Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia295

SOLARIUM A MIESIACZKA

Polecane posty

Gość Kasia295

Czesc dziewczyny! Czy mozna isc na solarium w trakcie miesiaczki? Pewnie to glupie pytanie, ale wole sie dowiedziec na wszelki wypadek. Dzieki i pozdrawiam.

Gość niewskazane
po pierwsze względy higieniczne, po drugie groźba krwotoku i nawet śmierci

Gość absolutnie nie

Gość Kasiuleńkaaaaaaa
A tam krwotoku, zalezy jak ma silne krwawienia podczas miesiaczki, JA zawsze sie opalam, fakt nie w pierwszy dzien ale drugi czy nastepne bez znaczenia, a latem normalnie na sloncu sie opalam i chodze na baseny uzywajac tamponow i jeszcze nie umarlam.. To tak samo jak by zadac pytanie czy mozna cwiczyc podczas miesiaczki, pewnie ze mozna ale sie nie przesilac. To ze mamy okres nie oznacza ze podczas tych dni jestesmy uposledzone fizycznie i nic nam niewolno, tylko mowie to zalezy od stopnia krwawienia.

Gość Kasia295
No bo wlasnie w tym miesiacu mam bardzo slabe krwawienie, jak jeszcze nigdy... Dzis drugi dzien, ale w ilosci krwawienia to tak jak zwykle 5-6.

Gość Kamerka
jakiego krwotoku?jakiej smierci?Pogielo was? Nic ci sie nie stanie,mozesz isc jesli tylko masz ochote,ja chodze raz w tyg i jesli akurat mam okres to tez ide i wyobrazcie sobie jeszcze zyje:) Pozdrawiam

Gość Grażyna2365874
Ja pracuje w solarium i nie widze przeszkod zeby sie opalac podczas okresu tym bardziej ze nie siedzi sie tam 4 godziny tak na sloncu tylko zaledwie 10 minut:-)

Gość powiedzcie to
dziewczynie która umarła w solarium u mnie w miescie... Jesteście skrajnie nieodpowiedzialne, tak się narażac dla urody i na dodatek, żeby w wieku 40 lat wyglądac jak 60 latki. Gratuluje

Gość Kasia295
Lepiej po solarium niz byc bladym jak trup. To bylo modne kilka wiekow temu. :) Niewazne, to nie cel tego tematu. Dzieki za wypowiedzi. Ja tez tak na poczatku pomyslalam, ze przeciez jak sie ma okres, to i tak sie chodzi na plaze opalac... A moge jeszcze jedno pytanie? Czy ktoras z Was tez tak kiedys miala, ze dostala taka miesiaczke jakby to byla pierwsza, tzn tylko troche takiego brazowego krwawienia? Bo ja w tym miesiacu taka mam. Za wczesnie dostalam (26. dnia), no i pierwszy raz mi sie zdarza, zebym prawie wcale nie krwawila. Czy Wam sie tez tak zdarzylo, zeby przy ogolnie obfitych miesiaczkach dostac nagle takiego mini-krwawienia?

aż strach czytać Wasze wypowiedzi... jak to jakiego krwotoku? jak to jakiej śmierci? nie wiesz, że był już przypadek wykrwawienia się na śmierć dziewczyny w solarium? że już nie wspomnę o braku higieny, obrzydliwe... Grażyno, 10 min. w solarium to nie 4 godziny na słońcu, masz świętą rację! to jak CAŁY DZIEŃ na słońcu!!!

Gość Kasi295
Prosze, napiszcie jeszcze co odnosnie tego krwawienia malego. Czy ktoras z Was takie czasem ma, czy to cos niepokojacego?

Gość justa nie wiesz że z reguly
w polskich solariach pracują paniusie, co nie mają bladego pojęcia o wymogach z ich korzystania :o jak dla was wzgledy hmmm "urodowe" (bycia nienaturalnie opalonymi w zimie) przeważa nad względami zdrowotnymi, to róbcie co chcecie :P

Gość lalala898989lala
ja tez chodze sie opalac podczas miesiaczki z tym ze nie 1 i nie 2 dnia. ja mam straszne bole i leci mi bardzo duzo takze zadne cwiczenia podczas miesiaczki ani solarium w pierwszych dniach nie wchodzi w gre. ale juz w kolejnych to tak. z krwawieniem jest prawda ale to tez zalezy jak kto przechodzi opkres bo np ja bym sie bala isc pierwszego dnia ze moglabym dostac krwotoku a wzasadzie ni wiem czy bym doszla bo sie skrecam z bolu. pozdr

Gość *mulatka*
...chyba Cie nie zbawi to kilka dni jak nie pojdziesz, lepiej odczekaj dla wlasnego wewnetrznego spokoju, wzgledow higienicznych oraz zdrowia do konca miesiaczki...wkoncu jak wyladujesz w szpitalu to tam i tak nie bedziesz mogla sie opalac...odpusc sobie te kilka dni...:)

Gość aguuusiaaaa
Zgadzam się z tym , że może wystąpić krwotok.Ciepło wpływa na takie coś.Wiem to po sobie i moich kolezankach.W 1 dzien wygrzewam brzuszek termoforem.Bardzo duzo trace krwi.Zmieniam tampona co najmniej z 5-6 razy.Drugiego dnia robie to samo.A kolejne nastepne jestem juz sucha :) Oczywiscie wystepujke male krwawienie ale jest znikome.Osobiscie nie ryzykowalabym pojscia na solarium albo saune bo widze juz po termoforze ze moze wystapic cos takiego jak krwotok .A jesli chodzi o sprawy higieny to przeciez na solarium nie pojdzie nikt w podpasce.No chyba ze ma na sobie majtki,ale mysle ze wiekszosc chodzi wtedy w tamponach.Pozdrawiam

Gość hyhyhyh
Grażyna2365874 Ja pracuje w solarium i nie widze przeszkod zeby sie opalac podczas okresu tym bardziej ze nie siedzi sie tam 4 godziny tak na sloncu tylko zaledwie 10 minut Ło matko... Podaj nazwę solarium, w którym pracujesz, żeby dziewczyny wiedziały gdzie nie iść, bo obsługa jest nieprofesjonalna, nie ma pojęcia o technice solaryjnej i za nic ma zdrowie swoich klientek...

Gość hyhyhyh
Kasia295 Lepiej po solarium niz byc bladym jak trup. To bylo modne kilka wiekow temu. Nie jesteś na bieżąco. W Hollywood zaczynają doceniać białość (np. T. Cruise, K. Holmes).Pomarańczowe laseczki, które zasnęły na łóżku solaryjnym stają się powodem kpin.

Gość hyhyhyh
tematem kpin*

Gość aguuusiaaaa
Zgadzam sie z Toba hyhyh.Lubie ladnie opalone cialko ale bez przesady.Te suche pomaranczowe laleczki sa na prawde okropne.One nie widza ze juz im styka ? ;|