Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita ocho

Jak czesto wymieniacie tusz do komputera?

Polecane posty

Gość julita ocho

Co 2 miesiace to waszym zdaniem czesto czy nie?

Gość lololo
Komputer wymaga tuszu?? Może drukarka, co?

Gość julita ocho
no dobra, to jak czesto wymieniacie tusz do drukarki

Gość anikam
o kurde, dzieki kafe dowiaduje sie tyle nowych rzeczy... a ja głupia nie wiedziałam czemu czasem net mi tak wolno działa! a tu masz! tuszu mu było trza :)

Gość pytanie godne blondynki
:O......... czy nie uważasz, zę to w dużej mierze zależy od tego ile drukujesz?:P Brawo, brawo...kolejna inteligentna inaczej...:O

Gość lololo
No, teraz pytanie jest logiczne. Ja wymieniam co pół roku bo bardzo mało drukuję, ale mam klientów (prowadzę sklep) którzy przychodzą do mnie po tusze dwa razy w miesiącu nawet. Zależy kto ile drukuje po prostu, nie ma reguły.

Gość julita ocho
no dobra ja sie was po ludzku jak czlowiek pytam a wy mi od razu...

Gość SIALALALALALAAAAAA
jak na moje oko to twoje pytanie po ludzku raczej nie jest skonstruowane:P

Gość julita ocho
wiem ze to zalezy od tego jak duzo drukuje i sie zastanawiam wlasnie jak duzo drukuje w porownianiu zinnymi bo ostatnio facet ktory sprzedaje mi tusz byl zdziwiony ze tak czestou niwgo bywam.

Gość lololo
Jeśli drukujesz sporo to co dwa miesiące to wcale nie jest tak często. Sprawdź też jaką pojemność ma tusz który kupujesz. Ja mam takie kartridże (firmy FIL) które mają 3x większą pojemność niż oryginalne. Oczywiśnie niektóre z nich. Sprawdź więc pojemność.

Gość julita ocho
a jak mam sprawdzic pojemnosc? Poznac po wielkosci pojemnika, czy moze to gdzies pisze?

Gość lololo
Podaj mi model drukarki i napisz czy kupiłaś tusz oryginalny. Jak nie to jakiej firmy

Gość julita ocho
Hp Deskjet 3845- oryginalny

Gość lololo
Czyli masz tusz HP27 (czarny) i HP28 (kolor). Oryginalne mają odpowiednio pojemność - HP27- 10ml cena ok 64zł, a HP28 ma 8ml cena ok 72zł. Te tusze które ja sprzedaję (firma FIL) mają tak: HP27 -17ml cena 52,4zł i HP28 - 15ml cena 59zł. Te tusze są bardzo dobrej jakości i radziłabym Ci się rozejrzeć za innymi niż oryginalne. Są o wiele tańsze a pojemniki większe. Starczą na więcej a i Tobie kasy zostanie.

Gość lololo
Czyżbyś używał tuszu BCI24? :D

Gość julita ocho
dzieki bardzo za informacje:) Do wielbiciela- tego rupiecia canona mialam przed Hp i sie ciesze ze juz go nie posiadam

Gość julita ocho
w ogole to sie zdziwilam ze jestes dziewczyna i znasz sie na takich rzeczach:]

Gość lololo
Nie wiem wszystkiego, cały czas się uczę. O tuszach również :) Ale mam sklep komp i muszę wiedzieć chociaż podstawowe rzeczy. Serio popatrz na jakieś tusze np. firmy Active Jet. Też robi dobre tusze, a są o wiele tańsze niż oryginały. Do HP są niestety drogie te oryginały i malutkie. Jeśli chcesz się pobawić to kup tzw refile czyli strzykawki napełnione tuszem którymi sama sobie uzupełnisz kartridż. U mnie są takie po 29zł a starczyłoby Ci to na 3 uzupełnienia.

Gość lololo
Sama ich nie sprzedaję i nie będę, ale używałam ich dłuuugo w domu i nic się nie działo, a wydruk był ok.

To chyba na jakimś bardzo starym sprzęcie, gdzie dysze były dużo większe, bo na nowszym po kilku stronach by się kartridż zapchał ;)