Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deelka

MOJE DZIECKO NIE ŚPI...

Polecane posty

Jestem mama 1,5 rocznego urwiska. Patryk od 8 miesiecy potrafi obudzic sie w nocy 5-7 razy tak porpostu bez przyczyny. Głodny nie jest, pieluszka sucha, cieplutko tez ma... On tylko by chcial caly czas pić. Potrafi w ciagu nocy wypić o,5 litra herbatki. Ciagle domaga sie o wiecej, krzyczem i placzem. Dzis budzil sie dosłowie co godzine. Jestem załamana i wykonczona. Napiszcie mi czy tez macie takie problemy. Jak mam sobie z tym poradzic.

Gość sierpiennnn
dziecko mojej kolezanki tez tak mialo ale nie wiem jak sobie z tym poradzila. Szczerze wspólczuje....

Gość deeeelka
halo jest tu ktoś ????

Gość walnij patelnia
dobrze robi przed spaniem

Gość hejkakakaka
ponoc jesli dziecko ma straszne pragnienie i wypija duzo plynow,to zglos sie do lekarza diabetologa,moze byc powiazane z cukrzyca.sa rozne rodzaje cukrzycy. ale nie przestrasz sie przez to co ja napisalam,ale skontroluj to z lekarzem,powodzenia

Gość hmnnmnknk
może egzorcysta pomoże :P

nie wiem co zrobić... a jak długie ma drzemki w ciągu dnia i ile ich jest ?

kochana ja mam to samo z córką. Ma 1,5 roku i budzi się około 3 razy, żeby nażłopać się mleka. Inaczej włącza wyjca na cały blok. Musi się napić mleka i tylko mleka, po herbatkach budzi się co pół godziny, albo w ogóle nie chce jej pić domagając się mleka. No i tak z pół litra mleka w nocy wyżłopie;) ja się już przyzwyczaiłam:o Trochę było ciężko, bo pierwsze dziecko przesypiało mi całe nocy odkąd skonczyło 3 miesiące, a tutaj takie alarmy nocne. Najlpesze jest to, że do córy wstać muszę tylko i wyłącznie ja, nikt inny i ja muszę jej trzymać butlę z mlekiem, a ona głowę ma wtuloną do mojej piersi. Myślę, że i potrzebuje bliskości i jest wielkim żarłokiem:p ;) Zaznaczę, że czy w dzień śpi godzinkę czy 2,5 nie robi to różnicy w nocy.

Moj synek spi raz dziennie około poludnia godzine - półtorej. Mleka nie chce wogole pic a cukrzyca odpada juz to przerabialam. KAROLINAW kiedy Twoje dzieciatko z tego wyrosło???

moja coreczka ma 4 i pol miesieca od urodzenia spi po 15 min kilka razy w ciagu dnia teraz juz prawie wcale w dzien nie spi. Z zasypianiem nocnym tez jest problem bo zasyna okolo 12 w nocy spi 1 budzi sie z placzem potem zasyna wstaje o 4 rano lub 5 i poterm co godz lub 2. Koszmar

aga26666 mojej kolezanki córka miala identycznie. Teraz Jej malutka ma 8 miesiecy i spi 2-3 razy w ciagu snia po 15 minut, kladzie sie spac ok.22 ale w nocy juz tylko raz sie budzi. Nie martw sie Twoje malenstwo tezz tego wyrosnie. Anusia mojej kolezanki tez zasypiala dopiro po płónocy jak bya mlodsza.

Wiem że to nie bedzie pocieszające ale mój syn ( obecnie 11 - latek) nie przespał ni jednej nocy do 2 lat i 9 miesięcy - budził się tak wlaśnie co 3 - 4 godziny koszmar. Kazde dziecko jest niestety inne . moja córka ma 3 miesiące i odkąd skończyła 2 mies. śpi od ok.21 .30 do 6rano . Niestety trzeba to przeżyć......................... choc wiem ze to b. trudne zwłaszcza jak się pracuje.

