Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niklta

Rodziny wielodzietne powinno wspierać państwo z bykowego

Polecane posty

czy ty nie rozumiesz, że nikt nie ma prawa wpieprzać mi się w życie w ten sposób? niby z jakiej k... paki mam płacić za błedy/niewiedzę innych ludzi? aż mnie poniosło 😠😡

Gość niech
Spoko,spoko to pewnie prowokacja

od kiedy dzieci są błędem koszt utrzymania dziecka wynosi więcej niż ten 100zł podatek

Gość niech
Bo trudno uwierzyć,że ktoś tak ciasny rozumek ma.

moderator potwierdzi że nigdy nie ma prowokacji spod tego IP

dla 100 dziecka nie zrobisz tylko aby nie płacić

dziecko może być blędem, wpadką, można nie być psychicznie gotowym na dziecko, można w ogóle nie chcieć mieć dzieci, można jeszcze miliard innych rzeczy prowokacja, nie prowokacja - ale pomysł godny kretyna do sześcianu

Gość niech
Ja tam mogę sfinansowac tabletki antykoncepcyjne albo spirale i wtedy miałabym poczucie,że na zbożny cel poszło :classic_cool:

niklta - potwierdzam moje przypuszczenia co do twojej niezanjomości życia ok, zrobie sobie bachora, zamknę w piwnicy - ale dzieciaka mam :o a jak mi dzieciak umrze, jak jestem bezpłodna, jak nie mam nawet tych 100 pln miesięcznie, to CO wtedy?! 😡 a może róbmy dzieci na koszt niklty :o

a dlaczego antykonc mają refundować z moich podatków

Ja też nie rozumiem dlaczego miałabym płacić na cudze dzieci.:O Mogę pomóc,ale żeby ktoś odgórnie mi nakazywał?Co to,to nie! Mniej na fanaberie w Pałacu Prezydenckim,więcej na pomoc dla rodzin wielodzietnych.Przecież jest polityka prorodzinna,nie?🌼

Gość niech
Polityka prorodzinną sfinansują obywatele tego kraju ,niestety :P

dlatego że spada przyrost naturalny i w dłuższym okresie czasu gospoadark a nie wytrzma gdy za 30 lat będzie więcej emerytów niż pracujących

Gość niech
jak patrze na niektórych, jak słucham ich mądrości, to nawet wole wymarcie ludzkości --->kurcze,ja też.Niech to się więcej nie lęgnie :classic_cool:

no i co, to nie moja wina tylko tych, co wymyślają kolejne glupoty zamiast wziac sie do roboty (wierszyk :)) i zrobic cos dobrego na dłuższą mete wiec nie bede ponosic cudzych konsekwencji.

no właśnie ci co nie mają dzieci niech ponoszą konsekwencje niskiego przyrostu naturalnego

Gość niech
dlatego że spada przyrost naturalny i w dłuższym okresie czasu gospoadark a nie wytrzma gdy za 30 lat będzie więcej emerytów niż pracujących----------->póki co najwięcej młodych wyjechało z tego kraju o "kwitnącej" gospodarce.Tak tu jest cudownie.

dlaczego dzieci z rodziny gdzie było ich 5 mają placić w przyszłości na emerytury starych panien i kawalerów którzy nie mieli dzieci a nie złożyć się jedynie na swoich rodziców

NIE, bo to nie twoja sprawa, czy ktos ma dzieci, czy nie. co, że niby przez nich jest niski przyrost?! czyba skądś to wynika, nieprawdaz? proponuje, zeby placily osoby, ktore nie mialy dzieci w ostatnich 50 latach. bu hahahahahahahaha

Nie wiem czy to do mnie się tyczyło?A co tam........ Faktycznie,skoro się rodzi mało dzieci(ktoś wyżej pisał),to dlaczego nie finansują zapłodnień in vitro? Mnóstwo par stara się o dziecko,bezskutecznie.......

Gość niech
Na razie to pracuję na takie ciężarne i ich zasiłki.

niech sie skladaja na kogo chca obojetnie, czy 5 dzieci jest, czy 15, to ICH sprawa, ich problem a że człowiek dzieci nie ma? mozę akurat on bedzie płacił wieksze skladki, niekoniecznie na siebie?

za swoją nieudolność najłatwiej obwiniać rząd, nie ma możliwości aby w ciągu 10 lat była druga Szwajcaria z Polski

Gość niech
Logika płaska jak naleśnik