Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassssssiiiiiaaaaa

wypadł mi fleczer z zeba, co robic??

Polecane posty

Gość kassssssiiiiiaaaaa

czesc. wiec bylam u dentysty i zalozyla mi fleczer, powiedziała, ze to jakies lekarstwo i kazala przyjsc za dwa tygodnie, jednak fleczer wypadl mi juz po tygodniu, co mam robic?? choc zab mnie narazie nie boli, ale co robic? :(

Gość faaag
Prawdopodobnie nie wyleciało ci lekarstwo tylko fleczer. To są dwie różne rzeczy. Jak ci nie przeszkadza, myśle, że możesz doczekać do terminu. Jak ci przeszkadza, albo podejście do lekarza to nie problem - idź, niech ci da nowy.

Gość boli
isc do dentysty jezeli wypadl calkiem.chociaz mi kiedys wypadl i tez nic sie nie dzialo.to juz musisz sama zdecydowac.

Gość kassssssiiiiiaaaaa
dzieki za odp, slyszalam tez ze taki fleczer mozna w aptece kupic, moge to sobie sama uzupelnic??

Gość kassssssiiiiiaaaaa
nie, caly jeszcze nie wypadł.

Gość faaag
Fleczer w aptece, pierwsze słyszę.

Gość boli
ja tez nie slyszalam zeby w aptece mozna bylo to kupic.chyga cos pomylilas.tydzien to nie dlugo ,nic sie nie powinno dziac.

Gość boli
no faktycznie jest.pierwszy raz sie z tym spotkalam.

Gość mucca
A ja nastraszę - śmigaj do dentysty, bo jak mi wypadł opatrunek i sobie tak pochodziłam z 3 tygodnie to zrobił mi się stan ropny i przetoka, leczenie nie wiele pomogło i niestety musiałam się pożegnac z ząbkiem, w sumie na własne życzenie! już więcej takiej głupoty nie zrobię

Gość kassssssiiiiiaaaaa
przypadkiem na to trafilam :) i tak sie zastanwaiam czy mozna by samemu taki ubytek sobie wypelnic

Gość faaag
No tyle, że to jest strona sklepy dentystyczno-protetycznego, a nie apteka.

Gość kassssssiiiiiaaaaa
mucca- ale jak sama napisałaś 3tygodnie, to ile Ty musialas z tym chodzic?? ja noby wizyte mam miec za tydzien

Gość boli
ja bym na twoim miejscu nic sama nie robila.przejdz sie do dentystki i po klopocie,albo zadzwon i powiedz co sie stalo.ona ci powie czy przyjsc czy nie

Ja niedawno w Stanach kupowalam takie cosik, tam to w róznych smakach wystepuje (np wisienki:) i mozna kupic w kazdym sklepie, w zeszlym tygodniu chcialam kupic cos takiego u nas w aptece i babka tylko oczy wybaluszyla, niestety nie slyszala o czyms takim, a taka tymczasowa plomba to fajny pomysl :)

Gość mucca
do kassssssiiiiiaaaaa Ja miałam dwa tygodnie, no ale zdażyło się pare rzeczy po drodze, gdzie wizyta u stomatologa nie była najważniejsza... :(

Gość boli
no takie zele zamiast borowania juz sa,tymczasowe plomby sa,to moze niedlugo bedziemy sobie mogly same zabki leczyc?ale byloby pieknie

Gość milka 23
dobre to! niewiedzialam ze takie cos mozna kupic i sobie zalozyc!

Gość a jakie tanie
a jakie tanie!! a ja ostatnio za fleczer zaplacilam u dentysty 60zł!! ale maja dentysci nie zly interes!

Gość kammmaaaa
ja mialam 2 dni temu robione 1 i 2 , częśc dwojki ma lekarstwo a jedynka tylko troche nadpilowana (miedzy jedynka a dwojka) i to właśnie z tej jedynki bez lekarstwa wypadl mi fleczer(zastępcza plomba). Teraz bedzie weekend i to 2 dni z otwartą wywiartaną dziurą, czy do tego czasu zab sie bardziej nie zniszczy ?chyba nie będę nic jadła żeby zadne jedzenie sie nie dostało XD mieliście tez taka sytuację?boje się , że dziura może się pogłębić, a przy jedynce bedzie to fatanie wyglądać.:(

Gość kevsal
Przy leczeniu kanałowym ropnia okołowierzchołkowego mój dentysta kazał mi wydłubywać felczer gdybym tylko poczuł jakiś ból. Kilka razy musiałem tak zrobić i w sumie nic się nie stało. Tyle, że to mało komfortowe, kiedy trzeba po każdym jedzeniu wydłubywać z kanału resztki jedzenia. No i na pewno wydłuża to leczenie, bo otwór uszczelnia się nie bez powodu.

Gość kaiiaiai
Mam pytanie....mam fleczer juz 2 tydzien (wczoraj mialam miec wizytę) na nfz-ale nie poszłam bo mnie bolało jak mi borowała. 8 maja idę do dentysty prywatnie....myslicie że z fleczerem mogę chodzić tak długo w zębie?....tochę mnie pobolewa...... ;/

Gość aska-op
ja chodze z fleczerem nawet po 3 miesiące, wiadomo ze z czasem sie on wypłukuje czy jak to nazwac. A czasami mam tak ze na drugi dzień mi wypada.

Gość gość
Miałam założony fleczer w sierpniu ale od jakiegoś czasu mnie pobolewało a dziś miałam taki nieprzyjemny posmak nic nie mogę przegryz patrzę a fleczer wypadly będę musiala szybko udac sie do specjalisty bo boli mnie ten ząb i smak mam dziwny.