Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunflower...

Czy wielkość brzucha ma wpływ na wcześniejszy poród?

Polecane posty

Gość sunflower...

Jestem w 34 tc i wszyscy zanomi sie pytaja na kiedy mam termin bo brzuch mam jak do porodu. Dzisiaj sasiadka powiedziala mi, ze urodze wczesniej bo mam bardzo duzy brzuch.Zgadzam sie, mam duzy brzuch i coraz ciezej mi sie oddycha, bola mnie plecy... Ostatni raz bylam na usg w 28 tc i ginekolog powiedzial ze dziecko jest duze i ze wg usg termin mam tydzien wczesniej niz wg terminu ostatniej miesiaczki. Czy naprawde moge urodzic wczeniej? Czy to wielkosc dziecka (brzucha) decyduje o porodzie?

e tam - BZDURY. Większej nie słyszałam. To, że z USG wynika inaczej to być może jedyny argument, ale w praktyce też lipny:P. Miałam w czwartek USG - \"oj poleży pani jeszcze ze 2 tyg\" A dziecko urodziło się w niedzielę rano, bez wspomagaczy, donoszone

Gość sunflower...
dzieki "mama trojeczki"! Ma ktos moze inna opinie na ten temat?

Mój brzuch był ogromniasty, a dzidzia w granicach średniej statystycznej - 3700g i 57 cm. Noi urodziła się 9 dni PO TERMINIE.

Gość skrzyp
e tam rodza sie dzieci po 50 cm i po 65 cm jak ma dużych rodziców , to normalny wzrost w momencie urodzenia jest większy niż u dziecka małych rodziców; a i w tym różnie bywa , bo czasem mali rodzice mają ogromne dziecko jak dziecko duże , to i brzuch duży

Gość miałam ogromny
brzuch, jakbym nosiła bliźniaki. Urodziłam 12 dni po terminie. Mała ważyła 3890 a wzrostu miała 58 cm

Gość sunflower...
...podobno jak dziecko jest duze to naciska na pecherz plodowy i dlatego on peka... uslyszlam to w jakims programie na temat ciazy.Ile ludzi, tyle teorii!