Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madchen

tak jak wielu tutaj z nas Nieradzę sobie

Polecane posty

Mam dość dość dość:( Całym moim życiowym sensem to odchudzanie . Pewnie zapytacie czemu nie dałam tego w temat Diety? Bo przecież to nie konkurs kg . Tylko chyba problem z uczuciami by wyrażać je tylko przez jedzenie. Nie dopuszczam by działo się cokolwiek u mnie w życiu, to gdy dzieje sie w związkach przyjaciół - kłucą się i godzą (pomagam w pogodzeniu non stop , jestem jak takie małe pogotowie bez życia prywatnego) to zajadam ich problemy. Mam troche tego dość pozatym czuje sie jak ktoś gorszy . Gorszy gatunek - bo samotny? bo nie akceptujący siebie? (u mnie wlaśnie w tym problem w akceptacji a nie jakiejs wielkiej nadwadze.. nadwaga to kwestia 2 miesiecy by jej nie było ) :( Jak się odizolować od problemów innych? oni jakby nie było.. są szczesliwi , ja nie . a moze zaczyna się do mnie wkradać samolubność?:(

Gość do madchen
Potrafisz nazwać swój problem a to już dużo ! :) Bądz bardziej samolubna jakiś czas, wyjdzie ci to na zdrowie, powodzenia 🌻

Gość deanska
dokładnie. odrobina zdrowego egoizmu Ci się przyda. i masz rację - ludzie z nadwagą doszukują się swoich problemów tylko w kilogramach, a to naprawdę nic nie zmieni - czy ważą 100 czy 40 kg. najpierw trzeba zmienić swoje nastawienie do siebie. życzę powodzenia 🖐️

BMI mam prawidłowe jak już musisz zadawać to swoje extra pytanie 22 niecałe tak znam problem . tylko chyba z taką samooceną ciezko być samolubnym . :( szczególnie jak sie wie jak zła jest samotność , to chce się od niej uchronić jednak innych..

a jak można zmienić swoje nastawienie? ja już nawet gadanie do lustra próbowałam (przy czym czułam się jak idiotka) , raz nawet pomyślałam że może kurs tańca doda mi pewności siebie czy coś - niestety partner narcyz jeszcze bardziej zdeptał mi samoocene. :( to tak z dnia na dzień można? \"od dziś jestem nowym nie zamartwiającym sie nad sobą człowiekiem\"?

Gość deanska.
oczywiście, że nie z dnia na dzień ale stopniowo zacząć zmieniać wszystko to - co nie pasowało Ci dotąd może tak chwila prawdy? spisz wszystkie swoje wady i zalety skup się na tym co w Tobie najlepsze a próbuj pomalutku, małymi kroczkami niwelować swoje wady bądź asertywna w stosunku do przyjaciół z czasem nauczysz się tego zdrowy egoizm jest potrzebny a siłownia? basen? robisz coś dla ciała, przy okazji wysiłek fizyczny wpływa pozytywnie na nasze zachowanie

siłowni próbowałam ale to nie dla mnie jakoś. wole aerobiki z płyt w domu i mam przyrząd w domu. basen też, 3 razy w tygodniu i tak sport od 2 lat , jak cieplej to też biegi były tlyko że pies mi zmarł .. takze to już dla mnie żadna nowość . monotonia troche... cwicze bo czuje że musze..:( ale to z kartką to dobey pomysl , spróbuje napewno jeszcze dziś w nocy pogłówkować:)

Gość .deanska.
trudno tak radzić zresztą ja wiem, że zmienić siebie jest najtrudniej - tylko łatwo się radzi ale powoli - mieć tylko chęć i można wszystko oby tylko przyjaciele rozumieli i pomogli :)