Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarosz

Kotlety bezmięsne

Polecane posty

Gość jarosz

Czekam na propozycje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość assssssz
Może z jajek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kartoflane jajeczne
sojowe, Ja najbardziej lubie z grzybow ( caly kapelusz kozlaka albo boczniak panierowany w buleczce i jajku(, Albo tak samo zolty ser...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale podawajcie tez przepisy- jak te z kalafiora zrobic? albo z brokulow? tak jak z ziemniakow? czy zmieszac brokuly z ziemniakami? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KOTLETY Z KALAFIORA LUB BROKUŁY - kalfior i/lub brokuly podzielone na rozyczki, - masło, - śmietana, - jajko, - bułka tarta, - sól, - pieprz, - przyprawy. Kalafior i brokuły gotujemy w osolonej wodzie aż beda bardzo miekkie. Odcedzamy, dodajemy łyżkę masła i tyleż samo śmietany, rozgniatamy tak, jak ziemniaki na puree. Taka masę najlepiej odsączyć na sitku (niekoniecznie). Dodajemy jajko i troche bułki tartej (lub otrąb)- tak by wszystko sie \"skleiło\". Formujemy male kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy. Jemy ze smakiem. KOTLETY MIELONE Z GRZYBÓW Składniki: 50 dkg grzybów (leśnych lub pieczarek) 1 mała bułka 1 cebula 1 jajko bułka tarta sól, pieprz mleko olej, masło Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć. Grzyby oczyścić, opłukać, obgotować przez 5 minut, odcedzić, osuszyć. Cebule obrać, pokroić na ćwiartki. Grzyby, namoczoną bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa, dodać jajko i przyprawić. Masę dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem masła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1,5 szklanki ziemniaków piure 2 łyżki dobrej musztardy 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanego czosnku ½ szklanki drobniutko posiekanej cebuli 1 utarte na tarce jajko na twardo 1 jajko bułka tarta oliwa z oliwek sól, pieprz Drobno posiekany czosnek i cebulę zeszklić w rondlu na odrobinie oliwy. W misce wymieszać ziemniaki, czosnek, cebulę, musztardę, koperek, utarte jajko na twardo, przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować owalne kotleciki, zanurzyć w skłóconym jajku, obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kotlety na małym ogniu po 5 minut z każdej strony. Podawać z ostrymi dodatkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KOTLETY JAJECZNE 5 jajek 1 średnia cebula 2 suche kajzerki 0,5 pęczka koperku 0,5 pęczka pietruszki 0,5 szklanki mleka jarzynka olej do smażenia bułka tarta sól, pieprz łyżka sezamu Sposób przyrządzenia: 4 jajka ugotować na twardo, zemleć razem z cebulką i namoczonymi i odciśniętymi kajzerkami. Wymieszać z surowym jajkiem i posiekaną drobno zielenina. Przyprawić do smaku. Formować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej wymieszanej z sezamem i smażyć na złoty kolor. Podawać z sałatką z pomidorów, rzodkiewek i szczypiorku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olka 71
ja mam przepis na kotlety z platkow owsianych -nalezy dwie szklanki platkow namoczyc w dwoch szklankach bulionu miesnego-roslki rozpuscic-odstawic na okolo pol godziny -platki zmiekna dodac jajko duze surowe, podsmazona cebulke,bulke tarta , przyprawy-ja daje majeranek, curry,ziola prownsalskie, pieprz-uformowac kotleciki-panierowac w bulce tartej i smazyc- naprawde dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze wrzucajcie
mamy przecież post ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×