Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość zgadzam sie z net-ar
wystarczy przejrzec kafe i poczytac: cala masa dziewczyn w ciazy (w roznym stadium) siedzi na zwolnieniu BEZ wskazan medycznych. Nie wierze, ze akurat w Polsce sa takie problemy z donoszeniem ciazy. Mieszkam na zachodzie. Nikomu do glowy nie przyjdzie isc na zwolnienie. Srednio dziewczyny ida na urlop tydzien-dwa przed porodem. Wracaja do pracy po 3 miesiacach albo wczesniej, bo nikt za siedzenie w domu im nie zaplaci! Ciekawe ile kobiet w ciazy/z dzieckiem siedzialoby w domu.....Cudownie ozdrowialyby, jakby tylko do portfela zajrzaly.

Gość net ar
tylko jestesmy na tyle nierozgarnięte, że zapominamy to zaznaczyc - dopiero jak sie pół kafeterii na nas obrazi, to sobie przypominamy, że wypadałoby to zaznaczyc :-D dostałam ostatnio w zęby w ciemnej uliczce , bo rozpowiadałam,ze mieszkańcy mojego osiedla to kurwy i złodzieje. sama jestem sobie w sumie winna, bo zapomniałąm doda, że tylko niektórzy :-( w sumie nigdy nie miałam głowy do kwantyfikatorów. zawsze myślałam, ze np. \"kobiety\" i \"niektóre kobiety\" czy \"osoby z L4\" i \"osoby z lewym L4\" to prawie to samo... Ci z ciemnej uliczki wytłumaczyli mi,ze \"PRAWIE\" robi wieeelką różnicę.. :-(

Gość Agneeeska
Mozecie mnie żle oceniać, ale jestem na zwolnieniu na własna prośbę. Pracuję w biurze, spedzam 8 godzin przed komputerem, czasem nie mam jak wyjsc do lazienki, zjesc-kolejka ludzi. Ostatnio nawet jakas baba wydarła sie na mnie bez powodu.Mniejsza z tym.Kodeks pracy mówi, ze kobieta w ciązy moze pracowac przy komputerze max 4 godziny dziennie. Nikt tego ne brał pod uwage niestety. Pierwsza ciązę straciłam...drugiej nie chce...jestem w 28 tygodniu. Od razu mówie, ze na internecie w domu jestem max godzine dziennie:)! Pozdrawiam!!!

net -ar ale ta dziewczyna nie napisała, że chce iśc na lewe L4. Wciskasz te swoje poglady, gdzie tylko sie da, zupełnie niepotrzebnie . To juz jest nudne :-o Anula - czytam jeszcze raz Twoja wypowiedz i sie śmieję. Jakas Ty głupiutka, ech... :)

Gość net ar
futura czytaj wyżej... ja mam problemy z pojęciem "wszystkie" i "niektóre" :-( co na to poradze??

Gość chora nie chora
przeciwniczki nie odpowiedzialy na moje pytanie, a moze go nie zauwazyly?

Gość można i na samym początku
u mnie zaczęło sie od mdłości i wymiotów, nawet nie wiedziałam ze jestem w ciazy starciłam 3 kilo, zrobiłam test poszłam szybko do lekarza i dała mi zwolnienie na 3 tygodnie, potem wróciłam do pracy na miesiąc, wzięłam urlop na tydzien bo sie zle czułam- nie chciałam być posadzona ze sie obijam i wycigaam zwolnienie. Po 2 miesiącach, zaczęlo mi skakać cisnienie i miałam czeste skurcze, dostałam zwolnienie do konca ciąży, nawet byłam w szpitalu, a po terminie porodu wzięłam macierzyński

Gość a-chaa
Ale co sie tłumaczycie idiotce?? wiadomo, ze wszędzie, gdzie chodzi o jakieś "udogodnienia" czy "ulgi" znajdzie sie grupa osób, którzy będą próbowali korzystac z nich. choc powody ku temu nie istnieją... i tak są ludzie, którzy bezpodstawnie dostają renty, inne świadczenia, zapomogi, zasiłki, biorą lewe zwolnienia lekarskie itd. oczywiście należy ich tępic - jasne! ale fakt ich istnienia nie świadczy o tym, że każdy na rancie, czy zwolnieniu, to oszust i krętacz... przecież ta prawda juz bardziej oczywista byc nie może!!! net-ar nie rozumie tego zjawiska? jej głupota i jej problem... ja radze się z niej śmiac, niż tłumaczyc..

Gość do autorki tematu
jesli sie czegos obawiasz, ze np chodzac do pracy mozesz zaszkodzic sobie lub dziecku, albo zle sie czujesz-idz od razu na zwolnienie. ja jak tylko sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy-poszlam do lekarki i niestety nie dostalam zwolnienia. nastepnego dnia po pracy balam sie, ze strace dziecko, albo przynajmniej, ze dziecko bedzie chore. na szczescie nic sie nie stalo, ale teraz gdybym byla w takiej sytuacji-poszlabym od razu do innego lekarza-chocby do internisty i wzielabym zwolnienie na jakis np.katar. niektorzy gin. twierdza, ze kobieta jest chroniona dopiero po 12 tyg ciazy, a wczesniej niech sie buja na drzewo i chroni siebie i dziecko sama. na szczescie niektorzy gin. sa inni i w razie potrzeby daja zwolnienie juz od ok. 6 tyg ciazy(czyli ok. miesiac po zaplodnieniu)-kiedy mozna potwierdzic ciaze badaniem USG. Jednak pamietaj, ze zdrowie, zycie i pelnosprawnosc dziecko zalezy glownie od wlasnie pierwszych 12 tyg. ciazy

Gość reprezentuje inne panstwo
zgadzam sie z net-ar tylko w Polsce panuje takie oszustwo i złodziejstwo i korupcja Apolacy sue tym jeszcze szcyca ze sa kretaczami

Gość reprezentuje inne panstwo
wiecie z czym kojarzy sie słowo" polak"w swiecie? Z oszustem i złodziejem miło wam?

chyba w twoim kraju ja mieszkałam za granicą kilka lat i nie spotkałam sie z taką opinią