Po pierwsze-sprawdź mu poziom cukru.Nie wiadomoczy budzi się nawykowo,czy rzeczywiscie chce mu się pic. Jeśli ma tak wielkie pragnienie-to jakaś przyczyna tego jest. Po drugie-spróbuj podawać mu wyłącznie wodę.Na początku pewnie będzie protestował ale musisz to przetrzymac. jesli będziesz podawała mu w nocy napoje słodzone przez butelkę-próchnica murowana. Z wodą przetestowałam sama i polecam. Mój Młody najpierw protestował i domagał się herbatki...a potem skapitulował i w ogóle przestał się budzić.Uff. Pozdrawiam

Dzieki Lili34 za rade tak wlasnie mam zamiar sprobowac. Kiedys probowalam z woda i protestowal strasznie teraz sprobuje jeszcze raz. Mam nadzieje, ze sie nie poddam. Rozmawialam z lekarzem na temat poziomu cukru. U Patryka to jest chyba bardziej przywiazanie to smoczka bo w ciagu dnia jak mu daje picie z kubka to bardzo malo pije. Jakby bylo cos nie tak to by tez tak pil w ciagu dnia.

deelka dzieki za pocieszenie Jak ktoras mama pracuje na rano to strasznie na szczescie pracuje po poludniu to moge miare pospac

Ja rowniez mysle ze woda to dobry pomysl pewnie na poczatku troszke pokrzyczy ale przywyknie. A nie pytalas lekarza co to znaczy jak dziecko tyle pije w nocy??

wszystko co dziewczyny piszą się zgadza - stety i niestety - mam 2 synów drugi od 6 miesięcy przesypiał całe noce a i teraz chętnie ucina drzemki w dzień :-) ale ten starszy ! brrrr 1. noc przespał całą \"samodzielnie\" jak miał .....tataaaaa - 3 lata :-( pił jak smok , trudno go było przekonać do wody ale ze względu na ząbki wyjścia nie miał i już , badania zrobiliśmy jakie tylko krwi i moczu i to parokrotnie w paromiesięcznych odstępach czasu - wszystko było ok! ten typ tak ma !!! :-) zrób badania , ufaj że wszystko będzie ok , bo pewnie będzie, nagotuj wody na noc i..... cierpliwości się życzy ;-) 🌼 wiesz on ma teraz 7 lat i do tej pory uważa że spanie to czysta strata czasu ;-) energii ma jak 2 konie westernowe, skąd nie wiem , po mnie nie ;-)

deelka - mialam wlasnie napisac - po 1. zmien na wode, po 2. sprawdz cukier, po 3 - ile je w dzien i czego? moze trzeba wiecej/bardziej tresciwe jedzenie? my bylismy okrutbi - jak bylismy pewni ze maly jest najedzony, to mowilismy ze mleczko dopiero rano. chcesz wode - prosze bardzo. nie? to dobranoc. szybko odpuscil. A teraz znowu zaczal sie budzic, przyczyna - mama - psitulac :O

.. acha oboje piją bardzo dużo, od zawsze , głównie wodę (bo tak się przyzwyczaili) przebadani są na wszystkie strony , organizmy funkcjonują im bez zarzutu :-)

Od dzisiaj zaczne dwac Patrykowi słabiutkie herbatki az zacznie pic sama wode. W ciagu dnia bez problemu wypije wode a w nocy sie stawia. z jedzeniem u Niego jet nie najlepiej jest typowym NIEJADKIEM cos okropnego kolejna zmora, ale z tym jakos sobie dajemy rade. Ma 1,5 roku i wazy 11,5 kg nie wiele ale lekarze mowia, ze w normie. Jest bardzo energiczny i wszystko szybko spala. Rany jak sobie pomysle, ze juz niedlugo noc i znowu ta meczarnia to odechciewa mi sie wszystkiego:( w ciagu dnia na pełnych obrotach a w nocy co godzinne pobudka... zalamac sie mozna. Mąż do malego nie wstaje bo pracuje a ja jestem Robocopem i moge byc przytomna 24h/na dobe.

Gość do deeli
to jest przyzyczajenie,moje dziecko do czterech lat budziło się w nocy na herbatkę [mleko z butli przestało pić jak skończyło rok].pomół mi dentysta który nagadał mu o popsutych zębach przez nocne picie{i tak się stalo}kazał dawać wodę i jak mó synek budził się do picia to po pary dniach picia wody sięzniechęcił