Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macarena

ciągle zimne stopy i dlonie

Polecane posty

Gość macarena

Jakie leki z apteki mozna zażywać aby poprawić krążenie, aby pozbyć się ciągle zimnych dłoni i stóp.

Gość morfea
proponuje iść nie do apteki tylko do monopolowego!!!!!!!!!!!!!!!

Gość morfea
zimne nogi i dłonie są wynikiem kipskiego krążenia. Poprawić je można lampką wina, kieliszkiem wódki lub namówić partnera na seks! Rączki, nóżki są cieplutkie i humorek dopisuje!!!!!!!!!!!!!!!1

jesli masz złe krazenie , to idz do kardiologa, bo to na pewno cos z sercem moze byc :)

Gość to ja..
ja tak mam od kilku lat i jest to moja zmora stopy poprostu sa jak lód, u lekarza bylam u rodznnego i kardiologa, badania wyszly dobrze, serducho zdrowe, lekarz oznajmil ze taka uroda, zebym ubierala cieple skarpety, cwiczyla by poprawic krazenie

Gość GINKO BILOBA
JW

Gość to ja..
aha i jeszcze jedno ostatnio znajoma lekarka powiedziala ze w takich przypadkach nalezy zazywac magnez ten w tabletkach albo rozpuszczalny w wodzie, jest lekka poprawa CO DO LEKU Z APTEKI OSTATNIO REKLAMUJA GINKOPRIM- TAKIE TABLETKI WLASNIE SPECJALNIE NA POPRAWIENIe KRAZENIA W STOPACH I DLONIACH musze je wyprobowac

Gość ingusia
nie przejmuj się, moja też taka uroda, ale faktycznie kieliszek wina pomaga,zimą wełniane skarpetki, i mniej siedzenia przy kompie(co dotyczy lodowatych rąk)

Gość timbim
Kobiety mają tendencję do zimnych dłoni i stóp, czasami to kwestia hormonów, czasami krążenia może też być spowodowane cukrzycą, wtedy krążenie w nogach jest słabsze....Co do preparatów z miłorzębem to stosowałam długi czas i nie widziałam efektów, bardziej opłaca się więc stopy masować, nacierać kremem z kasztanowcem lub rozgrzewającym cynamonem, robić ciepłe kąpiele lub ubrać grubsze skarpetki. Co do kremów to był kiedyś taki cynamonowy Avonu i bodajże Ziaji Cold Feet czy jakoś tak....

Gość frajda
może masz niskie ciśnienie krwi? wtedy pomaga łagodny, niewykańczający ale regularny wysiłek fizyczny. Poza tym, warto dać się obejrzeć lekarzowi :)

Gość ju6
od kiedy zarzywałam varixinal-nie pamiętam jak to dokładnie się pisze -tabletki ziołowe z karztanowca i arniki do kupienia w aptece 25zł 30 tabl czułam różnice!!!!!nawet mój chłopak zauważył .stupki cieplutkie jak nigdy:)pozdrowionka

też tak mam, z powodu niskiego ciśnienia,lekarzowi mówiłam,ale powiedział, że to nic groźnego,ale nic tez się na to nie poradzi te kremy rozgrzewające nic nie pomagają, miałam Bielendy i wcale nie rozgrzewał

Gość Abian
moja dziewczyna też ma zawsze zimne stopy i dłonie, 1) na zimne stopy pomaga jak jej przez 10minu dziennie masuje stopy (10minut razy 2stopy to 20minut) ale po 14dniach już była widoczna poprawa, po miesiącu już były ciepłe i teraz tylko 1-2 razy w tygodniu jej robię aby się nie zastało, i cały czas było krążenie, przy okazji po masażu miała lepszy humorek. POZDRAWIAM Abian

Gość też mam zimne stopy
podobno pomaga używanie przypraw: imbiru, cynamonu, pieprzu cayenne (chili) regularny sport, hartowanie ciepło-zimnymi prysznicami, herbatki lub tabletki z miłorzębu (gingko biloba)

