Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konica_Minolta_

Pomoc z angielskim

Polecane posty

Gość Konica_Minolta_

Witajcie. Mam do was ogromna prosbe-dostalam na angielskim zadanie, z ktorym nie umiem sobie poradzic. Z pewna czescia dalam rade, ale mam problem z jednym i kilkoma przykladami z drugiego zadania. Bardzo bede wdzieczna jesli mi pomozecie... Oto te zadania: 1)uzupelnic zdania odpowiednia forma slowa w nawiasie: He never talks to anybody. He's very ________ . (communicate) They get on well and are very ______ married. (happy) 2)To zadanie to jak dla mnie totalna rzeznia. Nalezy dopasowac slowa do odpowiednich rubryczek: enjoyable, happiness, terrify, patience, modernize, discussion, gradually, unforgettable, improvement, admiration, impersonal, hopeless, shorten, useful, apparently, possesive. NOUNS: VERBS: ADJECTIVES: ADVERBS: Bardzo bardzo bede wdzieczna za pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiam cieplutko:*

Gość proszeptyam
głupia psiocho ja teraz za takie zadania z angielskiego płacęgrubą kasę, bo jak ty prosiłem innych o pomoc jak miałem to za darmo...

Gość oliwianta
akurat 2 zadanie jest banalne- wystarczy wziąść słownik i zobaczyć tłumaczenie ! powodzenia Leniuszku ;)

Gość Konica_Minolta_
Yyyy, nie bardzo rozumiem przeslanie Twojej wypowiedzi, przykro mi. prosze, pomozcie... :(

Gość Konica_Minolta_
Spokojnie, probowalam to rozpacowac ze slownikiem, nie jestem zadnym leniem. Po prostu tego tam nie znalazlam....:(

Gość niestety.......
no właśnie o to chodzi - NIEZROZUMIESZ. Jak zrozumiesz to bedzie za pózno...

Gość Konica_Minolta_
No dobrze, mozecie sobie po mnie jechac ile wam sie tylko podoba. Czy ktos moglby pomoc mi chociaz z tym 1 zadaniem? Naprawde sie nad tym glowie i nie potrafie tych 2 przykladow rozwiazac:(

Gość ja ja ja
happily w tym drugim

Gość ja ja ja
uncommunicative w pierwszym

Gość ja ja ja
NOUNS: happiness, patience, discussion, improvement, admiration

Gość ja ja ja
Kwasia He NEVER talks to anybody!! To faktycznie communicative :o

Gość ja ja ja
VERBS: terrify, modernize, shorten

Gość ja ja ja
Adjectives: enjoyable, unforgettable, impersonal, hopeless, useful, possessive - przymiotniki

Gość Konica_Minolta_
Rany, dziekuje Wam bardzo bardzo mocno! :* VERBS to modernize, terrify oraz shorten ADJECTIVES: enjoyable, unforgetable, impersonal, hopeless, useful, possesive a cala reszte dalam do adverbs-ow :) Dziekuje serdecznie za pomoc :* Pozdrawiam!

Gość ja ja ja
Nouns - rzeczowniki Adverbs - czasowniki Adverbs - przyslowki - gradually, apparently

Gość Konica_Minolta_
A takie zdanie: This restaurant is now under new____ (manage) - wstawic management, czy moze manager?

Gość Konica_Minolta_
Mialam problemy z tymi rzeczownikami/przymiotnikami itd, bo jest ich 16 i sie glupio zasugerowalam ze bedzie po 4 w kazdej kolumnie :) Ale juz wszystko wiem, takze dzieki Wam :)

Gość Konica_Minolta_
Dziekuje bardzo, naprawde, az mi sie cieplutko na serduszku zrobilo ze tyle osob pomocnych :)

Gość Konica_Minolta_
Juz nie bede :) Ide sie teraz pouczyc slowek :) Milego dzionka! :)