Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie malujaca sie

ma kilka pytani dot malowania sie

Polecane posty

Gość nie malujaca sie

czy moge je zadac?

Gość nie malujaca sie
czym rozni sie puder od podkladu?? czym zmywa sie szminke tusz do rzes i np podklad ??? i czemu jak pomalowalam soebie rzesy tuszem do rzes to byly jakes takieposklejane i jakby nierowne?

Gość pytaj

Gość podkład
dajesz pod puder. Szminkę i tusz zmywasz żelem do demakijażu oczu i ust np. nivea. Rzęsy były posklejane, bo za dużo dałaś na nie tuszu i nie rozdzieliłaś ich szczoteczką.

Gość bo masz dupowaty tusz do rzes

Gość nie malujaca sie
to nie moj tylko matki max factor 2000 to byl a wlasnie jak to jest z tym malowaniem rzes ile to razy trzeba pociagnac? raz starczy??

Gość nie malujaca sie
a ten puder to trzeba koniecznie dawac na podklad czy mozna tylko sam podklad dac?

Gość ale problem
Podkład jest półpłynny. Dajesz go, żeby wyrównać koloryt, zamaskować niedkoskonałości. Powinien być dokładnie w odcieniu twojej skóry, laski które próbują sobie w ten sposób przyciemnić twarz wyglądają kuriozalnie. Potem nakładasz róż, jeśli używasz, a na końcu nakładasz puder - bardzo delikatnie i mało. Najlepsze są pudry sypkie i rozświetlające. Makijaż można zmywać tonikiem albo mleczkiem. Tonik jest lepszy, bo zwykle nie drażni oczu. Pomalować rzęsy ładnie jest trudno.

Gość nie malujaca sie
a rzesy maluje sie tylko na gorze czy tez te na dole ja jak sobie pomaluje to wygladaja na takie dlugie ze az smiesznie to wyglada nie wiem moze to kwestai pzryzwyczajenia

Gość ale problem
Można nie nakładać pudru. Co do rzęs - lepiej raz niż raz za dużo.

Gość ale problem
Na dole też.

Gość nie malujaca sie
ale to koniecznie trzeba i na dole i na gorze??

Gość nie malujaca sie
a jak zamaskowac since pod oczami???

Mam koleżankę, ktora nie maluje dolnych rzęs, bo ma je poprostu za dlugie. A tusz do rzęs najlepiej zmywac płynem do demakijażu oczu, bo nie podrażnia ich. Przypuszczam, ze jesteść bardzo młodą użytkowniczka makijażu, więc radzilaby ci zamiast podkładu uzyc kremu koloryzującego albo tonyjącego ( to nie sa samoopalacze!). Są lżejsze w konsystencji i nie wysuszają tak buzi. A tez mają rożne odcienie, więc na pewno coś dobierzesz.

Gość Kendra_1984
czy w tym wypadku aa oceanic rozswietlajacy bylby ok? spotkalam sie tylko z pozytywami na temte tego lekkiego podkladu! poradz

Gość nie malujaca sie
a czym zmyc szminke albo blyszczyk??

Gość lenka22
jesli nie masz nic do ukrycia (pryszcze itp) to radze uzyc tylko pudru matujacego lub jak napisala dziewczyna wyzej kremu tonujacego. jesli chodzi o tusz do rzes, dolnych nie trzeba malowac, ja maluje tylko gorne . demakijaz robie mydelkiem bambino, a jak jakies podkowy zostana mi pod oczami to zmywam to tonikiem. po mleczkach itp mam podrazniona skore

Gość hmmmm-
makijas mozesz zmyc tez woda z mydlem ,makijaz oczu tez. te wszystkie mleczka itd tylko podrazniaja!

Gość nie malujaca sie
cere ma ladna tyle ze bardzo blada i mam te since pod oczami

Gość hmmmm-
tak jak lenka mowi zeny zmyc makijaz tylko platkiem kosm.i mleczkiem musialabys uzyc 15 platkow i do tego mialabys juz podrazniona buzke! i nie czulabys ze jest czysta! a woda efekt jest usper! mozesz uzyc zelu lub mydla ale bez wody sie nie obedzie!

Gość hmmmm-
ja moge lwasnie polecic CI ten podklad z oceanica-ROZSWIETLAJACY! fajny jest i lekki! ladnie wyrownuje koloryt ,jest dla osob z delikatna warzliwa ceranwet sklonna do alergii czy tradzik wiec ci nie zaszkodzi! odstaw ten ciezki max factor!!

Podkłady rozświetląjace są raczej dla kobiet chcących ukryć głównie zmarszczki. A jeśli masz cerę z trądzikiem lub problematyczną to nie polecam. Kazda niedoskonalość będzie widoczna. Since pod oczami jeśli sa fizjologiczne możesz zatuszować korektorem w odcieniu o ton jasniejszym od koloru twojej skory.

Gość kto chce
podajcie meila wysle wam zaproszenie do nicea na darmowe próbki!

Gość nie malujaca sie
oj ja sie nim nie maluje tylko tak z ciekawosci sprobowalam a akurat byl ten w domu

Gość nie malujaca sie
ale ja jestem praktycznie biala to nie wiem jaki to mialby byc odcien jasniejszy

JA robię demakijaż max. 4 platkami i tylko mleczkiem i płynem do oczu. Potem tonizuję to tonikiem i nigdy nie czulam, żeby twarz była nieświeża. A po mydle naskorek sie bardzo szybko wysusza. Lepiej urzyc specjalnej pianki bez mydla, ale do użycia z wodą.

Gość Kendra_1984
szczuplak--nie zgadzam sie z toba! ja mam taka cere i mi rozswietlajacy bardzo pasuje! super cere wyglada ! tzn moja cera jest mieszana i mam pare czerwonych plamek,pryszczy nie i mi pasuje AA a dokladnie kosc sloniowa! mam jasne karnacje i ten podklad mi super podkresla ja!i nie podkresla skorek itd! super ! a inne np matujace itd to szrot! tylko skorki uwydatniaja itd!

Gość nie malujaca sie
no dobra a co ze mna????

Gość hmmmm-
ja bym sie czula brudna gdybym ie uzyla wody:( mi woda nie podraznia i nie wysusza