Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania1264

co mi jest..............??????????????

Polecane posty

Gość ania1264

Objawy mojej choroby to zdretwiale dwa palce reki lewej plus polowa dloni od strony tych palcow (maly palec i sasiedni).Mam tez zaburzenia widzenia nie moge czesto utrzymac rownowagi(zataczam sie bez wyraznej przyczyny) Mam zaburzenia pamieci zapominam gdzie co polozylam szukam czesto zeczy ktore przed sekunda mialam w dloni nie potrafie sie skupic na slowach ktore do mnie sie mowi mąż i dzieci często mają do mnie przez to pretęsje ze nie slucham co do mnie mowia,ze trzeba mi ciagle to samo powtarzac(potrafie po pare razy pytac o cos tam a i tak nie pamietam odpowiedzi)niby ja slyszalam ale tak jakby mowili nie do mnie jest to uciazliwe bo otoczenie mysli ze mam ich w nosie.Zapominam też podstawowe słowa tak jakby ktoś wymazał mi je z pamięci(ostatnio jechałam na spotkanie z lekarzem byłam z nim umówiona w przychodni ale nie w swojej to było nowe miejsce nie wiedziałam jak tam dojść więc stwierdziłam że zapytam pani w kiosku no i zaczęłam ale zapomniałam słowa "przychodnia" było mi tak głupio.... szybko zapytałam o drogę do "szpitala" bo tylko to mi przyszło wtedy do głowy).Rodzina obraca to wszystko w żart ale wiem że to nie jest normalne wiem też że się martwią,gdybym miała więcej lat to bym była pewna że mam chorobę "alschaimera"(nie mam pojecia jak to się pisze)ale ludzie w moim wieku to chyba nie chorują na takie choroby.Ja nie mam pojęcia czy to drętwienie ręki ma coś wspólnego z resztą moich objawów bo lekarz neurolog leczy moją rękę a reszta się dla niego chyba nie liczy tak jakby inne rzeczy go nie interesowały mieszkam w małym miasteczku tutaj lekarz specjalista jest raz na dwa tygodnie przyjmuje dwie godziny i wszystko jak w fabryce.Leki nic mi do tej pory nie pomogły nie wiem co robić jakie badania do jakiego lekarza mam się udaćBardzo proszę o odpowiedz jestem załamana swoim zdrowiem.Mam 33 lata

Gość ania1264
Co jest kobietki ?????? POMOCY

najlepiej bedzie jak udasz sie do lekarza:) powodzenia, mam nadzieje ze to nic groznego 🖐️

Gość magneB6 forte jest najlepszy
te problemy z koncentracją ,pamięcią...lepiej zrób tomografię mózgu gdyby nie to obstawiałabym dyskopatię albo brak witamin i magnezu

tez radze isc do lekarza...:o ja od jakiegos czasu mialam bole w zebrach ale ze jestem uparta nie poszlam do lekarza...no i wczoraj jak mnie wzielo:o nie moglam oddychac blee :o nie ma to jak lekarz :)

Gość ania1264
Dyskopatia odpada RTG nic nie wykazał chodzę do neurologa ale ona leczy moją rękę a reszta jakby nie istniała.Jeśli chodzi o witaminy to wszystko jest O.K badania są dobre biorę już bardzo długo witaminy "falwit"oprócz tego "MGb6" żelazo też w normie nie wiem co myśleć o tym wszystkim

Gość ania1264
Może ktoś zna jakieś forum medyczne gdzie mogła bym pogadać na ten temat.Albo jakiego lekarza mam szukać.Może powinnam zmienić neurologa

no więc zrób tomografię, może być tak, że coś tam ci uciska nerwy, nie bój się niczego tylko wal do szpitala potem się będziesz martwić

Ty kobieto nie gadaj tylko rób badania

Aniu,koniecznie zmień lekarza neurologa, poproś męża o pomoc,może szpital wojewódzki??? W jakiej części kraju mieszkasz?

Sugeruję tomografię głowy, badanie dna oka i EKG serca, bo jak drętwieje lewa ręka, czesto przyczyną jest problem z sercem. Może cierpisz na niedokrwienie - serce zbyt słabo pracuje, dlatego drętwieje ręka i masz zawroty głowy. To oczywiscie tylko domysły i wnioski z chorób znajomych, ale bez lekarza i fachowych badań nic sie nie da zrobić. Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu dozdrowia.

Gość niestety tylko lekarz
i to dobry Bez konkretnej diagnozy nic się nie da zrobić. Wiem że np. parkinsona można dostać w młodszym wieku, ale alzheimer do tej pory dotyczył ludzi przynajmniej po 60 r.ż. Może masz jakieś zmiany miażdżycowe - to też może powodować zapominanie....

Gość ania1264
Dzięki za rady od poniedziałku szukam innego lekarza myślę że będzie dobrze

Gość do ania1264
a SM neurolog wykluczył?? Takie uczucie ociężałości umysłowej jest też przy złej pracy tarczycy, nie można też wykluczyc, ze to nerwicowe, ale to dopiero po wykluczeniu innych schorzeń.