Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczeeeee

swedzi a ja niewiem co robic...

Polecane posty

Gość akunia2
do caltie: dzieki nie znalam tej emulsji.sprobuje.musze ci powiedziec ,ze rozumiem dziewczyne.pamietam jak sama mialam isc pierwszy raz do ginekologa.tez bylam wtedy bardzo mloda i tez szlam z grzybica po antybiotyku.myslalam ,ze mi sie swiat na glowe zawalil i ze wszyscy ludzie na ulicy wiedza gdzie ja ide.potem jak juz wyszlam od lekarza ,to nie moglam sie nadziwic,czego ja sie tak balam.przypomnialy mi sie teraz stare ,dobre czasy,az sama do siebie sie smieje.

Gość szaloooooooooooonaaaaaaaaa
ja mam podobne objawy strasznie swedzi,na samym dole jest strasznie czerwona a do tego pelno bialych uplaw;|co to moze byc ?

Gość kurczeeeee
no to moze byc to samo co u mnie czyli zapewne grzybica

Gość akunia2
skoro swedzi i uplawy sa biale jakby serkowate,to moze byc grzybica.

kurczeeeeeeeee i co my teraz zrobimy.. ?ja nie chce isc do lekarza:/a tak mnie swedzi ze nie wyrobie;|no i jeszcze ten budyn ehh :(

Gość kurczeeeee
a czy od kazdego antybiotykku mogło to sie stac?

Gość ewqa2
Tak, kazdy antybiotyk moze wyjalowic pochwe.

Wiem akunia - ja rozumiem, ale sama mówisz, że teraz chce Ci się z tego śmiać. Autorko wątku, objawy, które opisujesz wskazuja na grzybicę, nie ma sensu doszukiwać się w tej chwili przyczyn czy to wina antybiotyku czy nie. Nie mniej - my nie jesteśmy lekarzami i nie damy Ci tu recepty. Ale naprawdę - daj sobie spokój z octem, tym bardziej czosnkiem itd. I nie ma się czego bać, niczym się nie przejmuje, a Mamie przecież wcale nie musisz mówić :) Wierz mi, sama to przechodziłam to swędzenie się wzmaga, czasem na chwilę ustaje, ale jest okropne + te upławy, dostaniesz lek i jak reką odjął. Akunia a ten Laktacyd jest naprrawde genialny, bardzo delikatny, polecony mi jeszcze w czasie leczenia. Tylko musisz pamiętać o kupnie emulski, bo jest też płyn ginekologiczny.

Gość kurczeeeee
jeszcze z tym jogurtem sprobuje znaczy z kefirem

Gość kurczeeeee
no tak mamie nic nie mussze mowic ... ale bede musiala isc do lekarza prywatnie ni epojde bo skąd kase wezmę a jak pojde do szpitala to ciekawe czy mnie przyjmą bez rodzica jak nie mam jeszcze 18 lat i ponad rok mi do tego brakuje! A po zatym jak nie powiem mamie to skąd wezmę na leki?

Jakie leki sa najlepsze ?Dostane je bez recepty ?Strasznie mnie swedzi.. i jeszcze ten serek ehh :/

Gość kurczeeeee
ja taki jakby serek na majtkachh mialam na samym początku i tylko raz... teraz juz nie, teraz to raczej tak jakby jakas woda ze mnie leci

Gość kurczeeeee
no moze nie raz pewnie pare razy ale to tylko na poczotku

U mnie chyba tak jest po stosunku.. nigdy tak nie mialam ;|

Gość kurczeeeee
ja w sumie kochalam sie z moim chlopakiem rowno tydzien temu i to bez prezerwatywy więc możliwe zebym od niego siee zaraziła A moze zdradza mnie i sam sie od jakiejs zaraził;/ choc wątpie w to bo nie mial by na to nawet czasu....

