Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomozcie.....

chce odstawic tabletki, jestem w kropce

Polecane posty

tabletki biore juz od kilku lat,rok temu zrobilam mala przerwe i nie moglam dostac okresu, musialam go wywolywac tabletkami, teraz chce juz przestac brac bo wiem ze niszczy mi to organizm, poza tym chcialabym zajsc w ciaze w niedalekiej przyszlosci. mam wiec kilka pytan: 1. ile moge czekac najdluzej az dostane okres po odstawieniu tabletek? 2. czy musimy sie zabezpieczac przez pol roku jakimis innymi srodkami anty, bo ponoc dziecko moze byc chore jesli zajdzie sie w ciaze od razu po odstawieniu tabletek. nie wiem co robic.

dziecko na pewno nie będzie chore jesli zajdziesz w ciąże po odstawieniu:/ to największy mit świata. prędzej zaszkodzi mu dym papierosowy.....okres powinien teoretycznie przyjść w pierwszym cyklu...jednak w większosci przyadków to się nie sparwdza i kobiety czekaja ok 2 tygodni(licząc od terminu spodziewanej)...ale może się spoźnić i dłużej. nie ma reguły \"ile najwięcej\".

dobrze wiedziec, dzieki:) ale jak np miesiac mi sie spozni to powinnam isc do lekarza? czy czekac?

myśle że miesiąc to odpowiednia pora by juz się wybrać po tab na wywołanie:)

dzieki:) tak sie zastanawiam czy potem nie bede miala problemow z zajsciem w ciaze:(

przed tem bralam diane 35 a teraz biore cilest

fuj. diane 35:/....po tym to faktycznie mogłabyś mieć problemy...po cilescie nie sądzę. w pierwszym, drugim, trzecim miesiącu po odstawieniu możliwe jest kilka owulacji bo organizm sobie nadrabia starcony czas i szaleje wiec wtedy może byłoby Ci łatwo zajsć...co do poxniej nie ma gwarancji....niestety

tego wlasnie sie boje, strasznie chce miec dzidziusia i dlatego juz panikuje ze nie bede mogla go miec:( nie wyobrazam sobie tego, poza tym ginekolog stwierdzila ze diane jest super, wiec bralam chyba ok 3lat to gowno, i po tym nie moglam dostac okresu, przezucilam sie na cilest, mam nadzieje ze sie ida wszystko. a czy sa jakies sposoby zajscia w ciaze slyszalam o jakis metodach sztucznego zapladnianai itd.. kurde ale ja panikuje:/

3 lata diane to troche sporo....nikomu nie poleciłabym tych tabletek...na twoim miejscu jeśli masz takie obawy juz dawno bym odstawiła, zrobiła podstawowe badania i próby wątrobowe oraz sparwdziła czy powróci płdonosć. co do ewentulanych problemów z zajciem w ciąże to zyjemy w takich czasach ze są one w większości przyapdków jak najbardziej wyleczalne wiec bez obaw:)

dzieki:) po odstawieniu diane okres spoznial mi sie ponad 2tyg i poszlam po leki na wywolanie, nie wiedzialam wczesniej ze sa takie zle, jak sie dowiedzialam od razu je odstawilam :) dziekuje ci pieknie, moze jestem jeszcze mloda i mam czas na ciaze ,ale lepiej wczesniej sie nad tym zastanowic

to zrozumiałe:) i bardzo ladne masz podejscie. widac ze jestes rozsadną dzieczyną:) 2 tygodnie spoźnienia po braniu 3 letnim to jeszcze nic takiego. mi się tyle spoxniał po 9 miesiącach brania najsłabszych tabletek... na pewno bedzie w porządku z Twoją płodnością. sa dziewczyny które biorą diane dłużej i w koncu się udaje. to nie te czasy byś powinna się o to az tak martwić:)pozdrawiam

dzieki :) jestes na prawde bardzo mila:) nie mieszkam w Polsce i dlatego tak sie martwie,nie wiem jacy sa lekarze tutaj :) wole poradzic sie was a isc do nich w ostatecznosci :)