Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczywiscie

Chodzicie do ginekologa w trakcie okresu?

Polecane posty

Gość oczywiscie

Jak w temacie. Zarejestrowalam sie do ginekologa i z moich obliczen wynika, ze bedzie to moj ostatni dzien mieisaczki i nie wiem czy isc czy przesunac wizyte?

Gość przesuń przecież nie będzie
Cię badał jak masz okres... pomyśl zanim zapytasz :O

Jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa jak miałam okres, i raczej się wtedy nie chodzi...:)

Gość Miałam podobnie...
Zapisałam sie na kasę chorych, na wizyte kontrolna i pech chciał....w dniu wizyty miałam okres. jednak poszłam na badanie a lekarz je przeprowadził, tylko cytologii nie mogłam zrobic:(

Gość oczywiscie
Wlasnie mysle. Problem w tym ze i tak bede musiala isc po recepty na tabletki bo to ostatni dzwonek a terminy sa dosc odlegle.

Byłam dwa razy jak miałam okres, bo musiałam. Wiem, że to raczej deprymujące dla kobiety, ale mogę Cię pocieszyć, że nie takie rzyczy widział ginekolog :)

Gość oczywiscie
a uzywalyscie wtedy podpasek czy tamponow, ktore wyciagnelyscie przed badaniem?

alez oczywiscie! a to dlatego ze u mnie sie czeka dlubgo na wizyte ,poza tym mam dlugie nieregularne cykle i nigdy nie wiem jak mi wypadnie okres,rok temu mialam taka sytuacje ,poszlam po dlugim czekaniu majac miesiaczke a ze byla to wizyta kontrolna to p.dr dala mi skierowania na badania i wyznaczyla kolejne spotkanie juz po ok.10 dniach na pobranie cxytologii czekajac dlugo na wizyte powinno sie isc nawet jesli jest miesiaczka ,mozna porozmawiac o swoich problemach a lekarz juz wyznaczy nastepna wizyte w najblizszym terminie na ewent.cytologie

Gość Miałam podobnie...
dla mnie łatwiej bylo założyc podpaskę...mniej klopotu przed badaniem, w końcu do badania tampon i tak trzeba wyjąc:)

Miałam zwykłą podpaskę. Po prostu wyrzuciłam ją przed badaniem to pojemnika. Uwierz mi, że lekarza to w żaden sposób nie brzydzi, czy zniesmacza. Spójrz tylko na ginekologów-połozników. Nie takie rzeczy widzieli, i z pewnościa z tego powodu nie mdleją. :)

jesli lekarz uzna mimo wszystko ze bedzie badal to zaden problem dla niego ale nie wiem jakie badania sa az tak niezbedne aby je podczas miesiaczki przeprowadzac

Gość lenka22
ja kiedys bylam ale tylko po recepte

Gość oczywiscie
Dzieki dziewczyny, troche mnie to martwilo ale rozwialyscie moje watpliwosci. Termin mam na 20 marca a od 21 zaczynam kolejne opakowanie tabletek wiec najwyzej lekarka wypisze mi recepty a na cytologie zglosze sie kiedy indziej :)

Cytologii i tak by Ci chyba nie zrobili w czasie miesiączki, ale może się mylę.

jasne ze idz, zwlaszcza ze to po recepte a jesli by cxhcial Cie badac to Ci wyznaczy termin ,cytologie sie robi po miesiaczce ,ok.polowy cyklu

Gość mesza
kiedyś poszłam do ginekologa z infekcja bo juz dluzej nie moglam wytrzymac pieczenia, a do tego miałam okres. Myslałam ze dostane jakies tabletki czy maść, a pani dr. kazala mi sie przygotowac do badania. zaczelam tlumaczyc ze mam okres, a ona sie roześmiala i skwitowała: \"a co pierwszy raz masz okres?\"