Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mejdo

Harmonet- pytania i odpowiedzi

Polecane posty

Gość Mejdo

Witam. Postanowiłam złożyć wątek o tabletkach antykoncepcyjnych Harmonet. Byłam u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne- zalecenie mamy (mam 16lat). Pierwszy ginekolog zapisał mi Yasmin -bez pytań, bez badań. Wcześniej sporo czytałam na temat antykoncepcji i wiedziałam że to nie jest najlepszy pomysł zwłaszcza bez badań. Postanowiłam nie kupować i nie brać. Poczekałam jeszcze kilka miesięcy (na prezerwatywach). Byłam u gin. wczoraj. Moja mama wymusiła na nim skierowanie na badania krwi ;P :D a on jeszcze przypisał mi Harmonet- bo ma najmniejszą dawkę hormonów. Mam zacząć pierwszego dnia okresu...czyli teoretycznie we wtorek. Trochę sie obawiam. Ale..mam nadzieję że bedzie dobrze. I we wtorek tez ide na badania. Mam jedną wątpliwość- chodzi otóż o szczytowanie chłopaka- boję sie jak ognia żeby robił to we mnie. Wiadomo- strach przed ciążą. Tabletki przed tym chronią. Ale ja i tak sie boję i mam wątpliwości. Bardzo Was proszę - napiszcie jak u Was z tym jest. Jaka jest skuteczność tabletek itd. Proszę i pozdrawiam.

Gość Mejdo
Dzięki:)

ZAwsze można stosować jeszcze dodatkowo prezerwatywę, która dodatkowo ochorni przed ew. chorobami wenerycznymi (pigułka nie chorni przed tym) i uwolni cie od strachu \"przed szczytowanie jego w tobie\". Poza tym (taka uwaga z mojej strony)-uważam, ze jesteś zdecydowanie za młoda na branie pigułek hormonalnych...zastanów się masz zaledwie 16 lat i jesteś jeszcze na etapie dojrzewania.

Gość Mejdo
Jeśli chodzi o wiek... cóż- powiedzmy że "stało sie". A prezerwatywy to jednak nie jest 100% - nawet pomimo ostrożności. Skadinąd wiem że są dziewczyny, które małe dawki hormonów przyjmują jako "środek na trądzik". Uważam że mam poważniejszy powód. I lepiej brać słabe hormony niż zajść w ciaże, nie nie? Pozdrawiam. Ach, a chorób wenerycznych od swojego partnera(stałego) sie nie obawiam:)

Hej ja biore harmonet od roku, piszesz ze prezerwatywa nie daje 100% pewnosci ale pmietaj ze tabletki tez nie daja 100% pewnosci.

Gość Mejdo
pamiętam, pamiętam:) Dzięki:)

Gość Emileczka92
Mam 20 lat i niedługo zaczną stosować tabletki Harmonet..to moja pierwsza antykoncepcja..ciekawe jak na nią zareaguje mój organizm..? ;)