Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radar

Ile wynosi mandat?

Polecane posty

Gość radar

Trzasnąl mi radar, jak jechalam autem :O Ile mogę mieć (na oko) punktów karnych i ile kasy za mandat? Dziękuję ... ZAŁAMANA :(

Zależy ile przekroczyłaś prędkość. Chyba, że to inne wykroczenie :P

Gość radar
110 MIAŁAM, A OGRANICZENIE DO 50 :(

muhahaha, to zapłacisz trochę :D 100zł za każde przekroczone 10 km/h. Ale dokładnie nie pamiętam, bo nigdy mandatu nie dostałam :D

Gość radar
matko jedyna 😭 kto wie dokładnie, ile punktów (tak mniej więcej) i ile kasy :(((((

Gość w taryfikatorze
pisze od 400 do 500, ale jak to byl fotoradar to jak nic bedzie 500, a punktow moze z 8...

Gość radar
a można a jak sie dostaje wezwanie( bo chyba dostanę jakies wezwanie) to tam si e stawiam, czy jakaś sprawa jest? .... :( I czy można ewentualnie na raty rozłożyc spłatę? :(((((

Gość radar
pomożcie 😭

Gość radar

Gość Jula 26
Ja dostałam 400zł +7 pkt. Ograniczenie 40, ja jechałam 88.

no musisz sie stawic na komisariacie i zdecydowac czy przyjmujesz mandat bo jak nie to kieruja sprawe do sadu grodzkiego mozesz tez wyslac zdjecie na komisariat ze zgoda na przyjecie mandatu i ze stwierdzeniem ze to ty prowadzila samochod wtedy nie musisz isc osobiscie

Gość nie pamiętam dokładnie
moj tata za przekroczenie prędkości o 12km/h dostał 100zł mandatu, a punktów - nie pamietam

Gość radar
domyślam sie, ze dostanę wezwanie i czy będzie jakas sprawa sądowa, czy jak to wyglądfa i za ile czadu od "blysku flesza" ? i czy można rozłożyć spłatę mandatu na raty? :(

Gość Jula 26
tak, dostajesz wezwanie -> pokazują Ci fotkę. Pytają czy to Ty jechałaś(Jeśli Cię nie widać na fotce). Komentują (w moim przypadku nawet żartobliwie). Na raty pewnie można. Manadatu nie musisz przyjmować. Możesz skierować sprawę do sądu grodzkiego, ale nie wiele się na tym zyskuje...

Gość radar
:( o matyldo, co ja narobiłam nie dosć, że mam kłopoty, kasy brak, to jeszcze to wszystko żyć mi sie nie chce :(

Gość Jula 26
u mnie trwało to prawie 3 miesiące bo autko było z leasingu (biurokracja)

Gość radar
TO , JAK MI ZROBILI DZIS ZDJECIE, TO ZA ILE CZASU MA SIE SPODZIEWAĆ WEZWANIA? ONI TO JAKOŚ MONITORUJĄ (KAMERA) CZY KLISZA I DOPIERO, JAK WYCIGNA, NIE WIEM, NIE ZNAM SIE :(

Gość radar
A MÓIWĄ, ZE MOŻNA TYLKO DO M-CA, BO POTEMNIEWAŻNE MOGŁES CHYBA NIE PRZYJĄC MANDATU... :o

Gość wydaje mi sie ze
na raty raczej nie mozna..... 500 zl , 10 pkt :) i wez tu sie czlowieku nie dziw ze sa wypadki ..... spieszysz sie do innego swiata :?

Gość Jula 26
Radar -> wyluzuj!! Może kara nie będzie duża :) I nie kieruj lepiej do grodzkiego. Znajomy kierował i zapłacił prawie tyle samo + koszty a na czasie i tak nie zyskał :0 A może fotka nie wyszła i nie przyślą Ci??

Gość radar
sorki za duże llitery :(

Gość radar
a jak fotka nie wyjdzie , to nie ptrzysyłają? tzn. jak twarzy nie widać no tak, ale przecież numery auta jak wyjda, to reszta ich g... obchodzi jestem załamana mama naprawde tyle kłopot ow, a jeszcze to kochani, co robić :O

Gość wydaje mi sie ze
radar - jak nie ma twarzy - to obciazaja wlasciciela, o ile nie wskaze osoby , ktorej np."pozyczyl" samochod ......

Gość Jula 26
U mnie tylko maskę i tablicę było widać dlatego pytali czy to ja jechałam :o Co robić?? Czekać... a może nie przyślą??

Gość radar
Do "wydaje mi się że" - nie mogę wyswietlic tej strony :(