki w skórze i nie wiem czy kiedykolwiek zejdą.

Gość Mitchum
Żyłbym sobie CAŁKOWICIE inaczej...

Gość lolaaaaaaaaa
Oj często się nad tym zastanawiam jakby wyglądało moje życie gdyby nie te cholerne pryszcze ! Niby nie mam jakoś strasznie ale dla mnie to jest i tak koszmar. Byłabym zupełnie kimś innym, korzystałam bym z mojej młodości !! Jakie to musi być wspaniałe uczucie mieć czystą i gładką cerę !! Budzić się co rano i wyglądać świetnie, przeglądając się w każdym lusterku i nie widzieć czerwonych plam na twarzy, dotykać cery nie martwiąc się że zaraz coś na niej wyskoczy, pozwalać się całować po twarzy, dotykać, być pewną siebie bo nic tak nie dodaje pewności siebie jak że się dobrze wygląda ! To jest taki straszny ból mieć świadomość że najlepsze lata twojego życia uciekają na piepz**** leczeniu trądziku. To już jest paranoja ale ja już nawet ludziom nie zazdroszczę pieniędzy czy super fury tylko po prostu czystej cery ! :( Choć zdaje sobie sprawę że mogłam się urodzić np kaleką to jednak nie potrafię się pogodzić że akurat mnie dopadł trądzik :( To jest choroba duszy. Wiem że przesadzam z tym narzekaniem bo życie toczy się dalej i trzeba żyć.....tyle że łatwo tak mówić tym co nie mają takich problemów. Nikt kto ma czystą cerę nie zrozumie nigdy tych którzy mają trądzik - tak jak szczupła osoba nigdy nie zrozumie otyłej :( Moje życie to ciągła nadzieje że kiedyś, w końcu zejdzie mi to z twarzy....ale straconej młodości nikt mi nie zwróci i to mnie bardzo boli :( Życzę wam wszystkim którzy cierpicie na tą "chorobę" jaką jest trądzik abyście w końcu kiedyś obudzili się z czystą cerę i zaczęli żyć tak jak tego pragniecie !! :)

Gość oliwka555
próbowaliście głodówki lub diety? ja miałam problemy z cerą (oczywiście bez porównania ze zdjęciami które tu wstawiacie), ale miałam też nadwagę. Po intensywnym odchudzaniu, diecie, głodówkach, oczyszczaniu ciała, problemy zniknęły...

Gość lolaaaaaaaaa
myślę że dieta w wielu przypadkach może być skuteczne ale wątpię żeby pomogła osobom które cierpią na trądzik przez hormony, dojrzewanie. Wtedy ten trądzik na naprawdę niesamowitą "siłę" :(