Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulijka

rozum czy serce?

Polecane posty

Gość paulijka

Mam wazna decyzje do podjecia - czym nalezy sie kierowac w zyciu: sercem czy rozumem?wybrac miłosc,rodzine czy moze zycie w odizolowaniu,ktore przynosi kase na upragnione studia???????co wybrac?

Gość rozum

Gość paulijka
czemu?

Gość paulijka
co sprawia ze ten organ jest wazniejszy niz nasze uczucia?

Gość zawsze serce
!!!!!!!!!!!!!!

Gość rozum
widzisz gdybyś chciała wybrać rozum, to byś znała odpowiedź na swoje pytanie, a ty sama bardziej skłaniasz się ku sercu, nawet gdybyś wybrała rozum, to nie była byś pewna swojej decyzji, każdy powinien sam do tego dojść, może kiedyś ci się uda

Gość paulijka
ja znam odpowiedz na to dlaczego nie chce wybrac rozumu - nie da mi on komfortu takiego jak serce - ale sie waham - bo zycie nie jest czarno-białe...

Gość zawsze serce
pamiętaj: jeśli wybierzesz rozum, nigdy nie będziesz szczęśliwa!!! Jeśli wybierzesz serce, możesz również cierpieć, ale nie będziesz sobie wypominała"czemu nie poszłam za głosem serca??" ZAWSZE WYBIERAJ SERCE!!! ZAWSZE ZAWSZE ZAWSZE!!!!!!

Gość mądrala jedna
paulijka, wybierz naukę! faceci przychodzą i odchodzą, czego Ci oczywiście nie życzę..... ale wyobraź sobie, że zakładasz rodzinę, masz faceta, dzieci, a pewnego dnia Twój mąż przeżywa kryzys wieku średniego i odchodzi do dwudziestolatki! co wtedy zrobisz? jak wyżywisz i wychowasz dzieci bez wykształcenia, co równa się brakowi pieniędzy? najpierw zadbaj o siebie, a potem dopiero się wiąż ..... no i napisz nieco więcej, dlaczego te dwie rzeczy się wykluczają?

Gość rozum
no widzisz, czyli wiesz co oznacza dla ciebie "komfort" wiec daz do niego

Gość paulijka
chodzi o dwa zupełnie rozne miejsca na swiecie - w jednym ja a 3 tys km ode mnie moja ukochana rodzina,narzeczony i wszystko co mnie wzrusza.w jednym miejscu praca,ktora daje zarobki, w drugim - milosc i najlepsze wspomnienia.wiem,ze tam gdzie milosc tez znajde prace ale to juz nie to samo...nie to co chce.to jest zbyt trudne zeby to tlumaczyc,niektorzy omylnie to moga zrozumiec.a jesli chodzi o wykształcenie,zdobede je chocby nie wiem co...tu bardziej chodzi o to czy byc egoistycznym i stawiac zawsze na siebie czy tez byc dla innych?kiedys sobie powiedzialam ze moim sensem zycia jest bycie dla drugiego czlowieka.teraz sama sobie zaprzeczam!