Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

ze kobieta w ciazy moze jezdzic bez pasow? czy jest to jednka nie przepisowe..czesto pasy mnie gniotą i odpinam w drodze czy moge miec przez to klopoty?

Gość Jeździłam do końca
w pasach, ale mi one nie przeszkadzały :D. Podobno jest taki przepis, że może, ale czy to bezpieczne.....

nowa - kobieta w widocznej ciazy moze jezdzic bez pasow, jesli idzie o bezpieczenstwo sa 2 rozne szkoly - jedne mowia ze jak pasy polozyc pod brzuszek dobrze to moga uratowac zycie (bo nie wyrzuci cie np z samochodu) inna znowu ze mocne hamowanie moze spowodowac zgniecenie dziecka. Ja na razie jezdze w pasach, w 1 ciazy przestalam w 8 i 9 miesiacu sie zapinac dopeiro

ja do tej pory jeżdziłam w pasach, ale teraz sie zastanawiam czy przy silnym hamowaniu nic się nie stanie mojej małej , a jest już ułożona główkąw dół...czyli nawet jak sa pasy pod brzuszkiem to mniej wiecej w ty miejscu jest już główka...hmmm... muszę zapytać ginki.

Mój gin to zwolennik pasów był, mówił że po prostu trzeba zakładać pod brzuch a nie na brzuch, jednak w moim przypadku odradzał zapinanie bo ciąża była bardzo nisko położona, szyjka się rozwierała więc kazał jeździć na siedzeniu za kierowcą i nie zapinać

wezcie jeszcze pod uwage, ze jesli samochod ma poduszki powietrzne, to bez zapietych pasow nawet drobniutkiej stluczce jesli poduszka wystrzeli a pasy beda nie zapiete moze to skonczyc sie tragicznie :( ja do konca ciazy jezdzilam w pasach ulozonych nad i pod brzuszkiem :)

Gość pagoda
Dla mnie to już nawet nie jest kwestia przepisów tylko dbania o własne bezpieczeństwo. Zapinam pasy i kropka. Gorzej bylo z komfortem jazdy, ale na www.forbelly.pl kupiłam sobie fajne nakładki antyuciskowe i pomogło.