Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ewwwa_

W czym przywieźć dziecko ze szpitala?

Polecane posty

Gość _ewwwa_

Proszę o rady i uwagi.

tylko w foteliku, ja przyznam, że rozważałam przed porodem gondolę (nasza ma mocowanie na pasy) ale przyznam, że najbezpieczniej i najwygodniej dziecku jednak jest w foteliku, z wypłyceniem dla naworodka, jak go nie ma to trzeba kocyk lub pieluchę podłożyć A może Ci o ubranie chodziło????

Gość _ewwwa_
Nie, chodziło mi właśnie o to czy fotelik czy gondola, bo raczej trzymając po prostu przy sobie nie wolno. Dzięki za odpowiedź.

Gość IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIi
a my przywieźliśmy w gondoli - był tak malutki że fotelik nam odradzano i słusznie

Gość mi też doradźcie
My nie mamy samochodu. Przywiezie nas moja siostra, mam na tę chwilę kupić fotelik? Potem już nie będziemy jeździć samochodem, bo mieszkamy w centrum i wszędzie mamy blisko.

Jak nie macie samochodu to bez sensu chyba fotelik kupować, ewentualnie można pożyczyć. Co do gondoli to myślę, że to nie jest złe rozwizanie ale tylko w przypadku gdy nie będzie żadnego wypaku, nagłego hamowania, poślizgu, itd. ja nie chciałam ryzykować ale czy Wy chcecie to nie moja sprawa...nie moje dziecko...oczywiście nigdy się nie zakłada, że na drodze coś się stanie ale może...

Gość _ewwwa_
Hmm... nawet jak się nie ma samochodu to taki fotelik może sie przydać, zazwyczaj są takie z rączką do noszenia. Czasami możesz go wykorzystać jako takie nosidełko, jeśli nie chcesz brać wózka.

my przywiezlismy corke w gondoli. ta gondola jest przystosowana do mocowania w samochodzie za pomoca pasow wiec wydaje mi sie bezpieczna. na fotelik przeszlismy jak corka miala 4 tygodnie (fakt ze przez te 4 tygodnie nigdzie nie jezdzilismy ;] )

osti moja też ma zaczepy pasy, ale problem jest w tym, że w samej gondoli dziecko nie jest mocowane, przy nagłym hamowaniu czy uderzeniu po prostu maleństwo uderza w bok gondoli, a przecież noworodek nie trzyma wogóle główki więc może się skończyć nieciekawie.

fotelik.info/pl/art/gondola_czy_fotelik_samochodowy,17.html bardzo ciekawy artykul na temat przewozenia maluszkow w aucie jesli nie masz samochodu to mysle ze najlepiej ze szpitala do domu wrocic taxowka - tylko tam nie obowiazuja foteliki bo jesli z siostra bedziesz wracala to juz musisz od kogos ten koszyczek pozyczyc zebyscie mandatu nie zaplacili

Slonko my Olenke najpierw wlozylismy hmmm jak to powiedziec w taka \"walizke - nosidlo\" to bylo w komplecie z wozkiem i dopiero to wszystko do gondoli i zamknelismy gondole od gory wiec malutka byla troche przyblokowana. tzn buzie miala odkryta, bo tak jak napisalam to wychodzi ze ja zasznurowalismy od stop do glow ;] ciezko mi to wytlumaczyc. Ale zgadzam sie z Toba ze w foteliku najbezpieczniej tyle ze corka urodzila sie przed czasem i leciala w kazda strone. Druga sprawa ze mala urodzila sie zima wiec bylo ok, ale dla \"letniego\" dziecka moja wersja nie wchodzi w gre bo sie dziecko \"ugotuje\" po prostu

Ja polecam super fotelik graco, który ma specjalna wkładkę dla niemowląt. Dziecko jest bezpieczne. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.