Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migdałeczka

Usuwanie MIGDAŁKÓW

Polecane posty

Gość Migdałeczka

Kto z was miał usuwane migdałki? Czy to boli? Jak wygląda zabieg? I przede wszystkim czy warto je usuwać?

Gość ja________
mialam ale 15 lat temu, był to doslownie horror, ale pewnie dzis wyglada to inaczej :)

Gość Migdałeczka
A warto je usuwać? Czy to prawda że poźniej się prawie wcale nie choruje???

Usuwalam migdalki 2 lata temu Podobno bylo to konieczne, bo zapalnie moglo przejsc na inne wazne organy. Nie wspominam tego mile, przed zabiegiem dostalam zastrzyk, po ktorym zdretwialam. Migdalki byly wyrywane, musialam miec szeroko otwarta buzie przez ok 0,5h. Dosc dlugo dochodzilam do siebie po calym zabiegu. Nie moglam mowic, jesc. Dojcie do calkowitej formy zajelo mi jakies 2 m-ce, ale to nie regula siostrze mojej zajelo to 2 tygodnie.

Gość mucca
Ja miałam usuwane jak miałam 12 lat - 14 lat temu, więc trochę czasu mineło, ale absolutnie tego żlie nie wspominam. Zabieg był pod narkozą z tym że na siedząco, trwał podobno ok 30 min., był o 9,00 ja zostałam wybudzona od razu po i zawieziona do sali szpitalnej, z poleceniem abym sobie trochę pospała, no ale nie za bardzo to wyszło i już ok południa normalnie łaziłam po szpitalu (oodział dziecięcy), dodam na deser wyprosiłam u pielęgniarek kisiel, a śniadanie następnego dnia już miałam normalne i całkiem normalnie już się czułam. Moim zdaniem nie ma co się bać!!! ...ale się rozpisałam...

Ja mam 20 lat i usuwałam migdałki w październiku 2006. Gdy znalazłam się na stole operacyjnym okazało się, ze zostałam niekompletnie znieczulona. Wszystko słyszałam, widziałam (wprawdzie zasłonili mi oczy), ale dla mnei to był horror. Później nei można było jeść, pózniej zaczęly się papki. I co z tego skoro nadal choruje? Nigdy neiwiadomo jaki będzie efekt

Wszystko zalezy od tego w jakim wieku wyrywasz migdałki. Mialam wyrywane 2 razy. Pierwszy raz mialam 9 lat doszłam do siebie w jeden dzień. Po dwóch dniach wróciłam do domu. Drugi raz w wieku 21 lat.... i to był istny horror. Rany nie chciały sie goić. Przez dwa dni wypluwałam krew, poza tym leciało jej o wiele więcej niż za pierwszym razem. Dopiero na 4 dzień wstałam z łóżka i zaczęłam jeść papki i mogłam wstać z łóżka.... No cóż szykuje mi sie chyba trzeci zabieg bo migdałki znowu odrosły skubane