Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia kowalska 88

Facet przeprowadzał ze mną ankiete przez telefon - czy to oszust??

Polecane posty

Gość Basia kowalska 88

Gadał jakieś pierdoly na temat gum do zucia itp. Ciągnął rozmowe przez 11 minut, każdą odpowiedz niby pisał na klawiaturze i literował... Tak sobie traz myślęv czy to mógłbyć oszust i czy to jest możliwe ze ja zapłacę za a rozmowę??

Gość ta co sie zna
nie przesadzaj, ankiety telefoniczne to czesto wykorzystywana metoda badan.

Gość Madziaaaaaaa
A ja uważam ze TAK !!! Znam taki przypadek...

Gość Basia kowalska 88
Na pewno?? Boże bo moja matka wróciła i opieprzyła mnie że to pewnie oszust i teraz za to zapłacimy... Ale czy to jest wogołe mozliwe zeby ta rozmowa byla na moj koszt skoro on zadzwonił??

Gość Basia kowalska 88
Madziaaaaaaa opowiedz mi o tym!

nie panikuj, prawdopodobnie z pentora dzwonił. już kilka razy brałam udział w takiej ankiecie, nie zapłaciłam nic :P

Gość Basia kowalska 88
A co to jest pentor??

Gość ta co sie zna
basia, nie pamietasz skad on dzwonil? przedstawil sie? podal nazwe firmy z ktorej dzwoni? jesli cos zapamietalas, to znajdz strone tej firmy, numer telefonu, zadzwon tam, powiedz jakie masz obawy i zapytaj czy przeprowadzaja jakies badania na temat gum do zucia, czy o czym tam rozmawialiscie.

Gość to taki Pan
Kazimierz Pentor, oszust telefoniczny

Gość Madziaaaaaaa
Spokojnie :) Jeszcze jak kilka lat temu słyszałam takich ludzi jak Ty,że uważają że na każdym kroku zostali oszukani uważałam e to wariaci:/ ale teraz widze,zeż człowiek na każdym kroku oszukuje i można w dzisiejszych zcasach ufać tylko sobie (przykład---> nawet kilka dni temu poszłam kupic coś na grób babci i facet chciał mi sprzedać mi iglaste zielsko które rosło za nim:/) ale nie o tym mialam pisać :) więc koleżanka kiedyś odebrała właśnie fona i była prośba,że to będzie krótka ankieta itd itp no i koleżanka się zgodziła:0 facet gadał z nią ponad 20 minut i strasznie pzreciągał,powtarzał pytania literował udawał ze nie zrozumiał itd i po miesiącu przyszedł rachunek 50 zł większy niż normalnie, w bilingu był numer nieznany, którego nik u nich w domu nie wybierał z datą kiedy dzwonil ten koleś :/ Chamstwo ludzkie nie zna granic !

Gość Basia kowalska 88
No to teraz sie zmartwilam :( Pamietam że sie przedstwial jakos marek costam....

Gość Różysia-
Napewno oszust teraz zalezy jakich udzieliłas odpowiedzi a szczeulnie to nie podawac jak nazwiska zamieszkania telefonu czy tez danych z dowodu jesli uczeliłas odpowiedzi na jakies tam pytania a nie dotyczyło to twojch danych badz spokojna nic ci sie nie stanie.

Gość viola_2
jesli o gumach do zucia to raczej nie oszustwo. pracowalam przez jakis czas w obopie i mialam te ankiete. Faltycznie wszystko zaznaczasz na kompie wiec sie nie martw. A na przyszlosc dla pewnosci mozesz pytac przeciez dokladnie o imie i nazwisko ankietera, z ktorym rozmawiasz choc ma on obowiazek na wstepie sie przedstawic. Niestety nigdy nie wiadomo z kim mamy do czynienia. Mozesz dokladnie wypytac o nazwe adres i numer telefonu do firmy. jesli np adresu czy tel nie zna no to juz wiadomo ze to sciema.. a tak normalnie to sa ankiety z tym ze jesli byla to rozmowa o gumach do zucia to nie wiem czego mozesz sie bac. Numer jest wybierany na zasadzie losowej jak w totolotku gdzie mieszaja sie cyferki-wiadomo tylko jakie miasto czy dzielnica bo kierunkowy i pierwsze trzy cyfry sa znane-reszta generowana jest losowo. mimo to trzeba byc ostroznym bo roznie niestety bywa gdyz ktos sie moze podac za takiego ankietera. nie mniej, nie znal twojego imienia i nazwiska, adresu tez. Na pytanie o zarobkach nie masz obowiazku odpowiadac wiec tez zadne to ryzyko. to sa badania sluzace do statystyk tylko wiec mozesz spac spokojnie ;-)

Gość uwielbiam ankiety
ale przez telefon nigdy sie nie daje nabic w butelke ;)

Raz dałam się nabrać na taką ankietę. Babeczka zapytała czy może mi zająć kilka minut, ja akurat miałam chwilę czasu i ponad pół godziny odpowiadałam jej na jakieś kretyńskie pytania na temat supermarketów. NIGDY WIĘCEJ!!!

Gość viola_2
no wlasnie jakby taki ankieter szczerze powiedzial ze to zajmie nie chwilke a np. pol godziny to nikt za darmo nie jest chetny heh

Gość sonika
Jesli podałas swoje dane to mozesz sie bac to zazwyczaj oszusci wykozystuja tak najwnych do celu by moc cos skorzystac z twojch danych jesli podałas proste odpowiedz to czego masz sie bac chyba ze ujawniłas jak adres numery itp przez telefon nie podaje sie swojch danych to sa oszusci .

Gość można odpowiadać ale
jak rozmówca poprosi o wpisywanie coś w klawiaturę, to bądź pewny że rozmowa zostanie przekierowana na prostytutkę w Singapurze i zapłacisz taki rachunek że ci kopara na trampki opadnie

Gość eve.
tez marek..i niby z czasopisma TWOJ WEEKEND..i same intymne pytania mi zadawal ;/// /

Gość Lisa24
Do mnie tez dzwonił ten ankieter z "Twój weekend" i przedstawił się z nazwiska Adamski,nagralam rozmowę ale zaledwie minuta ale myślę ze wy dziewczyny te które rozmawiały byscie go rozpoznał.Piszcie do mnie to wyśle wam to nagranie i nie dajcie się oszukać :)Pozdrawiam

Gość Klaudia44
Też brałam kiedyś udział w takij ankiecie :D Jak przyszedł mi rachunek to zaniemówiłam!Wtedy dowiedziałam się że na stronie czyjnumertelefonu pl można wpisać numer i sprawdzić czy już ktoś miał doczynienia z tym numerem telefonu!Wpisałam i okazało się że nie jestem jedyną oszukaną osobą!!!

Gość Nielubieoszustów
Klaudia44 współczuje ci...ja nie dałam się nabrać i jak usłyszalam tylko słowo "ankieta"to od razu się rozłączyłam a numer sprawdziłam na infonumer pl i zaniemówiłam!Oczywiście okazało się że nie tylko mnie ten nr próbował oszukać!

Gość gość
nie skąd nie czaisz to był fordamero gwałciciel meksykański przez telefon to ostatnio zrobiło się takie modne ale dobrze nie będzie bo mu przerwałaś stosunek który wg zasady powinien trwać 12 minut pewnie spuchły mu dżondra i złorzeczy a oni mają niezwykłą siłę i rachunek za telefon przy tym to pikuś!!!