Dobra dziewczyny - mlode jestescie, nie jestem od Was az tyle starsza, ale mam wrazenie jakbym mowila do sciany. Serek jak to nazywacie + swedzenie to grzybica bez dwoch zdan (lub inna infekcja), ale dam sobie rece uciac, ze zaden kefir nie pomoze. Pewnie - mozesz nie mowic Mamie, ale to kwestia czasu, bo to nie przejdzie samo - wymadrzam sie dlatego, ze kiedys tez tak sama myslalam i tak sobie czekalam, a nuz przejdzie - jedna masc, druga i tak trafilam do lekarza za pozno, przez co infekcja grzybiczna, ktora mozna bylo wyleczyc od reki leczylam 3 miesiace, wydajac kupe kasy na badania i leki - takze wiesz, mozesz wpychac sobie czosnek, cebule czy co tam jeszcze genialnego, ale rozsadniej bedzie jednak powiedziec Mamie, przeciez jest kobieta to chyba Cie zrozumie - ogromna rzesza kobiet ma taki problem - da sie przezyc, ale samo nie zniknie - szkoda zludzen. Tocka amen.

kurczeeeeeee widze ze jestesmy w bardzo podobnej sytuacji :) chociaz to mnie cieszy ze nie jestem sama.. dranie pewnie nas zainfekowali i teraz cierpimy :(

No tak niestety moglo byc, ale pociesz się, że jego to dopiero swędzi jak cholera i jak nie pójdzie z tymdo lekarza też się ni pierona tego nie pozbędzie :)

Gość kurczeeeee
tak tylko ja boje sie ze moze ja juz wczesniej ją mialam tylko wtedy nie dawala jeszcze o sobie znac bo sie rozwijala i ze to ja mogłam zarazić go wtedy... :( jezuuu nigdy bym sobie nie wybaczyła :(

Gość niezła ściema
od kiedy sie grype leczy antybiotykiem? :-o

Gość kurczeeeee
nie wiem czy to grypa tak napisalam, żeby wiadomo było że jestem chora moze to cos powazniejszego,lekarz mi nawet nie powiedział co to jest!!!!!

Callie to wg Ciebie najlepiej isc do lekarza.. ?

Gość niezła ściema
a upławy masz?

niezla sciema tak.Taki "serek"

Gość kurczeeeee
po tym wszystkim co sie nasłuchhhalam to chyba jednak naprawde sie przejde do tego lekarza. A czy jezeli mam jeszcze antybiotyk brac perzez 3 dni to powinnam go odstawic?

Tak szalooonaaaaaa :) Mówię Ci - pójdziesz, pogadasz o wszystkim co Cię trapi, lekarka Ci doradzi co i jak, powie Ci na pewno czy to rekacja po wspolżyciu (gadamy na dwoch wątkach i juz trace rachubę gdzie Ci to pisalam ;) ) czy może grzybica, ale nawet jeśli to nie ma sie czym przejmować, bo wcześnie rozpoznana = błyskawicznie wyleczona. Nie popelniaj moich błędów, a wiem, ze to swedzenie to normalnie masakra!

Ok w takim razie przejde sie:/mam nadzieje ze jakos to przezyje:(

Przezyjesz i jeszcz sie śmiac z tego bedziesz - a i daj znać na forum jak poszło :) Trzymam kciuki! będzie dobrze - zobaczysz :)

Callie odezwe sie jesli bede zyla.. :D juro pochodze po ginekologach.Chce to miec jak najszybciej za soba :)

oki - trzymam za słowo. a i jeszcze jedno - ja zawsze robię tak, ze jak idę do lekarza to spisuje sobie to o co chcę zapytać, bo pewnie masz jakies wątpliwości - jak my wszystkie :) I zwykle jest tak, że Ty o coś pytasz, lekarz się rozgaduje, a potem zapominasz co w sumie chciałaś sie dowiedzieć - dlatego ja zapisuje, żeby mi nikt szyków nie pomieszał :)