kasienka2391 0 Napisano Luty 23, 2007 czy 16 lat wystarczy na to aby ginekolog mogl mi przepisac tabletki antykocepcyjne??? Boje sie do niego pujsc jezeli nie bede miala pewnosci ze bedzie mogl mi je przepisac...:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gunia 0505 0 Napisano Luty 23, 2007 a po co ci te tabletki???jak dla mnie 16 lat to na seks za szybko, ale może stara już jestem.mi znajomy lekarz powiedział, że jak skończę 18, albo krótko przed niąto mi przepisze, ale ja na bardzo nieregularne miesiączki miałam mieć. ale to wszystko od twoich badań zależy. zastanów się tylko czy jesteś na dziecko gotowa, bo wiesz przy tabsach, baaaardzo żadko ale jednak ciąże się zdarzają. najlepiej jak pójdziesz do lekarza i się go zapytasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovely_Eyes 0 Napisano Luty 23, 2007 Hmm.. ja mam 18 lat i mi ginekolog przepisał tabletki bez problemu.. Ale moja koleżanka ma 16 i jej nie przepisał bo powiedział ze jest za młoda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Luty 23, 2007 poprostu chce miec pewnosc , nie chce sie skompromitowac... z moim gosciem podczas seksu uzywam prezerwatyw ale jakos mnie to nie zadowala... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krupniok i żymlok Napisano Luty 23, 2007 określenie "gość" mnie rozwaliło drogie dziecko, zakup słownik ortograficzny i doucz się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Luty 23, 2007 16 lat to wystarczający wiek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hipop Napisano Luty 23, 2007 Boze kobiety... powriowalyscie, u tak mlodych dziewczyn uklad hormonalny nie jest stabilny, nie faszerujcie sie tymi hormonami. Mozecie kiedys przeplacic to zdrowiem. Ale zaraz i tak mnie zaatakujecie, bo przeciez jestescie pewne, ze wam nic sie nie stanie!!! I ze tabletki to osmy cud swiata. ;\ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nieprawda 16 lat to za mało Napisano Luty 23, 2007 mi lekarz tez tak powiedzial, najwcześniej 17 lat.. powodzenia - "gość"..:o a dużo tygodniowo masz tych gości?:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szkoda ze lekarze sa tacy durn Napisano Luty 23, 2007 i przepisuja tabletki tak mlodym dziewczynom. Ciekawe czy wlasnej corce tez by przepisali gdyby miala 16 lat! O pomste do nieba!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cyśka Napisano Luty 23, 2007 Dla osoby, która nazywa swojego partnera "gość" to zdecydowanie za wcześnie. A co do poprzedniczki: tak to jest bardzo wczesnie, ale z dwojga złego chyba lepsze hormony niż ciąża, a co za tym idzie przewrócenie do góry nogami życia nastolatki i jej rodziny. Z seksu i tak młodzi ludzie nie zrezygnuja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mała _Li Napisano Luty 23, 2007 a powinni...jeszcze się nasekszą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szalona krowa 0 Napisano Luty 24, 2007 16 lat to zdecydowanie za mało! Jeśli lekarz przepisze Ci tabletki, to jest skończonym idiotą! Pozdrów gościa, bejbe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabriela B 0 Napisano Luty 24, 2007 Spokojnie, nie przejmuj sie zadnymi zlosliwymi uwagami tutaj i i idz do lekarza. Po prostu pojdz i porozmawiaj, powiedz ze chcialabys zaczac wspolzycie i brac tebletki, potem lekarz Cie zbada i powie czy mozesz brac, mysle ze przepisze Ci je bez problemu:) Ja dostalam moje pierwsze w wieku 16 lat i nie jestem wyjatkiem, lekarze przepisuja je 16-17 letnim dziewczynom jesli nie maja przeciwwskazan. Powodzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabriela B 0 Napisano Luty 24, 2007 Aha, nie dotyczatalam, ze juz wspolzyjesz, wiec tym bardziej nie powinno byc problemu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mychaaaaaa 0 Napisano Luty 24, 2007 bylam u dwoch ginekologow i obydwoje powiedzieli,ze od 16 lat mozna przepisywac tabletki bez wiedzy rodzicow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no idz idz Napisano Luty 24, 2007 tylko nie dziw się jak poźniej bedziesz jakas zmutowana jak bedziesz starsza. Nie urosną ci piersi albo inne rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Luty 24, 2007 dzieki Gabriela B za rade...przynajmniej ty jestes dla mnie mila i odpowiedzialas mi na pytanie..Pójdę i spróbuję..Może się uda...Oby :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Luty 24, 2007 nie chce ci tu truc cz dobrze robisz czy zle, bo to twpja sprawa. jednak faktem jest ze dobry lekarz tabletek nie powinien ci przypisac wczesniej 7 lat od daty piewszej miesiaczki a to dlatego, ze wlasnie dopiero wtedy w pelni dojrzewa caly uklad plciowy. przed uplywem 7miu lat to nie jest najlepszy pomysl, chociaz doskonale cie rozumiem, bo tabsy to wygoda. przemysl jednak czy nie lepiej poczekac zamiast rujnoac sobie zdrowie bp wlasnie wiekszosc skutkow ubocznych wystepuje u mlodych dziewczat. gumki moze nie sa zbyt wygodne ale nie ingereuja w mlody rozwijajacy sie organizm. teraz bedziesz miec troche przyjemnosci ale co potem, jesli wystapia jakies komplikacje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Luty 24, 2007 Dzieki, lady_in_red21 mysle ze jeszcze poczekam jezeli te tabletki maja sie pozniej odbic na moim zdrowiu...Mysle ze jeszcze razem \"wytrzymamy\" z prezerwatywami ;);) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gunia 0505 0 Napisano Luty 24, 2007 dokładnie lady_in_red21 u mnie właśnie o te 7 lat chodziło. co prawda nie dokładnie bo to by 6 wyszło (do tej prawie 18). długo z tym lekarzem rozmawialiścmy, bo ja miałam okres albo ca tydzień albo co 3-4 miesiące i zawsze trwał prawie 20 dni i to strasznie mocny. więc było to niebezpieczne dla mnie i mojego zdrowia. myślę, że najlepiej będzie jak p.ójdziesz do DOBREGO lekarza, który zrobi wszystkie badania i później zdecyduje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja słyszałam że pigułki Napisano Luty 24, 2007 może przyjmować kobieta po ukończeniu 21 lat, ale nie wcześniej niż 7 lat po pierwszej miesiączce co innego działanie lecznicze - to już zależy od lekarza, może przepisać pigułki b. młodej dziewczynie, jeśli zyski przewyższają ryzyko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Luty 24, 2007 up up up do gory ---> no to wychodzi na to, że nie masz się z czego cieszyć zbytnio :O pogadamy za klika lat jak odstawisz i bedziesz chciała zajść w ciąże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Luty 24, 2007 aha a odpowiadając na temat pierwszy @ dostałam w wieku 13 lat pierwsze tabletki w wieku 21 lat wcześniej gin owszem mógłby przepisać bo byłam pełnoletnia ale powiedział, że powinno minąć 7 lat od pierwszej @ więc poczekałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach