Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luckylady

Jak często wasze 8-10 m. dzieci budzą się w nocy?

Polecane posty

O której karmicie je na dobranoc, kładziecie spać i jak często budzą się na karmienie? Piszą, że powinno spać 12 godzin, czy tak jest w praktyce? Mój budzi się zdecydowanie za często, zwłaszcza po 3:00, a od 2 dni wprowadzam rady z \"uśnij wreszcie\". Mam nadzieję, że zadziała...

ponoc dzieci na butli budza sie żadziej a te na cycu częściej, moja córa jak była na cycu (do roku) budziła sie co 2-3 godziny (na cyca oczywiście) jak odstawiłam ją od cyca to momentalnie zaczęła przesypiac całe nocki :-)

hej Lucky :) ja stosuje metode \"uśnij wreszcie\"dostałam na e-mail od -chimery 🌻 😘 teraz mała zasypia po kapieli ....i kaszce bananowej .....ok 19:30 - 20 .... budzi się o 12-12,30 wypija herbatke ...śpi .....albo do 4:30 i wtedy pije mleko ....albo potrafi zaskoczyc mamę i śpi do 7:30 - 8 ;) pocieszam sie,ze jest coraz starsza ...i bedzie chyba z górki (?);)

ollka do domku wracaj:D moja córeczka jak miała 10 miesięcy odstawiła jedzonko nocne i spała już od 20.30 do 7 rano:) karmiona była butlą, ale koleżanka karmi synka piersią, ma już rok i 2 miesiące i nadal jej budzi się do jedzenia, kiedyś lekarz mojej siostrze powiedział, że dopóki dziecko ssie pierś będzie budzić się w nocy, kiedy odstawiła synka w 9 miesiącu od piersi, od razu zaczął przesypiać całe nocki:)

dziękuję wam za informacje! Mój mały jest cały czas na piersi ale od 2-6 mies. spał 12 godzin bez przerwy!!! Później coś się zepsuło, chyba straciłam czujność i zaczął traktować pierś jak smoczek, do uspokojenia itd. w końcu przykładałam go po 20 razy dziennie, usypiał przy piersi i budził się z płaczem co 2-3 godziny. Postanowiłam uregulować posiłki i NAUCZYć RAZ NA ZAWSZE, żE KARMIENIE TO JEDNO, A ZASYPIANIE DRUGIE. Marze o tym, by nie bal sie zasypiac sam i zeby nie budzil się czesciej niz 3 razy. A o której wasze pociechy wstaja na dobre? Moj ok 7:00 ale czasem o 5 trzeba go przekonywac, by jeszcze pospal. Jak go jeszcze niedawno kladlam sobie na brzuchu, spal nawet do 10:00 ;-) Boże, jak ja uwielbiałam się do niego tulić nad ranem i zabierać do swojego łózka...tak nam było dobrze, ale przeciez nie moge krzywdzic dziecka i wpajac mu zlych nawykow, zeby i beze mnie czul sie 100% pewnie ;-)

ACHA ;-) i dziewczyny 🌼 a co robicie, gdy tak się malenstwa budza o 4:30? rozpoczynacie swoj dzien tak wczesnie, czy przekonujecie do snu? U mnie najczesciej wstaje ok 7 ale ja i tak nie jestem wtedy do zycia i wkladam go do kojca, sama spie i tak maluszek wytrzymuje do 7:30 lub 8. Albo tatko się zajmuje...

Lucky u mnie było tak samo, błogostan w nocy od 6 t życia młodej do jakiś 5 m-cy spała po 12-13 godzin bez przerwy. Zepsuła się jak zaczęły ząbki wyłązić i do pracy wróciłam. Jest do dzisiaj na piersi ale po kolejnej nieprzespanej nocy powiedziałam dość nocnego karmienia. Stosowaliśmy metodę \"uśnij wreszcie\" z \"językiem niemowląt\" w połączeniu, czyli wersję mniej drastyczną. Przez tydzień w nocy wstawał mąż nie ja, bo ja ją strasznie drważniłam jak stałam a cycka nie wyciągałam, histeria była jak diabli więc musiał się trochę pomęczyć. Przyznam, że nie było tak źle, myśłałam że będzie gorzej i dłużej. Za radą z języka niemowląt zamieniliśmy porę kąpieli z kolacją. Alka je o 18.30 potem do 19 jakaś spokojna zabawa z kołysankami w tle, kąpiel, kilka chwil siedzenia w łóżeczku i czytania bajki, i ok. 19.30 moje dziecko smacznie śpi do 7-7.30.

Jeżeli chces żeby mniej jadł w nocy to bardzo polecam stosowanie zagęszczaczy do mleka. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.