Gość mala-chibi
tez mam ciafle zimne konczyny, niedawno mialam robione badania tarczycy, hormony itp, wszystko w normie. serce tez mam zdrowe, a ja dalej lodowata... :(

Gość cieppppełko
kolezanka dała mi kiedyś Kapilar, bo nie mogła słuchać już moich lamentów, ona stosowała go na zylaki ale wyczytała też, że pomaga na problemy z zimnymi stopami, nie miałam nic do stracenia więc zaczęłam stosować i pomogło :)

Gość sania2409
ja również mam zimne stopy i ręce. nawet jak dam pod kołdre to nic nie daje ... no może po bardzo długim czasie ... napisaliście że to może być złe krążenie i kłopoty z sercem i trzeba iść do kardiologa ... trochę się przestrszyłam bo w dzieciństwie miałam wade serca ... czy te "zimne kończyny" mogą naprawde świadczyć o kłopotach z sercem? dodam że mam 22 lata i ta "dziurka w sercu" z dzieciństwa napewno się już zrosła ... i to że NIENAWIDZĘ LEKARZY :/

Gość ....finka
Powodem moze byc wychłodzenie nerek ,przeziebienie .... Wymoczyc s stopy w gorącej wodzie z dodatkiem garsci soli .Zasypiac z termoforem .

Gość gość
Wychłodzenie całego organizmu i moze tez zbieranie sie sluzu Tan,w organizmie,spozywanie potraw wyziebiajacych

U mnie problem był przede wszystkim z zimnymi stopami. Gdy poszłam do lekarza to od razu się zapytał czy gdy siedze w pracy to mam podparte o coś nogi, bo to powoduje odpływ krwi, gdy luźno wiszą. Teraz podkładam sobie taboret. Dodatkowo możesz zakupić jakieś uciskowe pończochy. Ja korzystam z Segvarisa. Tu masz namiar: http://www.apteka-oliwna.pl/sigvaris-delilah-ponczochy-samonosne-70-den.

Gość Gendawa
Powodów dla których masz zimne stopy i dłonie może być wiele, sądzę, że warto odwiedzić tę stronę http://adamed.expert/ na której te powody są opisane i znajdziesz tam tez kilka rad. U mnie podobno ten problem występuje przez palenie papierosów...

Ja również miałam ten problem ale teściowa mi poleciła (wiem, wiem teściowej się nie ufa, ale akurat w tym temacie miała doświadczenie) Regu-therm, czyli taki żel rozgrzewajacy. Fajnie rozgrzewa. U mnie problem zimnych stóp i rąk nasila się zazwyczaj wieczorami więc wtedy najczęściej stosuje. Polecamhttp://zimnedlonie.pl/

Gość gość
jeśli ma się ciągle zimne stopy i dłonie to jest problem z krążeniem więc trzeba się udać do lekarza. Ale tak doraźnie to można sobie kupić np w mimari hurtowni urządzeń kosmetycznych takie ocieplacze na stopy - fajna sprawa :) sama z nich korzystam i jest mi cieplo w stopy :)

Gość etinera
do stóp kupiłam sobie takie elektryczne kapcie rozgrzewające w sferisie, serio, aż nie chce się z nich wychodzić;p

Gość maniuszkaa
To wskazuje na problemy z krązeniem wejdz sobie na strone http://maxi3vena.pl/ i poczytaj o tym szczegolnie jesli pracujesz kilka godzin dziennie stojac albo siedzac to powinnas reagowac !

Gość kasemirka
Dziękuję za polecenie strony http://maxi3vena.pl/ dowiedziałam się troszkę więcej na ten temat i wychodzi na to, że to przez mój siedzący tryb pracy pojawiły się takie problemy. Mam nadzieję, że uda się to jakoś wyleczyć..