Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abrrad

Jak zagęścić brwi?

Polecane posty

Gość abrrad

Moim problemem są rzadkie brwi. Na pewno ma to związek z tym, że jak bylam mlodsza regulowalam je, a raczej wyskubywalam polowe z nich. Marzą mi się ladne, grubsze brwi jakie mają np. modelki, ale nie wiem co moge zrobić żeby byly gęstrze. Smarowanie olejkiem rycynowym niewiele pomaga, rysowanie kresek kredka do oczu czy cieniem tez odpada.

Gość abrrad
Kiedyś czytalam coś na temat tego, że wlaśnie modelki smaruja brwi środkiem na lysienie żeby mialy ladniejsze, ale nie wiem czy to prawda?

olejek trzeba regularnie, ja też wyskubałam sobie na bardzo cienkie, smarowałam regularnie przez jakieś 14 dni i teraz mam grubsze, ładne brwi:)tylko systematyczność:)

Gość aska b
a ja mam takie pytanie- chcialabym miec brwi wyrazne zarysowane ale nie czarne, bo jestem blondynka- henna chyba nie wchodzi w gre- brwi reguluje, ale mimo ze nie sa jasne nie podobaja mi sie- uzywacie kredek do brwi jak tak to jakich? bo ja sie boje, ze to bedzie nienaturalnie wygladac

dlaczego henna nie wchodzi w gre? Przeciez kosmetyczka nie ma tylko dwoch sztampowych kolorow- czyli czarny i brazowy..:) gdybys poszla do kosmetyczki ona dobralaby Ci henne specjalnie dla Twojej urody..:)

Gość asba b
myslisz, ze jednak henna? boje sie troche ale chcialabym miec takie ladne brwi nie takie nierowne i malo wyrazne-a co o kredkach myslicie?

Polecam tez podkeslenie cieniem ( w twoim przypadku braz, szary), wyglada to bardzo naturalnie i na pewno ładnie wyeksponuje brwi. Z henna tez sie zgadzam, nic nie tracisz.....a mozesz zawsze zyskać ładny wyglad. Musisz tylko uprzedzic kosmetyczke o swoich obawach, powiedziec co dokładnie chcesz, że to Twoja pierwsza henna....I nie powinno byc niedomówień.

Gość paletka do brwi
Sephora ma w swojej ofercie paletkę do brwi.

A może makijaż permanentny? Metoda włoskowa wygląda bardzo naturalnie, dość długo się taki makijaż trzyma, więc jest to jakieś rozwiązanie, wydaje mi się, że nawet jedno z lepszych, jakie można w tym momencie znaleźć. Zresztą bardzo często na takie rozwiązanie decydują się np. osoby po chemii - pozwala im to wyglądać naturalnie i czuć się komfortowo.