Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla mama

Przegotowane mleko , czy tylko podgrzane ?

Polecane posty

Gość zla mama

Kobietki , mam takie pytanie do Was ; moze ono bedzie smieszne ale mnie ciekawi , ja mojemu dziecku 16 mies jak robie mleko to nie gotuje tylko podgrzewam ( ja jestem w Usa ) wczoraj byla u mnie kolezanka , ktora wrocila z Polski i ona mowila mi ze w Polsce takie mleko sie gotuje , nie wazne czy od krowy czy ze sklepu .Pomyslalam sobie ze od krowy to pewnie tak , ale takie ze sklepu ? co za roznica czy w Usa czy w Polsce ? a Wy jak robicie swoim dzieciom ? :D przegotowujecie ?

eee znaczy sie dziecku to chyba sie daje takie mleczko w proszku a nie takie ze sklepowej lodowki :o tak mi sie przynajmniej wydaje :P

Gość zla mama
mleko w proszku daje sie dziecku do 12 miesiecy a potem takie w kartoniku ze sklepu :)

hmmm no oki ja sie tam nie znam :P jak dziecku nic po tym podgrzewanym mleczku nie jest no to chyba moze je pic ;) mniam az nabralam ochoty na płatki z mlekiem :P pozdrawiam ;)

Gość Mleko
To zależy czy jest pasteryzowane czy nie.

U nas raczej poniżej 2 r.ż nie daje się dzieciom niemodyfikowanego mleka krowiego. A jeżeli się daje UHT nie ma sensu go gotować, bo ono już jest przegotowane;) Chyba, że ktoś kupuje te jednodniowe..

Gość kolilia
Mleko w proszku podaje się do 3 lat . Po 12 m-cach jest mleko Junior.

Gość kolilia
Moje dziecko ma 9 m-cy ale na pewno do 2 lat będę dawała modyfikowane.

Gość pediatra powiedziałą
pediatra powiedziała, że mleka UHT nie trzeba gotować można je podgrzewać.

No bo jaki sens jest gotować już raz przegotowane mleko;) Ja też jestem za podawaniem mleka modyfikowanego do 3 r.ż. ale wszystko się zmienia ponoć i moje koleżanki, które mają mniejsze ode mnie dzieci mają zalecenia od pediatrów do 2 lat;)

Ja podgrzewam mleko w podgrzewaczu. Polecam baby ono jest super. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.