Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ingusia

Furagin dobr na pecherz czy nie?

Polecane posty

Gość olcia66
Dziewczyny leczcie sie na pecherz, jesli nie jestescie przekonane to polecam www.pecherz.pl tam sa dramatyczne historie leczonych i nie leczonych w pore pecherzy. Najlepiej unikac zapalenia pecherza, ale jak juz sie ma to czasami anybiotyk to wszystko co mozna zrobic. Pijcie duzo przed seksem, jest taka substancja cukier prosty, wyciag z owocow nazywa sie D Mannose, jesli masz klopoty pij 1 godzine przed seksem i zaraz po, to wyplukuje bakteria E coli jesli przedostana sie z ukladu pokarmowego do cewki. Nie ma polskiej strony o tym ale mozna o tym poczytac po angielsku na www.waterfall-d-mannose.com albo na http://www.mercola.com/forms/dmannose.htm Ta substancja spowoduje ze juz nigdy nie bedziecie sie musialy meczyc z zapaleniem pecherza.

ja byłam ostatnio u lekarza z tym samym problemem. Zawsze na własną rękę stosowałam Furagin i teraz lekarka powiedziała mi, że tego leku już się nie stosuje i coraz mniej lekarzy go przepisuje. Jest do tyłu w porównaniu z innymi lekami.

Ja uważam że jeżeli w moczu są ślady krwi to furagin może być za słaby.Stosuje się go przy takich łagodnych stanach a ten co Ty masz to jest już poważniejszy. Trochę się już też nacierpiałam z powodu pęcherza i miałam dużo leków ale furagin w takim przypadku może być za słaby - mogą nastąpić nawroty. Skuteczniejszy jest antybiotyk np: cipronex Jak będziesz miała nawroty to zmień lekarza.

Gość ingusia
Jak pisałam, a moze nie bo juz nie pamiętam, przeszło po 2 dniach po Fruraginie, teraz faktycznie piję przed seskem dość sporo, sok z żurawiny,sok z cytryną itp. mam nadzieje że tylko raz mi sie to przydarzyło, że wiecej nie wróci pozdrawiam, zdrówka

Gość paolika
Jakie badania zrobić w tej sytuacji? Czy badanie ogólne moczu wystarczy? A może jakies inne jeszcze zrobić? Lekarz jakoś taki malo kontaktowy mi sie trafił.

Gość zawalona
urosept polącz z furaginem nawet sam urosept jest bardzo skuteczny, to ziołowy lek więc bez ptoblemu możesz go kupić w aptece

Gość mazika
Jeżeli ogólne badanie moczu nie wystarcza to warto zrobic to posiewem. Może jeszcze usg. A może lekarza zaproponuje jeszcze coś innego.

Gość katrina.madruch
Pewnie bez leków i tak sie nie obejdzie. Od samego początku pogadaj z lekarzem o skuteczności i szybkim działaniu.

Gość Ines23
Gdzie można w Polsce kupić D Mannose ?

Gość bet...
Witam. Mam problem już jakieś 1,5 roku a mianowicie co jakiś czas boli mnie po oddawaniu moczu ból jest nie do zniesienia... Na początku brałam urosept potem furagin ale wziełam kilka dni az w końcu przechodziło... Pół roku temu przy bardzo silnym bólu zażyłam urosal również po klku dnia przeszło. Wreszcie udałam sie z tym do lekarza. Pani doktor powiedziała ze to zapalanie jakieś dosłownie jej słowa. Dostałam cipronex i jak reką odjął, więc myślałam ze to koniec moich kłopotów... Lecz dzis znów zaczeło piec, boleć;/ Nie jestes w stanie funkcjonować;/ Może ktos z was miał podobnie i powie mi co mam zrobić;/

Gość lansik
Bez recepty można kupić furagin pod nazwą " UroFuraginum" cena 18 zł. Jest to furagin ale na receptę jest dużo tanszy.

Gość jiukyhtgrf
racja furagine juz mozna kupic bez recepty ale przy ;elnej odplatnosci - kilkanascie zlotych. aha i nie pijcie alkoholu w czasie stosowania - w ulotce nic o tym nie ma. ja kiedys nieswiadoma wypilam male piwo i myslalam ze mi twarz sie zapali

Gość gość
Juz nie jest na recepte :-) mozna go normalnie kupic w aptece i pomaga

Gość gość
tylko nie łykajcie za często furaginu, bo może zniszczyć nerki ja mam słabe nerki po chorobie i lekarz zabronił mi brać furaginu, bo podobno bardzo obciąża nerki

Gość gość
Jak dla mnie Furagin jest,byl i bedzie zawsze w mojej apteczce.Kiedys mialam powazne problemy i jakies kropelki,herbatki ziolowe,urosept ,picie wody z cytryna ,czy zurawina -nic nie pomagaly.Jak jest ostry stan zapalny to po pierwszej tabletce idac na toalete odczuwalamjuz mala ulge.Jak ktos pisal wyzej,ze po stosunku koniecznie trzeba szybko pojsc na toalete i wydusic chociaz pare kropli moczu,bo od tego tez moze wrocic zapalenie.Najlepiej jednak wybrac sie do lekarza .Pozdrawiam:-)

Gość gość
furaginum, urosept to substancje trujace i NIE LECZA!!!! jedyna SKUTECZNA jest d-mannoza. nie zwracajcie uwagi na hamskie reklamy urafurginum i tym podobnych w necie. Pamietajcie: TYLKO D-MANNOSE

Gość gość
olcia66 2007.03.13 Dziewczyny leczcie sie na pecherz, jesli nie jestescie przekonane to polecamwww.pecherz.pl tam sa dramatyczne historie leczonych i nie leczonych w pore pecherzy. Najlepiej unikac zapalenia pecherza, ale jak juz sie ma to czasami anybiotyk to wszystko co mozna zrobic. Pijcie duzo przed seksem, jest taka substancja cukier prosty, wyciag z owocow nazywa sie D Mannose, jesli masz klopoty pij 1 godzine przed seksem i zaraz po, to wyplukuj***akteria E coli jesli przedostana sie z ukladu pokarmowego do cewki. Nie ma polskiej strony o tym ale mozna o tym poczytac po angielsku nawww.waterfall-d-mannose.com albo na http://www.mercola.com/forms/dmannose.htm Ta substancja spowoduje ze juz nigdy nie bedziecie sie musialy meczyc z zapaleniem pecherza.

Gość gość
gość 2013.06.26 tylko nie łykajcie furaginu, bo może zniszczyć nerki ja mam słabe nerki po chorobie i lekarz zabronił mi brać furaginu, bo podobno bardzo obciąża nerki